• Stjärnstoft

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Tiden rusar och nu stängs strax vår tredje diskussionstråd .... så jag startar en ny för diskussion, peppning och stöd till varandra.

    Hoppas alla gamla trådmedlemmar hänger med och att nya kommer till.
    Vi tycks vara många sjuksköterskor här på FL.

    Ser fram emot massa roliga och intressanta inlägg.

  • Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!
  • SysterStorhjärta

    Så antingen kan jag satsa på en vubb eller ta över avdelnigssekreterarens jobb (hon är usk i botten och tjänar 21'000+ i mån, vilket är mer än vriga uskor och flesta syrrorna hos oss... )

  • Amy

    På IVA där jag ska börja har de nya iva-syrrorna ca 23-24000 kr! Generellt sett får man 3000 kr när man gått IVA-vuben här. Så 20600 tycker jag är skitkasst!

    Uppsalatjej,

    Men inte kan man väl gå NER i lön?? Brukar väl få åtminstone behålla sin gamla lön?

  • sharisse

    Rebekka : ja det är skojj att vubba...
    och Ja barnmorskorna är tuffa... (det är ju oftast starka kvinnor vi talar om med bestämda åsikter) men de är å andra sidan lika tuffa emot dem som har jobbat emellan och gräsligt tuffa emot varandra... det är ingen vidare stämmning på de flesta förlossningskliniker kan jag lova er... och då menar jag emellan personalrn. Det är sällan nån utomstående märker av det. Men ett tufft klimat är det.. men nu har jag förlöst min första bebbe.... det var spännande.

    Jag trivs väldigt bra i borås.. Hade tur som kom in. De lottade i två grupper, en med arbetslivserfarenhet och en utan.... det vart väl en 200 sökande nånting till 30 platser.

    Inatt hade jag inte en enda kvinna i förlossningsarbete så långt ögat kunde nå tråkigt tråkigt... men sånt är det ibland....
    Kanske det blir fullt upp imorgon istället??

    *kramen*
    jenny

  • sharisse

    Tassa - japp jag har precis börjat på termin 2 och förlöste min första bebse i tisdagskväll....
    Trivs som fisken i vattnet...

    *kramen*
    Jenny

  • Katja77

    sharisse, åh, berätta mer! Jag vill också bli barnmorska såsmåningom..Var läser du och hur är utbildningen?

  • thisismylife0

    Kikar in och inflikar några frågor från en ssk-studerande.
    Har med intresse läst era inlägg men jag måste säga att man blir smått orolig med tanke på hur få jobb det verkar finnas och hur dåligt betalt ni verkar få.
    Tänkte fråga vad ni tjänar och var i Sverige ni jobbar? Vilken är eran uppfattning av att vara de sämst betalda länen i landet?
    Vill även gärna veta vad ni med vub tjänar.
    Tack på förhand...

  • Zmoothie

    Jag väntar fortfarande på besked från mina intervjuer, men nästa vecka _ska_ jag få besked ifrån Linköping iaf.

    Apropå din fråga, Nyfiknaflickan så kan jag säga - av den lilla erfarenhet jag har nu - att Östergötlands län är ett av de sämst betalda. Mellan Jönköpings och Östergötlads län skiljer det en tusenlapp i ingångslönen, plus minus någon/några hundra lite beroende på hur mycket frihet klinikerna har att göra egna lönejusteringar. Sitter ju inte i något förhandlingsläge direkt som nyfärdig, och i Linköping var det ganska klart att det inte är någon ideé att förhandla utifrån min position.

    Skunk, för det är där jag vill jobba egentligen ju, men jobbar jag ett tag inim Jönköpings län så får jag ju erfarenhet och kanske lite mer kött å¨benen för löneförhandling. Kinkigt är det!

    ...Fast just nu vill jag mest bara HA jobb.

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!