• Tumvante

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Uppdatering: fortfarande gravid 5+4 något typ, och graviditet på rätt ställe, mäter ca 1 mm, läkaren pekade på ett vitt streck som han sa var hjärteblink. Yay!

  • Tumvante
    UndrandeSökare skrev 2018-04-24 17:00:59 följande:

    Skönt att du fått se hjärtslag, då var det nog den där obehandlade ureaplasman som lagt krokben för dig tidigare. Det var bra att du gjorde Serums mensblodtest tycker jag.

    Lycka till !


    Åh, tack för uppmuntran! Jag tror faktiskt också det... men kör IVIg ändå för att vara mer säker. Sitter och får det igen nu.

    Men ja, rekommenderar folk att köra mensblodstest, om annat uppenbart ej hittas.

    Lycka till själv! Önskar att resan mot att bli föräldrar inte var så svår för folk som verkligen önskar barn. Det är ju ett barn till en sådan förälder man vill vara...
  • Tumvante
    Ariellan skrev 2018-04-24 17:46:38 följande:

    Lite update, hjärtat pickade på fint. Nytt dropp imorgon på eget initiativ om inte Dr D hinner svara...


    Sådär ja! Härligt! Grattis!
  • Tumvante
    linnea12533 skrev 2018-04-30 16:00:54 följande:

    Ska ta prov för progesteron på fredag eller enl min läkare, det är då cd 23.

    Detta uträknat på att jag har en cykel på ca 30 dagar.

    Men idag fick jag äntligen positivt på äl-sticka. Det skulle innebära att provtagningen bara blir 3-4 dagar efter äl. Är det för tätt efter en äl för att få rättvisande resultat tror ni. Funderar på om jag borde vänta till på måndag eller ändå ta det på fredag? Någon som har nån aning?


    Är det inte runt cykeldag 21-24 som är mest optimal för progesteron? Det tror jag att jag själv fick bud på...
  • Tumvante
    Tumvante skrev 2018-04-30 22:11:10 följande:

    Är det inte runt cykeldag 21-24 som är mest optimal för progesteron? Det tror jag att jag själv fick bud på...


    Läste ditt inlägg bättre... låter som en väldigt sen ägglossning.
  • Tumvante
    MoM11 skrev 2018-04-30 22:41:57 följande:

    Hej!

    Gjorde FET hos Dr D förra fredagen. Blev panikslagen när det visade sig att progesteron och E2 störtdykt inför FET och oroade mig enormt för att det skulle kunna lyckas. Värdena gick dock upp igen efter några dagar. I torsdags på RD6 skulle jag ta dropp och D ville ha FBC innan, då passade jag på att ta ett BHCG också. Fick resultatet i fredags och HCG var 33! Idag fyller jag år och det är 6 år sedan jag slutade amma och vi började försöka få ett syskon. Har endast fått plus 3 ggr under denna tid och två gånger har jag börjat blöda samma dag eller dagen efter. För ca ett år sedan fick jag missfall v 6. Misstänker att jag haft fler korta graviditeter då jag ibland varit några dagar sen med mensen och fått världens blödning och smärtor när den väl kommit, men innan jag började misstänka immunproblem testade jag inte utan brukade avvakta några dagar. Har gjort ca 15 IVFer och självklart provat det mesta annat.

    Är endast på RD10 eller 4+1 så det är enormt tidigt och jag springer på toa och kollar blod flera gånger i timmen, men känner mig ändå försiktigt positiv. Har varit och tagit nytt BHCG idag som jag hoppas få svar på på onsdag. Snacka om världens bästa födelsedagspresent om detta går vägen.


    Åh, håller tummarna att det går hela vägen nu!!!! Grattis!!!!
  • Tumvante

    Jag åker en väldig berg och dalbana här. 6+3. Såg hjärtblink och blodansamling på scannng kl 11 idag. Ca en timme efter började jag blöda kraftigt. Är på sjukhus då jag fått en omgång IVIg också och ska in och scannas snart igen.

  • Tumvante
    UndrandeSökare skrev 2018-05-01 15:48:38 följande:

    Hoppas blödningen avstannar snart.

    Har du fått göra ett nytt vul nu?


    Ja, där är fortfarande liv! Men blidansamlingen är lika stor som fostersäcken. Han sa att de brukar vara oroliga om den blir större än fostersäcken. Dock sitter den på rätt sida om fostersäcken - dvs mot livmoderhalsen. Ska ta det lugnt och få ny tid på onsdag i nästa vecka...
  • Tumvante
    UndrandeSökare skrev 2018-05-01 16:34:55 följande:

    Förstår att det är nervöst med blödningar, speciellt om man blöder mycket.

    Vi får hoppas det går bra vul på onsdag nästa vecka.

    Tar du blodprov regelbundet och mäter hcg-utvecklingen?


    Tack

    Inga HCG blodprov mer nej. Men embryot var 7,3 mm, vilket är fin utveckling på en vecka från 1 mm. Passar bra med min vecka sa läkaren.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!