Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 3153810 gånger Totalt 35273 svar
  Tis 17 jan 2012 20:32 +1

  Hej!
  Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

  Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

  Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

  Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
  Lite samlad info:

  Kontaktuppgifter:
  Dr Dimitri Papanikolaou
  lifeclinic@googlemail.com
  www.lifeclinic.gr

  Adress till kliniken:
  Genesis Hospital
  Papanikolai St 14-16
  HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

  Hotellförslag Aten:
  www.athens-hotels-guide.com/
  www.athensdiamondhotel.com/
  www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

  Vad kostar det?
  Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

  Hur går det till i Aten?:
  Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

  Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

  Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
  Boktips:
  ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
  Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
  Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

 • Mån 30 jan 2012 20:05 #121

  Hemma igen efter mycket bra möte m dr D!! 2timmar och 15 min, nytt rekord! Och någon som lyssnar, är intresserad, har egna frågor och idéer! Kan vi erbjuda honom jobb i Sverige ?? Fick typ 30 min VUL av honom, men tyvärr hittade han 2 saker... En polyp i livmodern... Så nu blir det att försöka få remiss till hysto innan IVF. Sen såg han något på vänstra äggledaren. Någon slags cysta, fibros eller samman växning. Och det är ju den äggstocken som ger många ägg för mig... Så om den är blockerad är det ju klart bidragande till att vi har svårt att bli gravida naturligt... Höger äggstock normal, men mycket mindre och färre ägg. Så dr D vill att vi hör HCG och röntgen och att jag kan skicka hono Kopior och det också innan iVF... Känns som att man behöver ledigt för att hinna ordna allt detta... Sen hade vi jättebra samtal om immunologiska orsaker, han tror att vi både har problem med inkompatibilitet och även överaktivt immunförsvar troligen både förhöjda NK celler och TNF-alpha. Men det får blod proverna visa... Så bra besök men lite omtumlande besked. Ska åka till Gyn imorn bitti och börja diskussionen, håll tummarna

 • Mån 30 jan 2012 20:53 #122

  Curly: jaha, då är du snart i min soppa... Vi fixar det här tillsammans och stort lycka till imorrn!!

  Själv hade jag ännu ett märkligt gynbesök idag, kan man köpa examen i tuggummiapparater nuförtiden?! Upplevelsen finns återgiven i 40-tråden Flört 

 • Mån 30 jan 2012 21:46 #123

  Curly fina
  Härligt att äntligen vara på G
  Men vad är det du säger polyp??? Gjorde du inte hysto i typ november el nåt?
  Själv garage funderingar på röntgen
  Vad kan man åberopa för att få det???
  Har ju gjort HyCoSy????

  Jaaaa du Zin
  Skrattade nästan högt på tunnelbanan åt din
  rapport från gyn
  Tur du har glimten i ögat vännen
  Det gör det hela lite lättare

 • Mån 30 jan 2012 21:57 #124

  Ja polyp... Nej har aldrig gjort hysto. Men min sambands Gyn sprutade in saltvatten lösning när vi gjorde VUL och det var i november. Men det räknas väl inte som hysto?? Med VUL bilderna ser man ju inte så bra... Det drD var förundrad över var hur ingen kunnat se detta tidigare!! "you are young and have tried several years, how come no one have seen this before, it is so easy to see in ultra sound?" ja det kan man ju verkligen undra.... 4,5 år senare och 6 återföringar... Blir så grymt frustrerad och arg när jag tänker på det... Andas in, andas uuuuuut.... Nu vet vi 2 orsaker iallafall förutom allt immunologiskt... Ett steg åt rätt håll!

 • Tis 31 jan 2012 08:21 #125

  Ok jag förstår
  Måste ha blandat ihop det med koksaltlösningen och vet att jag förundrades över att du fått till en hysto så lätt men då var det VUL med koksalt jag förstår hmmmmm
  Funderade just på en sak
  Sa inte Dr Eva att hon sett ngt tidigare???
  Ibland undrar man just varför de gör dessa VUL om de ändå inte kan se ngt
  Lycka till hos gyn idag

 • Tis 31 jan 2012 10:52 #126

  Curly curly, vad läser jag att Dr D hittade en massa jox. Jag fattar ingenting, varför ser svenska läkare inget eller berättar de inte allt för oss. Tycker denna värld är en enda stor sopstation, så mycket skit och aldrig någon som riktigt kan ge en svar.

  Hoppas det går bra hos gyn idag. Kram kram

 • Tis 31 jan 2012 11:36 #127

  Jaa myran
  Håller med dig en riktig sopstation är vad det är
  Hoppas det har gått bra hos gyn imorse Curly

 • Tis 31 jan 2012 12:26 #128

  Gör ett snabbinlägg: äntligen hittade jag rätt läkare och Helsingborg kan operera redan om 2 veckor!! Tjohhoooo, jag är i mål!!! Som vanligt, det gäller bara att komma till rätt person.. Snart är jag med i matchen igen!! Tänk att man kan bli så glad över att bli steril haha Flört men det är jag ju redan ändå Glad Hoppas jag vågar tro på detta nu. Yes, yes, yes!!! 

  Curly: om du har svårt att få till hysteron i Sthlm så kontakta denne läkaren i Hbg, han var väääldigt medgörlig och hade väldigt bra resonemang! Dock saknade han lite spermiekompetens men man kan inte få allt Skrattande 

 • Tis 31 jan 2012 13:47 #129
  Zinfandel skrev 2012-01-31 12:26:28 följande:
  Gör ett snabbinlägg: äntligen hittade jag rätt läkare och Helsingborg kan operera redan om 2 veckor!! Tjohhoooo, jag är i mål!!! Som vanligt, det gäller bara att komma till rätt person.. Snart är jag med i matchen igen!! Tänk att man kan bli så glad över att bli steril haha Flört men det är jag ju redan ändå Glad Hoppas jag vågar tro på detta nu. Yes, yes, yes!!! 

  Curly: om du har svårt att få till hysteron i Sthlm så kontakta denne läkaren i Hbg, han var väääldigt medgörlig och hade väldigt bra resonemang! Dock saknade han lite spermiekompetens men man kan inte få allt Skrattande 
  Åhh Zin vad glad jag blir!! Har följt din kamp de senaste dagarna! Tjoho!! Kram
  Varje litet steg är ett steg framåt
 • Tis 31 jan 2012 14:34 #130

  Hysto görs tydligen i början på cykeln typ dag 8-10 ca dvs innan ÄL så får vänta några veckor. Ska ringa om 3-4 dar och höra om när det blir. Men bra med tips, tack ! Remiss på HSG röntgen har jag också fått, men det är ca samma dagar, så får se om vi får till det tidsmässigt... Hoppas ju det, dock prio med hysto, gissar att blockerade äggledare är ok ändå vid IVF(?) bara det inte läcker ut nån otäck giftig vätska i livmodern ...

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll