Inlägg från: Rebekka |Visa alla inlägg
  • Rebekka

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Jag hänger på

    Maggis -vad ledsen jag blir, din kollega verkar inte ha någon som helst förmåga till att prioritera och har dessutom ingen empati *grrrr* verkar som om ni får ta i hårdhandskarna mot henne.... jag hade en sån kollega en gång i tiden men hade turen att ha en chef som lyssnade. Det slutade med att hon blev omplacerad.

    SpringsteenJag tycker inte att man säger så högt till en patient.. känns som direkt kränkande och dessutom är dina patienter omogna i sin personlighet ju.. de kan antagligen inte ta till sig den kritiken helelr..... hmmm men till kollegor tycker jag att man kan klaga när man känner sig trött på patienterna.... ofta hjälper det om man bara får klaga lite

  • Rebekka

    Hej igen
    Bara en liten fråga till er syrror ... vad gäller om medicinering inom barnomsorgen, t.ex. om ett barn behöver inhalationer under dagen?? Visst måste det vara så att dagispersonalen/dagmamman måste gå på kurs i medicinhantering och få uppgiften delegerad av ansvarig ssk inom kommunen???

    Välkommen Jenny och mupppallekuling (intressant nick ).
    Jenny vad kul att vubba till bm... tänkte att jag skulle också söka in till Borås till nästa höst. Hur svårt var det att komma in? Åhhh berätta gärna hur det går på förlossningen sedan... har hört att bm är tuffa mot syrror som inte väljer att jobba emellan utbildningarna....

  • Rebekka

    ingen som vet hur det fungerar.. ?? Alltså det här med medicinering till barn inom barnomsorgen.

  • Rebekka

    Amy.. jo en bekant har sin dotter hos en dagmamma. Denna lilla tjej har förkylningsastma och kan behöva inhalationer vid förkylning. Och jag undrade då om det var okej att dagmamman gav flickan inhalationer... för när jag hade mitt mellersta barn på dagis så blev hon en gång ordinerad antibiotika 3 ggr dagligen i 10 dagar och efter 3-4 dagar var hon frisk och var pigg så jag ville att hon skulle gå på dagis igen men det fick hon inte förrän kuren var slut eftersom dagispersonalen påstod att de måste ha utbildning och delegering för medicinhantering. Vilket i mina öron låter klokt men min kompis dagmamma har aldrig hört att de ska behöva delegering. Själv var jag tvungen till att gå kurs i medicinhantering och få en delegering av ssk när jag jobbade som uska inom äldreomsorgen så då borde samma princip gälla annan omsorgspersonal tycker jag.
    Vad tror ni?

  • Rebekka

    fortsättning
    Antagligen så slarvas det mycket med delegeringar inom kommunen tyvärr så det är nog därför omsorgspersonalen har olika erfarenhet och information om det hela tror jag.

  • Rebekka

    Hej hej igen.
    Nu får ni allt peppa mig tjejer för nu på måndag så ska jag in och jobba... på gyn där jag gjorde min sista praktik... tänk er .. jobba som syrra för allra första gången. *darrar*... ska gå bredvid en syrra som jag INTE tycker om. Tycker hon är så tuff och okänslig mot sina elever (en i min klass hade henne som handledare).
    Så alla tips är välkomna... vad ska jag tänka på ????? Vad är det det förväntas att jag ska kunna???? *glömt allt känns det som*
    Heeeeeeeerrrrrreguuuuud det här känns inte bra....
    kram på er

  • Rebekka

    Grattis till jobbet Zmootie ... vad roligt för dig.

    Jag tackar så klart till all peppning och stöd.. ni är så goa så >----- -----

  • Rebekka

    uhhhhhhh ahhhhhhhh idag är det dag... första jobbdagen nånsin... ska göra kvällen idag och dag i morgon... Please låt det gå bra och kännas bra.
    Alla ni får hålla tummarna för mig.
    >------ -------

  • Rebekka

    Hej och hopp alla syrror.
    Jag har inte varit här inne på ett tag. Har jobbat lite som timanställd på en kirurgisk gynekologisk/onkologisk avdelning, (min första anställning). Gör mest kvällar och helger. ... Är helt paff över hur svårt jag tycker att allting är... hålla kolll på allt hela tiden..... Känns verkligen som om man inte kan någonting alls.. de flesta dagar känns det som om jag har valt helt fel yrke. Känner mig grundlurad från skolans sida, inte ett dugg förberedd för verkligeheten...
    Usch... vad jag känner mig gnällig. Men anatagligen är det ett helt fel sätt att börja jobba på för man får inte in några bra rutiner känns det som när man bara hoppar in ibland.
    Dela gärna med er av era erfarenheter och era tankegångar ni hade när ni var nya...
    kram kram

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!