• Tumvante

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Uppdatering härifrån:

    Sitter och får min sista IVIg infusion. Är i vecka 17, baby växer fint och läkaren kunde inte se hematomet!!!!

    Jag har inte sett blod på en vecka dessutom.

    Det börjar kännas lovande

  • Tumvante
    finee skrev 2018-07-15 16:34:19 följande:

    Hej alla! Jag har bara zoomat ut helt från tråden för ett par tre veckor sedan! Sorry för det! Men den 28/6 kl fem på morgonen gick mitt vatten och bara några timmar senare var vår fina dotter ute (11 dagar före BF). Hon vägde 3385g och började amma direkt. Frisk och fin och vi tycker ju såklart att hon är den finaste bebisen som finns! Hon verkar inte ha fått några biverkningar av all immunmedicinering jag ätit. Allt har gått i ett!!! Använder knappt min mobil längre, därav har jag inte loggat in här. Flera av er har skickat DM, sorry att jag inte hunnit svara på dem än.

    För dem som undrar så slutade jag med kortison i v28. Trappade från 15mg mellan vecka 22-28 på eget bevåg. Fragmin tog jag till v32+6 och Trombyl till v 36+4. Dropp tog jag helt enligt Dr D:s rekommendationer. Han ordinerade sista droppet 13 dagar innan bebisen kom. Så det blev dropp in i det sista. Anlednignen att jag skriver om medicinerna här är att några av er har skickat DM och frågat om medicinerna. Längre bak i tråden finns mer detaljerad info om min nedtrappning gållande kortison. Tycker inte att man ska ifrångå Dr D:s medicinering om man inte vågar, vill eller om man har svajiga FBC!!! Men jag hade lugna FBC och gick på min magkänsla.

    Dr D skrev i mail att han tror att bebisen kom lite tidigare pga mitt immunförsvar. Tack o lov blev ju graviditeten ändå fullgången. 11 dagar innan BF är ju ändå en klar bebis.

    Resan till Aten i september förra året är min livs bästa resa!!! Så tacksam över all hjälp jag fått här i tråden. Hade den här tråden inte funnits så hade jag nog inte haft min dotter nu. Då hade hon nog gått samma öde till mötes som de andra åtta IVF-embryona som vi satte in innan Aten.

    Skickar massor med kramar till er alla!


    Stort grattis!!!! Härligt att ni är i mål <3
  • Tumvante
    Ariellan skrev 2018-07-30 12:28:22 följande:

    Om jag inte minns fel så var det någon i tråden längre tillbaka som födde typ runt v 24. Är det någon som vet hur det gick och varför bebisen kom så tidigt?

    Undrar för att jag nu ligger inne på förlossningen, med förkortad livmodertapp och feber.

    Behöver egentligen dropp men det ger dom ju inte här...

    Är i vecka 23+0, alltså vecka 24 idag.


    Härligt att du har kommit så här långt! Senaste nytt härifrån (20+0 idag) är att RUL idag visade att allt ser fullständigt normalt ut.

    Och jag känner den lilla därinne flera ggr dagligen :)
  • Tumvante
    daisy80 skrev 2018-08-22 19:16:51 följande:

    Tack snälla <3


    Kan bara hålla med, gör testet! Själv gjorde jag det, fick påvisat ureaplasma i våras. Tog antibiotikakur.

    Har också fått immunbehandling (trots att mina prover inte visar problem med det), men vi har tagit emot allt för att lyckas.

    Nu är jag i v 24 och vet inte om det var ureaplasma som skulle slås ut eller om det är immunförsvaret som skulle lugnas för att nå så här långt (6 missfall/biokemiska grav innan det).

    Lycka till!
  • Tumvante
    AnnaVera skrev 2018-08-23 11:36:09 följande:

    Härligt att höra att du har lyckats! Grattis :))

    Känns lättare att fortsätta med kuren när man får höra personer som det gått bra för efter behandling. Fick också påvisat Ureaplasma plus två andra baciller så hoppas det är de som spökar.


    Åh ja, hoppas! En i min BF grupp med dottern hade 4 missfall, sen fick hon antibiotika (vet inte om hon fått något påvisat), men hon blev gravid efter och behöll barnet :) enligt amerikansk forskning är ureaplasma en orsak till ofrivillig infertilitet/missfall.

