Inlägg från: Amy |Visa alla inlägg
  • Amy

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Blev du sugen nu Springsteen?

  • Amy

    HolySpirit

    Tråkigt! Jag vet inget om det du frågar rent professionellt, men jag har erfarenhet privat av det. Är du i v 7 alltså 6+? Då kan det vara på håret att de verkligen kan se något. Jag har själv haft just en ofostrig graviditet och det kunde man med säkerhet konstatera när jag var i v 7+ några dagar. Den ul maskinen var vad jag kunde se en helt "vanlig" alltså inte uråldrig men inte toppmodern heller. I v 7+ borde man se något som rör sig i hinnsäcken i fall det är normalt och om du är helt säker på att du är så långt gången. Har du blött?

  • Amy

    HolySpirit
    Ja då är du i v 7 nu och på nästa vul kommer du säkert att få ett säkert besked på hur det står till. Håller tummarna för dig för det är nästan jobbigare att gå och inte veta även om det gör ont att få negativt besked. Hur kom det sig att du gjorde vul om du inte blött nu eller så?

  • Amy

    Nette
    Klart att man inte "måste" bli stucken av en kursare. Men hur känner du inför att sticka andra?

  • Amy

    HolySpirit

    Vad jobbigt för dig! Jag blev akut skrapad samma dag min ofostriga grav upptäcktes och det var jätteskönt! Ville liksom bara bli av med det, det var ju aldrig något foster! Kan du inte ringa och se om du kan få en tid snabbare? Har du några tecken på att det är på väg att komma ut? Vill inte vara pessimist, men man kan få gå med det många veckor innan det kommer ut av sig själv.

  • Amy

    HolySpirit
    Försökte skriva privat till dig, men kom ej in på din sida.

    Din kille verkar också ha vissa problem, tycker jag. Brukar han vara så här eller har han blivit det nu??
    Jag förstår inte varför det skulle vara bättre att vänta med skrapningen, kunde hon inte motivera det? Hade jag mått så dåligt som du gör nu hade jag ringt gyn.mottagningen och sagt att om de inte ordnade en akuttid för skrapning så kommer jag och sätter mig på akuten tills jag får hjälp! Man ska inte behöva må så dåligt!
    Jag tycker du verkar orolig över att du ska börja blöda och få missfall och att du ska behöva åka in akut? Kan försöka lugna dig med att du fixar det hemma ( i de allra flesta fallen). Jag har haft ett missfall också i v 8 (innan min ofostr.grav) och visst det gjorde ont men det var över på en timme. Men jag skulle inte velat vara själv hemma, så OM du börjar blöda så ring till någon som är hos dig.
    Vet inte riktigt hur jag ska trösta dig, men på något vis hjälpte det mig att tänka på att det aldrig var något foster eg - liksom inget foster förlorat för det var aldrig något där. Men jag kände mig så jäkla lurad och besviken!! Alla förväntningar man hinner bygga upp på de få veckor går i kras. Det är en kris man går igenom och det FÅR ta tid. Jag var själv sjukskriven några veckor efter min ofost grav för då hade jag fått två mf på raken och var rejält knäckt. Det är tillåtet.

    Du får gärna skriva privat om du vill!
    Kram!

  • Amy

    HolySpirit!

    Hur har det gått??

    Det verkar som om du har någon spärr på din sida för det står att jag är oinbjuden gäst. Om du vill att vi skriver privat istället så kan du prova att skicka ett meddelande till mig så kan jag nog svara på det den vägen.

  • Amy

    HolySpirit
    Så här står dt på din sida!

    Systemmeddelande

    Du är oinbjuden till denna medlems konto!
    Medlemskontot du försökte gå in på har besöksrestriktioner. Det kan t.ex. vara att medlemmen kräver att du själv är en inloggad medlem eller finns med i medlemmens adressbok.

  • Amy

    Springsteen
    Jag har inte och kommer inte läsa akutmedicinkursen
    Har faktiskt ingen aning om varför din fiktiva patient ska först på op??? Har aldig hört talas om det innan! Du kan väl berätta anledningen när du vet!

    Nu börjar det snart dra ihop sig till tenta igen om 2 veckor närmare bestämt och jag har inte börjat plugga än. Blir intensivplugg nu fram till tentan, känns inget kul. Massor med läkemedel har de tryckt in också, som man ska sitta och plugga in.. Sen efter det blir det praktik och det ska bli intressant!

  • Amy

    Vi hade 50% praktik på grundutb! Iof var den en alldeles för lång praktik inom äldrevården första året, men det var praktik i varje fall..

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!