Inlägg från: Amy |Visa alla inlägg
  • Amy

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Har ni uppgraderat till beta-versionen av fl? Var inne i ditt krypin, Syster storhjärta, och kunde inte skriva i din gästbok men det beror kanske på att jag uppdaterat och inte du?

  • Amy

    Här var det stiltje!

    Idag har vi haft heldag i skolan, känner mig ganska mör trots suverän föreläsare på em. En inf.läkare från Lund pratade om tcb och blodsmitta, väldigt intressant!

  • Amy

    tcb... märks att man e trött... tbc såklart

  • Amy

    SBP? *trögtänkt*

    Vi ska ha honom i morgon också, föreläsning om antibiotika.

  • Amy

    Har redan konstaterat att A är tjejen med ganska långt blont hår och glasögon?? Han frågade henne ngt idag om HIV-pat... Blev ju nyfiken igår när du skrev det där så jag fick kolla lite extra idag

  • Amy

    Haha!
    Ja, jag hoppas morgondagen blir lika intressant att lyssna till som dagens övningar. Gillar föreläsare som har lite humor och berättar om saker de stött på i verkliga livet i stället för att stå och mässa rakt upp och ner, som en del gör. Man kan göra i stort sett alla ämnen intressanta om man gör det förstnämnda.

  • Amy

    SysterStorhjärta

    Kul med lite delegeringar

    Jag har fått reda på min kommande praktikplacering! Fick 4 v på NIVA /postop och 1 v på NK anestesi i Lund. Känns sådär.. hade önskat den placeringen nästa termin i stället och en allmän iva den här första. Fast det ska bli spännande!

  • Amy

    Förresten!
    Kan man få lite råd av alla er duktiga systrar?

    För 1 månad sedan var jag brakförkyld (även min barn, sonen hade pneumoni) och jag hade även bihåleinfl. Oliver var och fick Kåvepenin och blev bra. Men syster duktig här hon rotade upp lite överblivna Kåvepenintabletter ur lilla förrådet och självmedicinerade sig 2 dagar och fick väck det allra värsta. (Man kan väl inte gå till läkare om man fortfarande kan stå på benen??? ) MEN sedan dess har jag haft ont i halsen, inte direkt VAS 10, men kännbart varje gång jag sväljer. Sitter bara på vänster sida av svalget, har kollat men jag kan inte direkt se något i halsen. Jag har inte reflekterat så mycket över det innan, men nu börjar jag faktiskt undra vad det kan vara??? Kan det vara någon äcklig basselusk som flyttat in i min hals?? Tänker lite på om man nu ska ut på praktik är det kanske inte så käckt om man har något i halsen när man är hos så pass känsliga patienter? Ge mig lite råd nu!!

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!