• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Poussin,
    Jag gick ingen IL innan sprutstart. Det var ett missförståndmella D och mig. När jag ringde och berättade att jag börjatspruta blevhan stressad och ville att jag kom omgående. Fick då IL en vecka innan ÄP. 2 IL fick jag en daginnan ET. Du kan ringa Sophia någon dag innan. Ju tidigare ju bättre men devet att du måste ha det en viss dag så de försöker alltid få till en tid!

  • Lully Hill

    Min sköterska i Athen kom till hotellet, kunde ingen engelska, tvättade inte händerna vare sig när hon kom el gick. Jag fick det outspätt rakt in i blodet och på 20min! Kostade "bara" 30 euro. Det var tur inget hände :)

  • Lully Hill

    Curly, det var nog samma! Hon visade foton också och var väldigt rar! Men nej jag fick inget koksalt efteråt! Jag tror dock de bästa är att IL och koksalt går samman i en droppmaskin och i samma slang blandat går in i blodet. SH har nämligen sagt att IL är lite segt i konsistensen, svårt att få ut sista ur påsen, dvs rinner inte så bra. Undrar hur bra det egentligen är att då få det outspätt in i blodet?

  • Lully Hill
    tjorven01 skrev 2012-02-03 13:42:29 följande:
    Det är klart att det är DYRT med 3000kr per dropp och sedan räcker det ju inte med ETT dropp utandet ska vara flera. I mitt fal om jag skulle ha turen att bli gravid skulle jag behöva dropp var e4 till 6e vecka fram till v 25 minst.
    Jag tror bara att jag är så tacksam över att ha hittat en läkare (privat då receptskrivning kostar 1000kr) som skriver ut medicinen och Sophiahemmet som administrerar så jag har inte ens vågat ifrågasätta det. När jag frågade SO om IVIG så låtsades han inte ens veta vad det var. En annan läkare avrådde starkt och menade att hon själv sett patienter få en anafylaktisk shock och dött efter sådana beh (plasma). tror iofs att hon överdrev. En tredje läkare på KI menade att  han även om han velat inte fick skriva ut medicinen eftersom de bara får skriva ut mediciner som används i fertilitetsfrämjande syfte och att detta än så länge inte var godkänt för det. Men menade att jag kanske kunde kontakta en reumatolog. En fjärde gyn skrev ut medicinen efter Dr Gs recept men bara om jag betalade själv för medicinen och för mig som inte matchade med IL så blir det DYRT.

    Så jag tror bara att jag inte har tänkt på att ifrågasätta det.

    Oj nu kände jag att det blev ett löjligt långt inlägg om kostnaden Flört. Men nej jag tror som sagt att det visar på de svenska klinikernas och läkarnas oförmåga och ovilja att ta till sig nya behandlingsmetoder eller mediciner som för den delen redan används i andra sammanhang.

    Hur som helst så hoppas vi att 2012 ska bringa många bebisar och att vi genom vår kamp kanske bäddar vägen för kommande tjejjer i vår situation.
    Zin du är verkligen en förebild för oss alla och när du blivit gravid så vore det ju intressant om din läkare skulle gå i spetsen för nya behandlingsmetoder för ofrivilligt barnlösa. Vore ju intressant att se om svenska läkare skulle lyssna mer på en annan svensk läkare för utländska studier och behandlingar har de ju uppenbarligen svårt för.
    Hej alla,
    Jag håller med er om att 3000 kr är dyrt!
    Men jag vill ändå att ni tänker på att det inte är en godkänd behandling i Sverige mot infertilitet! Kliniken här tar en risk att få Socialstyrelsen på sig! Men gör det ändå!
    Dessutom är det en specialistprivatklinik och på en "vanlig" privatklinik i Stockholm kostar ett läkarbesök minst 1400 kr. Man har inte IL i sitt behandlingssortiment mot cancer utan den enda kopplingen till deras ordinarie verksamhet är att man ger dropp. Jag är inte säker men jag tror man debiterar 3000 kr för alla dropp.

    Jag vill vädja till er att inte ifrågasätta deras prissättning med dem! Blir det här för obekvämt är risken att de drar öronen åt sig och upphör med att hjälpa oss. Verksamheten är ändå så liten och det är inga stora pengar för dem.
    Det skulle förstöra allt för oss som nu går där och är beroende av deras hjälp!
    Sök hellre andra alternativ någon annanstans!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2012-02-06 14:13:28 följande:
    Lully: Jag säger det återigen.... Flört INGEN har sagt att någon ska ifrågasätta något!! Det vore ju att skjuta sig själv i båda fötterna, så dum får du inte tro att någon är här... Däremot att kolla efter alternativ, det är det som har diskuterats här..!! Glad
    Fint då är vi överens  Jag kanske missförstod det hela!

