• Anonym (Jenny)

    Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?

    Ute på min storhandling för veckan så köpte jag också lördagsgodis till familjen, med tanke på att det är 4 st som ska ha godis så blir det ju lite.
    Då kommer det fram en tjej som undrar om jag inte vägt mig på sista tiden för om jag hade gjort det borde jag inse att jag inte borde sitta och vräka i mig så mycket på en tisdag.

    Nu vet jag att jag är överviktig, men vad i hela friden ger någon rätt att komma och kommentera vad jag har i min korg?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-11 10:29
    Oj Vad inlägg det hade trillat in sen jag gav mig för kvällen. Solig Lite mer än jag hinner med att svara på en och en så jag kör ett inlägg till er alla.

    Till er som stöttat mig: TACK så mycket. Era kommentarer ger mig energi till att se bortom hennes kommentarer och fortsätta med mitt eget och även ge mig ut bland folk. Men jag är egentligen på ett sätt glad att jag inte lyckades kasta ur mig något elakt själv. Jag tycker ju att man inte ska ge elaka passningar till någon överhuvudtaget så hade nog småskämts.

    Till er som tycker att hon gjorde rätt och man har all rätt att slänga hur sig elakheter: Varför? varför får man kasta elaka kommentarer efter folk? Oavsett om det gäller vikt, utseende eller vad det nu än kan vara?
    Vad ger det er egentligen att vara elak? eller att se någon annan vara det?

    Till er som undrar/tror att tråden är ett skämt: Tyvärr inte, och det har ju dessutom kommit fram att fler här i tråden råkat ut för liknande.

  • Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?
  • olleolle
    Anonym skrev 2012-01-11 00:23:57 följande:
    sånt har jag ochså råkat ut för...
    handlade ett gäng semlor förra året (till familjen) i konditoriet här och när jag säger jag ska ha 6 st tar hon först en spanande titt uppifrån och ner och säger sedan:

    jaha, är det verkligen nödvändigt, jag menar du är ju inte direkt liten och behöver mer fett o så....?

    jag bad henne kalla in chefen (som jag för övrigt känner), chefen kom och jag berättade vad hon sagt och tjejen fick be mig om ursäkt högt och tydligt.

    Hade gjort precis likadant i en affär!! 
    Ja, det var verkligen dumt, eftersom hennes jobb går ut på att pungslå dig på pengar. Dålig konditor, henne skulle ja ge kicken direkt
  • Dominant
    molly50 skrev 2012-01-10 22:35:36 följande:
    Jag sa inte att alla gör det. Vända på saken,varför måste det vara så att alla överviktiga är det pga fel mat och dålig motion? 
    Menar du att det finns något magiskt sätt som gör att folk kan gå upp i vikt även om de inte stoppar i sig mer kalorier än vad de gör av med?
  • olleolle
    Thalis skrev 2012-01-11 00:15:27 följande:
    Men är detta sant?
    Spelar ingen roll hur överviktig du är,ingen har rätt lägga sig i om du köper godis eller hur mycket,eller om du äter det på en tisdag!! Vad spelar det för roll vilken dag godiset äts på?
    Frågan är om det är hela sanningen. Tror det ligger mer bakom historien än så. Troligen har TS gått i vägen som en buffel eller dyl så att tjejen surnat till.
    Vi har bara hört den ena sidan av historien
  • maskinpilot

    Du TS kan ta bort olleolle ifrån Din tråd. Personen har alldeles nyss i annan tråd blivit bortplockat p.g.a. otrevligheter i sitt uttrycksätt och påhopp. Acceptera inte vad som hellst!

  • Anonym (L)

    Jag hatar kommentaren "Jag är tjock, du är ful. Jag kan banta!" Det är löjligt klyschigt (det finns ju till och med på muggar och t-shirts) och funkar dessutom inte riktigt - det är väl lika sannolikt att det är den tjocka personen som är ful och då faller det hela ganska platt. Dessutom, det där "Jag kan banta!" är ju inte heller så vasst direkt... det är öppet mål för en kommentar av typen: "Ja, men gör det då och kom tillbaka sedan med dina kommentarer". Att folk i teorin kan banta vet nog alla, problemet för vissa är väl snarast att det aldrig blir av?! 

    Men jag håller såklart med TS och de flesta andra: folk är idioter och det där var bara taskigt/ouppfostrat! 

  • Anonym

    Vilken stil alltså!
    Jag förstår att du känner dig ledsen, speciellt eftersom hon kommenterade din vikt. Men hennes spydiga kommentar har en anledning bakom sig. Det hade säkert hänt henne något innan som gjorde att hon var på "elakt humör" och tog sedan ut det över dig. Försök därför inte att ta det på för stort allvar, även om det är svårt.
    Du vet ju själv hur allt ligger till och att du försöker hålla en sund vikt. Hennes brist på respekt, där emot, vad kan man göra åt den?
    Hennes beteende säger mer om henne än om dig!

  • Anonym (knubbis)

    Jag är också överviktig, jag blev påhoppad på damtoaletten på krogen av en tjej som sa till mig att sluta äta godis och chips och sluta dricka läsk. Då skulle jag tydligen bli smal. Jag svarade som jag alltid gör, jag äter inte godis eller chips eller dricker läsk, har inte gjort det de senaste 2 åren..
    Jag är fullt medveten om att jag är överviktig, jag har också speglar!
    Tyckte nog den där människan var väldigt ouppfostrad..

  • Anonym

    ojj sånt där råkar jag o morsan ut för jämt! folk som inte känner oss, glor som fan när vi ska handla och det jäkligaste är att dom inte glor en gång, utan två och e dom fler ska alla glo, köper jag godis eller nått, glor dom så ögonen hoppas ut nästan, men inte f-n gnäller jag eller glor på dom!

  • mia83
    Anonym (?) skrev 2012-01-10 21:09:21 följande:
    Men är du dum i huvudet eller? Vet du ens vad matmissbruk är? Alla överviktiga är inte matmissbrukare att dra en sådan slutsats är som att gå fram till någon berusad på krogen och säga att den måste ta tag i sin alkoholism. Alltså fail.
    Och är man nu matmissbrukare så är det faktiskt inte mycket man kan göra åt det utan bra hjälp. Att sluta med ett missbruk själv är jäkligt svårt.
  • mia83
    Anonym skrev 2012-01-11 02:32:18 följande:
    ojj sånt där råkar jag o morsan ut för jämt! folk som inte känner oss, glor som fan när vi ska handla och det jäkligaste är att dom inte glor en gång, utan två och e dom fler ska alla glo, köper jag godis eller nått, glor dom så ögonen hoppas ut nästan, men inte f-n gnäller jag eller glor på dom!
    Det kanske du borde..
Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?