    Antibiotika kan vara lite tufft för magen, probiotika hjälper ju lite på det.

    Lycka till!
  • Tumvante
    AnnaVera skrev 2018-08-24 00:41:48 följande:

    Helt sjukt egentligen att man i Sverige inte gör detta till rutin under utredning. Eller att man testas i samband med cellprovet så det inte ens hinner bli utredning. Så mycket lidande det hade minskat för många.. Men det är en annan diskussion!

    Jag köpte faktiskt tack vare tidigare tips här i tråden, ProbiMage, även hon på apoteket rekommenderade det. Så jag upplever inga problem alls med Doxycyklin.

    Enda gångerna är när vi tar 4x250 mg av Azithromycin, jäääävlar vad magen reagerar. Tagit två ggr, en gång kvar.

    Redan efter 20 minuter så känns det som magsjukekramper. Har tagit dem på kvällen, så man kan ligga ner tills det gått över, tar några timmar. Haha fy alltså!

    - Skogskantarellen

    När jag kollar mina provresultat så är det Ureaplasma species.


    Det var värst första 1000 mg i vår behandling med samma. Andra gången var liten lugnare och sista dosen märkte jag inte av. Så det behöver inte bli så illa med sista (fick samma kur med Azithromycinen).

    Så kan ni ha kul och så hoppas jag ni får gå hela vägen med en graviditet snart!
  • Tumvante
    AnnaVera skrev 2018-08-24 22:48:47 följande:

    Det låter ju hoppfullt, hoppas det blir så för mig med!

    Tack snälla! Var är du någonstans i "bebisverkstan"?


    Vecka 24 :) (har en dotter från 15 = min första graviditet, detta är min åttonde graviditet)
  • Tumvante
    UndrandeSökare skrev 2018-08-25 09:11:42 följande:

    Har du tagit reda på om det blir en lillebror eller en lillasyster som du väntar?


    Nope, det blir en överraskning, precis som med dottern. Det blir vad det blir ju :) men klart att vi är nyfikna ändå. Men det var så fantastiskt sist att få veta det samtidigt som jag fick henne i mina armar. Min drömförlossning denna gången skulle vara om jag själv kan lyfta ut och upp denna på bröstet... men nu får vi se.
  • Tumvante
    Ariellan skrev 2018-08-25 15:04:50 följande:

    Skönt med vecka 24. Jag går in i vecka 28 idag, känns också skönt när man kan rädda den lilla där inne ju!


    Vecka 28 är ju med goda chanser nu ju. Härligt! En liten novemberbebis :)
  • Tumvante
    Ädelstenar skrev 2018-09-20 11:02:34 följande:

    Tack! Är det möjligt att hämta ut utländska recept man fått på mejl? Jag har frågat flera apotek tidigare och fått höra att nej, det behövs originalrecept i pappersform...


    Hoppas att kuren går bra och att det ger resultat! Det känns lite skönt att få det som möjlig anledning (tyckte jag - mitt visade ureaplasma).

    Lycka till!
  • Tumvante
    Ädelstenar skrev 2018-09-23 19:11:28 följande:

    Tack! Ja, jag gick faktiskt runt och hoppades lite på att de skulle hitta något. Tänk om det hade varit så enkelt att problemen försvinner efter detta liksom... Man kan ju drömma i alla fall 


    Det tycker jag. Tror det är bra att försöka tänka positivt. Jag blev ju gravid efter kur, men har ju garderat genom att jag också behandlats för immunförsvar. Så jag vet inte vad som tagit oss så här långt. Inte så vetenskapligt. Men vi har ju garderat för att vi inte vill att tiden ska gå...
  • Tumvante
    PeeWee44 skrev 2018-11-20 14:57:05 följande:

    Jag har tävlingssimmat och rört mig i pool miljö nästan hela mitt liv och jag hade negativt på alla tester hos Serum. Mer än så kan inte jag säga. Kram


    Jag tycker också att det låter otroligt att det skulle spridas så. Kloret tar dessutom död på det mesta.

