• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Poussin, ring mig så kan jag förklara värden!

  • Lully Hill

    Härligt Curly! Tveka inte att ringa Dr D om du undrar något! Han är väldigt hjälpsam! Lycka till!
     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Jag har också höga CD19+/CD5+ och jag behövde inte Gestone. Jag tror Dr D menar att dessa hålls nere med IL varför extra Progesteron inte behövs.

  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2012-01-31 12:26:28 följande:
    Gör ett snabbinlägg: äntligen hittade jag rätt läkare och Helsingborg kan operera redan om 2 veckor!! Tjohhoooo, jag är i mål!!! Som vanligt, det gäller bara att komma till rätt person.. Snart är jag med i matchen igen!! Tänk att man kan bli så glad över att bli steril haha Flört men det är jag ju redan ändå Glad Hoppas jag vågar tro på detta nu. Yes, yes, yes!!! 

    Curly: om du har svårt att få till hysteron i Sthlm så kontakta denne läkaren i Hbg, han var väääldigt medgörlig och hade väldigt bra resonemang! Dock saknade han lite spermiekompetens men man kan inte få allt Skrattande 
    Åhh Zin vad glad jag blir!! Har följt din kamp de senaste dagarna! Tjoho!! Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Poussin, jag är i v 16+4. jag var på Sophiahemmet i går och då förberedde jag Annamaria på att du kommer att höra av dig snart! Du är sååå välkommen sa hon!

  • Lully Hill

    Zin, jag håller med! 3000 är egentligen vansinne! Men jag tycker det är svårt att ringa runt och "sälja" in att få hjälpen när jag misströstar redan när jag ringer! Jag har mött så mycket skepsis för min behandling! Hos BM, Gynakut, FVP folk mm. De ler lite, säger vad roligt för dig men stänger av! De noterar mina mediciner men VILL INTE befatta sig med det! Men en ihärdig person som är duktig på att prata kan nog få napp! Detta är Transfusionsmedicin, behövs inte remiss för sånt exempelvis?

  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2012-02-01 13:18:32 följande:
    Lully: ja, nu bor ju inte alla i Stockholm så då måste man lösa det.... Har du haft remiss då..?!
    Nej, eftersom kliniken är privat så behövs ingen remiss. Men ska man få det inom "det allmänna" så vet jag inte säkert men jag tror att det behövs en remiss från en svensk läkare.
    Såvida man inte känner en sjuksköterska som kan sätta dropp helt privat. Det krävs väl lite utrustning typ koksaltspåsar och droppmaskin om man ska vara noga.. Men i Athen så fick man ju droppet outspädd rakt i i blodet. Gick på 20 min fast läkemedelsinstruktionen är att det ska blandas med koksalt och ges under en timme.   Jag vet inte hur noga det där är.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Cathy skrev 2012-02-01 14:33:43 följande:

    Ja, de är trots allt bara människor på vårdgarantikansliet och (trevliga iaf här i Sthlm, inte på karolinska dock och de har ett eget vårdgarantikansli..) 'påminner' man dem om sig så lär man få snabbare hjälp än att inte ringa alls Flört


    CurlyRed; jag har gjort HSG på Odenplan, tredje gången gillt eftersom varken min (dåvarande hemska gyn från Sophiahemmet, gynmottagningen..) eller röntgenläkaren lyckades få in kateter men på Odenplan var läkaren så professionell och bra. Kan hon har hetat Sharon?

    Kostar det så mycket att få IL? Kostar det mindre om man har egen påse med?


    Lully Hill; du har inte provat att få IL på husläkarmottagningen där du går hos S.O.? Han kunde ju iaf prata med personalen om det behövs..


    ego; bestämde mig för att göra ett sista försök (innan IL) med prednisolon, sprayar men fortfarande ingen mens på spraydag 12..Hade hoppats kunna börja spruta nu i helgen men det lär inte gå. SUCK.


    Jag har inte frågat SO rakt ut. men känner att Prednisolon kan man få hjälp med för det känner doktorerna till lite grann, men IL är helt okänt. Gyndoktorerna känner inte ens igen medicinen alls! Har känt ett motstånd att inte blanda sig i den typen av behandling då de inte ens vet vad det är för medicin och dess effekter.

    Då är det lättare tror jag att få hjälp via en cancerklinik eller transfusionsmottagning som ger den här typen av medicin för andra typer av sjukdomar. De är då i alla fall familjära med medicinen och har vana att ge dropp och har utrustningen. (Sibyllekliniken har väl inte ens utrymme och utrustning för dropp tror jag. Man måste ju exempelvis sitta någonstans under ca 30-60 min.)

    Nej det blir inte billigare med egen dropp påse på Sophia. Priset gällde med egen dropp påse, men jag har nu fått dem att acceptera Dr Ds recept så de fixar droppåsen åt mig utan extra kostnad. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!