Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jaha, så var det snart advent. Lika underbart varje år!  Men det händer något konstigt varje gång. Jag blir helt personlighets-förändrad!!!!!

    Jag är egentligen snudd på minimalist och älskar att ha det avskalat omkring mig (lättare att städa är det också). Jag köper sällan nya saker, om det inte gäller någon form av förvaring som gör hemmet ännu mer lättstädat.

    Men i mitten på november händer något nästan magiskt. Ur min minimalistiska person hoppar det ut en fullkomlig julsaks-frossare. Som någon slags alien!

    Jag blir helt knasig, kan inte motstå minsta lilla tomte. Jag älskar att bygga upp små "världar". I sovrummet har vi snögubbarnas skog, i matrummet tomtarnas kyrka, i datarummet har vi vinterstaden. Alla dessa växer för varje år eftersom jag fyller på med nya figurer och hus hela tiden.

    De senaste åren har jag varit besatt av att göra garntomtar. De är så söta och blir verkligen små personligheter. Men var ska jag ha dem alla? Ändå kan jag inte låta bli.

    Nu har jag dessutom snöat in på vilka fina girlanger man kan göra av garnbollar. Inte hjälper det att jag fick så fina pompom-makers när jag fyllde år för nu går det ju supersnabbt att göra små fluffiga bollar.

    Visserligen tycker jag att det är väldigt skönt att plocka undan alltihop igen efter nyår (och man kan städa ordentligt igen) så det är väl bara att hänga med i den härliga jul-manin i år ocksåTomte.

  • vallakra

    Foton kan naturligtvis fixas. Jag pyntar en del i taget (har till och med en lista över vilket pynt som ska fram inför varje söndag) så varje vecka händer det nya saker.

  • vallakra

    I går eftermiddag kände jag huvudvärken komma smygande. Mitt gamla jag hade struntat i det och kört på minst lika hårt som förrut.

    Men nu blev jag faktiskt livrädd för att trilla ner i huvudvärksträsket att jag la av med allt och gick och lade mig en stund. Det är verkligen ett stort framsteg för mig.

    Idag har jag lite vag värk och tänker därför hålla ett lågt tempo.

  • vallakra

    Jaha, nu är det bara granen kvar och den får maken och sönerna ta när de vaknar. Det dröjer nog ett bra tag visserligen, maken jobbar natt och sönerna är tonåringar med jullovSkrattande.

    Själv ska jag ner  tvättstugan/syrummet och inviga min julklapp. En ång/strykstation som jag fick av min man. Han känner verkligen sin hustru och vet att jag hellre vill ha en sådan än smycken och annat "krafs".

    Min syster sa visserligen att om hennes man givit henne något liknande hade hon drämmt til honom i huvudet med denGlad. Jag däremot blev överlycklig, tur att vi alla är olika..... Mot strykningen!!!

  • vallakra

    Ja, nu är hela julen bortplockad (fastnade lite i ena sonens rum). Vi är också på god väg att tömma frysen. Vi hade massor med mat som vi köpt på oss när det var bra pris. Passar bra så här efter helgena när plånboken känns lite tunn.

    Vi får heller inte köpa nytt te förrän allt det gamla är slut. Det lär ta ett tag eftersom jag köpte en hel del i London i höstas. Jag är passionerad tedrickare och köper gärna te som souvernier (stavning?).

  • vallakra

    Jag har tidigare beklagat mig över att vi knappt har plats för all mat vi måste köpa för att utfodra våra tonåringar. Nu har det dessutom visat sig att den yngsta har celiaki och alltså måste äta glutenfritt. (Naturligtvis är det jobbigast för honom men jag kände att jag kanske kunde få gnälla av mig lite här hos er snälla människor.)

    Nu är det altså ännu mer mat som ska in i skåpen. Dessutom måste hans mat förvaras separat så att den inte "smittas" med gluten. Eftersom han älskar att rosta bröd (helst grovt) så fick vi rådet att köpa en egen brödrost till honom. Det har vi givetvis gjort men det innebär ju ytterligare en sak som måste få ett hem.
    SUCK!!!!!

    Så nu har jag gnällt färdigt, nu ska jag baka glutenfritt bröd i bakmaskinen.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!