• CurlyRed

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Om fler läser, vill jag bara förtydliga att man förstås kan testa även i Sverige - men det görs inte lika grundligt, här testas ofta bara mannen genom urinprov och kvinnan genom urinprov och sekret från livmoderhalsen. Risken är att man då får negativt (som vi fick på urinprov) men ändå har det dolt längre upp (eller i prostata/testiklar). Kuren i Sverige är oxå bara 7-10 dar antibiotika medan Peny använder 2 olika antibiotika varvat i 28 dagar för både man och kvinna. Min man fick t o m 40 dagar pga långsamma spermier, troligtvis pga klamydian. Men om ni inte kan åka till Aten, skicka mens blod till Peny med post, kolla Zinfandels fina hemsida för info (se TS ovan).

  • CurlyRed

    Stumpan - vet inte alls och vill inte råda dig åt nåt håll. Har du omtestat neg vill man ju tro på det. Jag fick en ny UVI i onsdags och då sa Peny att det kan bero på att klamydian inte är borta helt på nån av oss och då smittar man ju varann tyvärr. Vi fick IVF ordination som inkluderar 10 dar antibiotika på sprutdag 1-10. Gissar att hon sätter det för säkerhets skull. Men detta gällde ju oss, kanske är olika ordination för olika par.

  • CurlyRed

    TWH - ja återkommande Urinvägsinfektioner som kommer efter sex är ofta tecken på klamydia (men måste inte va det förstås)

  • CurlyRed

    Vilaa - borde ju gå eftersom vissa i tråden fått ut från dr Ds recept i Sverige, eftersom de är EU land. (Vi köpte på plats där). Holly - TSH är lurigt, nån kan säkert svara dig bättre. Men innan jag fick Levaxin så ökade mitt från 1,5 till 3,5 på två mån! Och sen till 3,8 veckan efter... Det var då jag började m Levaxin (dec 2011). Sen hade jag som du när jag var gravid våren 2012 när det steg trots att jag ökat dosen vår 2012. Men överlåter åt nån annan expert här att förklara varför

  • CurlyRed

    Singha - till mig sa dr D att sluta m Fertile XX precis innan sprutstart. Vet att mina cykler oxå blev lite ojämna av den. Kanske sluta nu då om du ändå bör få blödning nu snart? Akupunktur är ok fram till ÄP (vissa tar vid ET också) men inte sen. Vet din akupunktör om att du gör IVF? Min satte lite extra nålar på "bra" ställen vid ÄP och innan ET

  • CurlyRed

    Hej alla gamla vänner och välkomna alla nya😉! Har varit med sen trådstart men inte varit så aktiv sista månaderna. Gjorde vår 4e IVF och kände att jag ville komma bort från all surfande och oro och stress. Tyvärr testade vi minus igen för 2v sen. Men vi vägrar ge upp. Detta var vårt 3e landstings försök (plus några FET) så nu har vi inga betalda försök kvar. Planen nu är att spara pengar och sen göra IVF hos Peny på Serum i Aten i sommar. Vi har ju oxå behandlats för Hidden Chlamydia (och även sett infektion i livmodern på film vid Hysteroskopi hos Peny). Hon sa samma till oss: att det är svårt att bli av med helt - men att man inte ska ge upp utan det är bara att behandla med antibiotika inför varje IVF. Eftersom vi får immunförsvars påverkan vid ET och 1v framåt i ruvningen så kommer jag även testa AB även den tiden nästa IVF. Vi kommer även testa LIT till sommaren hos Peny eftersom våra LAD värden var på tok för låga när vi testade hos Peny i Nov (även detta kan ju påverka svårigheten att bli gravid och våra 3 missfall). Nu försöker jag vila kroppen från alla mediciner, har börjat träna igen och ska köra en lång detox kur. Vet inte om det är en slump men vi plussade efter den kuren för ett år sen. Allt psykologiskt man tror på kanske hjälper 😃. Har även bokat in akupunktur och zonterapi igen här i vår. Lovar att vara lite mer aktiv i tråden framöver😉. Kramar till er alla jag känner!!

  • CurlyRed

    TWH - vet inte om du vill ha vår historia på mail med? Vi plussade ju 3 gånger förra året efter IL och immun medicin ( efter att inte ha lyckays bli gravid naturligt eller med ivf på 4,5 år). Däremot fick vi ju även 3 missfall så vet inte om detta hjälper din presentation eller inte.

  • CurlyRed

    TWH och Singoalla - vill ju även skicka extra stora kramar och GRATTIS rop till er som är gravida nu ❤👏! Underbara nyheter!!

  • CurlyRed

    Vilaa - bra jobbat! Du kan köpa ett sånt vadderat kuvert på posten. Linda in röret gärna i lite aluminiumfolie och bubbelplast och stoppa på lådan. Men vill du va säker på att det kommer fram kan du ju skicka det som "rek".

  • CurlyRed

    Ser att ni pratar om vad Aten läkarna önskar för TSH. Till oss har dr D sagt att han vill ha det så nära 0 som möjligt. När mitt TSH legat runt 0,4-0,5 har han varit nöjd. Men Peny har en teori att det inte är bra för implantation att dra ner TSH så hårt, hon menar att det gör livmoder slemhinnan stel. Dvs hon förordar TSH runt 1,0.... Ja det är ju inte lätt när våra kära läkare säger olika saker när vi är patienter hos båda😉. Till nästa försök tänker jag testa Peny's teori och tillåta lite högre TSH. Om ni gör som oss, kom ihåg att testa TSH ofta runt sprutor, ÄL sprutor och ET, medicinerna gör ju att värdena kan skjuta i höjden rätt snabbt. (En anekdot: när jag plussade m FET första gången på 4,5 år hade jag över 3 i RSH och hade precis börjat med Levaxin... Så det verkar funka även m högre TSH... Sen fick vi tyvärr missfall V8 men ändå).

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!