• Stjärnstoft

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Tiden rusar och nu stängs strax vår tredje diskussionstråd .... så jag startar en ny för diskussion, peppning och stöd till varandra.

    Hoppas alla gamla trådmedlemmar hänger med och att nya kommer till.
    Vi tycks vara många sjuksköterskor här på FL.

    Ser fram emot massa roliga och intressanta inlägg.

  • Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!
  • sharisse

    Här i Halmstad så får man 17800 utan vårderfarenhet som nyexxad syrra. Jag som BM kommer att få ca 21.000 när jag är klar vilket jag tycker är GRÄSLIGT dåligt....

    kommunen betalar bättre men det är ont om barnmorskejobb där

    *ler*

    *kramen*
    jenny

  • Amine

    Rebekka: lycka till. Och jag tror att det är bäst att du försöker glömma din bild av din handledare och börja från noll. Det kommer att gå super bra!

  • Springsteen

    Rebekka: Jag har erfarenheten av att dessa "elaka" handledare är de som man kommer bäst överens med när man lärt känna dem och inte är elev längre... Inte i alla fall i o för sig.. men många gånger!!! Lycka till...
    (jag vet hur tufft de är... känner igen mig väldigt väl!!!)

  • Zmoothie

    Yes! Jag fick jobbet som jag ville ha, så om två veckor är jag "ute på fältet" igen!

    ...Fast lite pirrigt känns det..

  • Amy

    Är nu inne på min andra vecka i skolan.. hade förstått att det skulle vara tufft, men detta är mer än tufft!!! Vet faktiskt inte när jag ska hinna plugga?? Vi är ju i skolan typ dagligen (två timmars restid varje dag) och hemma med två vildbasar är det otroligt svårt att kunna koncentrera sig på allt invecklat man ska lära sig. Sen som om inte den här feta tentan skulle vara nog, har de lagt in 3 stora case som ska lämnas in skriftligt och redovisas på seminarie! Blää! Ursäkta mitt gnäll, men just nu känns det MYCKET!! Fast jag SKA klara det, om tre veckor är kursen slut eller ja om exakt tre veckor sitter jag förstås och har världens tentaångest eftersom tentan är på torsdagen om tre veckor Så ge mig lite peppning nu, tack!

  • Zmoothie

    Tack Jenny och Amy. Det är en onkologavdelning, behandlingsavdelning - ingen palliativ vård. Tillbaka till min studentstad. Känns jättebra!

    Låter tufft Amy, men du klarar det. Tänk vad skönt det kommer att kännas efter tentan när du har kommit ut på andra sidan!

  • Amy

    En vild chansning nu, men kan någon ge mig en hint om det här?? På vårt ena case är det en dam som är på banken varpå rånare kommer in på banken. Alla, förutom damen, lägger sig på golvet enl rånarnas instruktion. Damen står kvar helt paralyserad! Förklara det ur en fysiologisk synvinkel! Jaha, vad är det som gör att man blir paralyserad?? "Fight and fly" reaktionen kan man ju koppla samman med det sympatiska nervsystemet, men det här har jag inte lyckats lista ut ännu! Någon som har någon idé?

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!