Inlägg från: Amy |Visa alla inlägg
  • Amy

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Här kommer jag Kul att få äran att skriva första inlägget i nya tråden

  • Amy

    Springsteen

    Hur gick det idag? Jag hade en bra dag, men inser att de här 5 v då vi pluggar biomedicin får jag nog gå i ide eller nåt. Blir tufft, men jäkligt roligt och jag är verkligen taggad. I morgon kör vi igång med cellfysiologi.. Har ni mycket läkarföreläsningar? Vi har nästan uteslutande det och det är jag inte van vid från grundutb direkt. Förresten! När jag irrat omkring en stund inne på skolan och väntade på att klockan skulle bli 10 kommer ett känt ansikte gående mot mig. Det visade sig att det var en syrra från akuten på "mitt" sjukhus som också skulle börja IVA vuben, gissa om vi både blev glada?! Sen var det en annan kille vi kände som ska läsa ambulans vuben, vi går ihop med dem nu denna första kursen. Vad börjar ni med för kurs? Mycket praktik?

  • Amy

    Rebekka

    Får man fråga varför du undrar? Det är väl till att fråga på det berörda dagiset eller dagmamman i så fall? De borde ju veta.

  • Amy

    Rebekka!!
    Jag frågade på mitt dagis idag! Och de nöjer sig med att föräldrarna visar ex hur man sköter inhalering, så gör personalen det utan någon delegering från någon ssk. Känner de sig osäkra på en uppgift så ringer de BVC sköterskan, så kommer hon dit och går igenom det med dem. Fast det varierar säkert beroende på vart man bor, fast det borde ju vara klara regler egentligen?

  • Amy

    Springsteen

    Vi ska ha 5 v praktik denna terminen på IVA/Postop/Anestesi. Nästa ternin är det två IVA placeringar a´5 v vardera. Lämpligen en allmän iva och en specialistiva då. Och det vill dem att vi ska sitta och önska NU och lämna in senast fredag!! Jag vet inte om jag vill va på NIVA eller THIVA på specialistplaceringen, jag vill i varje fall INTE vara på neo eller barniva. Klarar inte sjuka barn så bra, sedan jag fått egna barn.

    Annars har vi inte mycket uppgifter bredvid (denna kursen), tror det är ett case-seminarium bara. Men med tanke på att vi har tillräckligt att plugga in till tentan, så är det fullkomligt nog. Fick iof höra att tentan är multipel choise, och det ska ju vara lättare än traditionell tenta? Har själv aldig haft någon sådan, så jag vet inte.

  • Amy

    Sringsteen

    Vi har en tjej i vår klass nu som även läst ambulansvuben, så hon har redan läst den här jobbiga kursen i biomedicin. Hon gör så att hon går ändå på föreläsningarna och bara lyssnar, tänk vilken härlig känsla! Att kunna sitta och bara LYSSNA och inte anteckna så pennan glöder. (Hon har alltså tillgodoräknat sig kursen, så hon skriver inte tentan)

    Neo intresserar inte mig direkt, så därför går det bort direkt. Har nästan bestämt nu att söka postop/allmän iva/anestesi i Lund nu första placeringen. Andra och tredje praktiken väljer jag nog Allmän IVA i Kristianstad och någon spec. IVA i Lund. Så får vi se hur det blir.

    Vart ska ni praktisera?

  • Amy

    Springsteen

    Men är det inte så att man måste ta 75% av poängen per termin för att få behålla CSN? Så då borde det ju klara sig om du hoppar över den kursen. Kolla det! Vet inte om det är möjligt att få klinisk utbildning i stället, men jag undrar om det går?

  • Amy

    På IVA där jag ska börja har de nya iva-syrrorna ca 23-24000 kr! Generellt sett får man 3000 kr när man gått IVA-vuben här. Så 20600 tycker jag är skitkasst!

    Uppsalatjej,

    Men inte kan man väl gå NER i lön?? Brukar väl få åtminstone behålla sin gamla lön?

  • Amy

    Nyfikna flickan

    Jag jobbar i Skåne, varit klar ssk i 4 år och har jobbat sedan dess med undantag att jag varit mammaledig TVÅ omgångar. Hade en ingångslön på 17500 och har nu 19500. Efter min vub förmodar jag att jag kommer ligga runt 23000 kr. Vilket INTE är någon bra lön med tanke på ansvaret och 4 års högskolestudier

  • Amy

    Nora 75

    Jag vubar i Lund nu
    Vilken IVA är du på? Kanske vi ses

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!