    Och att det skulle vandra helt upp i livmodern från offentlig toa låter också osannolikt.
  • Tumvante

    I förmiddags föddes lillasyster på BF. 51 cm och 3750 g. Så underbart efter 6 förluster i rad att vi kom i mål. Hon är stark, snäll och har fått kläm på amning. Önskar er övriga lycka till <3

  • Tumvante
    Emma30 skrev 2018-12-18 23:37:39 följande:

    Stort grattis! Kul att höra!


    Tack, det är overkligt nästan, men underbart :)
  • Tumvante
    Emma30 skrev 2018-12-20 03:27:10 följande:

    Vet ni om man kan köra bil efter Ivig infusion??


    Jag körde bil varje gång... över 1 h motorväg.
  • Tumvante

    Skickade en glad hälsning till Serum i Athen, med ännu ett tack. I mitten av Augusti födde jag en fin liten pojke - mitt tredje barn, och andra barn som blivit till efter att jag fått hjälp hos dem.

    I 2018 skickade jag nämligen ett prov till dem som visade utaeaplasma och bakteriebalansen. Drärefter fickan och sambon en stark kur med Azithromycin. Nästa graviditet därefter resulterade i lillasyster (min 8. Graviditet) Nästa graviditet (Min 9.e) efter henne blev till lillebror nu.

    Min äldsta dotter är min första graviditet... efter henne hände det nog något i min livmoder med bakterier/ureaplasma. Är nu övertygad om att antibiotikan rättade till det.

    Hoppas det kan ge andr pepp att söka hjälp hos dem :)

  • Tumvante

    Mitt tangentbord gjorde lite knasiga stavningar där. Men ?bakterieobalans? och jag och sambon fick Azithromycin skulle det stå. Annars kan det förhoppningsvis läsas någorlunda. Beklagar... var lite för snabb.

  • Tumvante
    Tessaloniki skrev 2020-09-03 10:15:52 följande:

    Underbart att höra  Stort grattis!

    Jag har ju fått provsvar och så från dem men inte skickat tillbaka formuläret ännu. Hade också obalans i livmodern, men min gyn trodde inte riktigt på det där och tyckte inte jag skulle äta antibiotika. En letrozol-kur senare så fick jag troligtvis en kemisk graviditet och nu är jag mer inne på att skicka in formuläret illa kvickt och köra behandlingen i alla fall...

    Hur gick det för dig att hämta ut medicinen? Fick du rätt slags recept så att inget strulade väl på apoteket?


    Jag fick min gynekolog att skriva ut till mig och sambon efter Serums rekommendation. Så det var lätt. Men nu har jag hört att de i DK inte skriver ut Azithromycin sådär bara, då de vill spara till de mest sjuka/behövande.
  • Tumvante
    Tessaloniki skrev 2020-09-03 10:15:52 följande:

    Underbart att höra  Stort grattis!

    Jag har ju fått provsvar och så från dem men inte skickat tillbaka formuläret ännu. Hade också obalans i livmodern, men min gyn trodde inte riktigt på det där och tyckte inte jag skulle äta antibiotika. En letrozol-kur senare så fick jag troligtvis en kemisk graviditet och nu är jag mer inne på att skicka in formuläret illa kvickt och köra behandlingen i alla fall...

    Hur gick det för dig att hämta ut medicinen? Fick du rätt slags recept så att inget strulade väl på apoteket?


    Och tackar :) önskar ni också lyckas!
  • Tumvante
    Zwillinge86 skrev 2020-09-03 10:35:20 följande:

    Jag kom längre i mina graviditeter efter antibiotikakur (och ännu längre efter hysto hos Serum) så min erfarenhet är att resultaten visar sig snabbt, även om jag fått missfall ändå och behöver hitta fler lösningar. Hade inga problem att få ut recepten, men antingen behöver du ha en bra färdskrivare eller be dem posta recepten så att du kan lämna originalen vilket är ett krav från apoteket. Lycka till!

    Stort grattis till dig Tumvante, skam den som ger sig <3


    Tack! Ja, vad gör man inte! Alla missfall, allt vi varit igenom... varje gång jag sett blod, krupit ihop och sörjt med sambon. Är så tacksam för det vi har nu, och önskar fertilitet och barnalycka till er också!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!