    Tjorven, du behöver inte gå till din gyn först för att få recept på IL-medicinen. Be Dr D om en ordination på IL, hur många ml och % en (20%  lösning är väl det vanligaste) samt hur ofta du ska ha det. Prata med A-M så får du medicinen av dem! Så har jag gjort!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2012-02-06 15:46:38 följande:
    Tjorvis: förstod det Flört

    Tänkte bara tillägga att vi ska vara lite försiktiga med att skriva att de gör icke godkända grejor som de kan anmälas för, det är liksom inte bara vi som läser här.....
    Helt rätt! Vi behöver inte heller berätta exakt vilken klinik det är. Behöver någon infon så kan vi inboxa den i stället!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    tjorven01 skrev 2012-02-06 16:12:42 följande:
    Tack Lully
    Men eftersom jag gått hos dr G i London så har jag blivit testad både mot IL och IVIG
    Jag var tyvärr ingen match för IL då de inte lyckades sänka mina nk-celler nämnvärt
    Så jag måste ha plasma istället
    Det är de tyvärr väldigt mycket mer restriktiva med eftersom medicinen är avsevärt dyrare och dessutom kan det vara mer riskfyllt oxå.
    Hittills har jag bara lyckats hitta en privat läkare som är specialist inom invärtesmedicin som med hjälp av chicagolabbets tester och Dr Gs ordination översätter receptet
    Dr G betonade just att jag TYVÄRR INTE var en match för IL och numera så är det mest det man använder just för att priset är en tiondel av kostnaden för humant immunglobulin (plasma) samt mindre riskfyllt men som sagt jag förväntar mig inte längre att ngt någonsin ska vara enkelt
    Det bara är......
    Intressant, du får alltså plasma! Jamen det är ju typiskt att det ska vara dyrare! Har du kollat med A-M om de kan hjälpa till med medicinen om de får recept från Dr G?
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    tjorven01 skrev 2012-02-06 17:19:04 följande:
    Nej har inte riktigt pushat för det heller eftersom jag har en kontakt
    Bara medicinen för mig kostar ju 10 000kr per dropp och jag behöver 2 inför varje återförande men min kontakt skriver det på högkostnadsskyddet
    Frågan är bara hur länge till han ställer upp på det utan ett plus på Stickan
    Har redan fått det vid tre ivfer tidigare men jag har eg bara haft en bra chans en av alla tre gånger
    Hoppas nu på att denna frys ska ge utdelning även om jag tappat hoppet lite nu då det blir 11e återföringen
    Jisses vad dyrt. Då är du glad åt din gynkontakt kan jag tro! Och då funkar det säkert inte att få det genom kliniken.
    Håller tummarna nu! Det blir ju bara 4de gången vännen! De andra gångerna räknas inte för då fick du inte adekvat behandling!!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Poussin skrev 2012-02-08 17:27:21 följande:
    Nu har jag bokat in 2 tider för IL. Blev dock lite konfunderad, Lully, sa inte du att det tog över en timme att får det hos dem? Jag frågade nämligen och då sa hon att det tar max 40 min eftersom jag redan fått det en gång - det är ju lika snabbt som i Aten... Men det vet ju vad de gör så jag litar på dem, blev bara lite överraskad.

    Idag var jag hos SO och fick resultat på min svajiga sköldkörtel, 1,3 i december, 2,4 i januari och nu 0,4! Förvånad Höjde dosen när jag låg på 2,4, men ändå, känns som en väldigt stort fall. T4 ligger högt men inom ref, men TPO ligger 361 så på tok för högt. Jag är dock nöjd över mitt låga TSH då det alltid går upp vid IVF - 0,4 känns som en bra utgångspunkt! Glad
    Måste bara berätta för han var så rar. Gjorde ul och han såg några små blåsor på varje sida, (inga mirakel med Inofolic här inte Curly...), men så sa han " de här kan du bli gravid med, inga problem"! Tyckte det var rart sagt. Han sa även att det är viktigt att jag blir gravid snart för chanserna minskar för varje år med mitt usla AMH - svarade att vi planerar att bli gravida vecka 8! Skrattande

    Curly - Är så nyfiken, har du hört något från Aten???

    Kram!
    Jag brukar planera en timme, men visst själva droppet går nog på max 40 min. Systrarna är dock så rara så vi babblar en massa och då tar det ca en timme allt som allt
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Lully Hill skrev 2012-02-08 17:35:47 följande:
    Jag brukar planera en timme, men visst själva droppet går nog på max 40 min. Systrarna är dock så rara så vi babblar en massa och då tar det ca en timme allt som allt
    Ps, ja visst är SO himla rar!! Han har alltid varit uppmuntrande trots att han ändå berättar fakta och så. Men försöker ändå alltid hålla ens humör uppe etc. Sen när du blir gravid kommer han vara guldvärd. Då kan du hänga utanför hans dörr så fort du nojjar över någon
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!