• Hannah8401

    Hårt tränande kvinnor som försöker bli gravida?

    Hej!

    Jag undrar om det är någon mer än jag som tränar ofta och tungt som försöker bli gravida? Eller någon som lyckats? Tror ni det kan påverka chansen negativt?

    Hittade ingen liknande tråd, de flesta handlar om att gå ner i vikt och börja träna för att bli gravid:)

    Vore roligt att diskutera detta, samtidigt om man nu lyckas, hur man tränar under och efter graviditet.

    Glad påsk!

  • Svar på tråden Hårt tränande kvinnor som försöker bli gravida?
  • Camille

    Pratade med barnmorskan idag och läkaren hade skrivit i journalen att jag skulle äta provera i 10dagar men skrivit ut ett recept på 7dagar... Varvid jag bara åt i 7dagar, Suck! Så nu får jag påbörja en ny kur den 30/9. Men men det är bara att lägga sig i soffan och fortsätta vila och vänta några veckor till :(

  • KarinF

    Camille, åh nej vad tråkigt att läkaren gjorde ett sån miss! Förstår om du blir frustrerad. Men hoppas att nästa kur fungerar! Håller tummarna! Själv ska jag på ultraljud imorgon och se om äggblåsorna har börjat växa till sig. Har tagit sprutor i en vecka nu och har väl ytterligare någon veckas stimulering innan ägglossningen.

  • Hannah8401

    Jobbigt när läkarna gör fel så man får vänta ända längre. Som om man inte väntat tillräckligt! varför kunde du inte äta mer provera nu med en gång?

  • WeeBee

    Hej tjejer!

    Jag börjar med att tacka Marina80 för dina inlägg...va inte orolig för att folk ska ta illa upp när du kommer med bra information...för även om folk ibland blir lite upprörda så beror det oftast på att man inte VILL inse vissa saker, som man ändå i slutändan kan vara väldigt betjänt av att få förtydligat för sig.

    Sen kan jag väl uppdatera min status med att jag satt igång med ÄL-tester igen...räknar med ÄL inom en vecka.
    Jag har kommit igång med min "lugnare träning" ...vet inte om den är så mycket lugnare...men jag styrketränar i alla fall inte som innan...däremot sprang jag STHLM halvmara i helgen å det var väl kanske inte så smart, men det var skönt att få utmana sig lite igen.
    I och med min viktuppgång å min minimala träning under sommaren så höll halvmaran på att knäcka mig...men jag fixade det å gick segrande ur striden mot motståndet...sluttiden blev 2 timmar...som får vara ett relativt bra resultat om jag ska vara snäll mot mig själv.

    Jag mår bättre nu när jag tränar lite mer regelbundet igen...min fettprocent ligger över 20 nu så jag hoppas att träningen är okej.

    Får se om ÄL kommer i hyfsad tid eller om den dröjer...

    Jag har ju aldrig haft problem med mens å ÄL annat än när jag haft mina extrema träningsperioder. Jag vet att min kropp funkar när jag inte pressar den så hårt. I tonåren å innan jag började extremträna så var min mens väldigt regelbunden. Jag får alltid tydliga ÄL-symptom å PMS...när jag har menstruation. Så det borde inte vara några problem egentligen...min kropp behöver nog bara, som sagt, lugn å ro å fett.

    Min kille är inne i träningshets just nu, men han har lovat att lägga ner det oxå å satsa helhjärtat på bebisverkstad från och med december om vi inte lyckas innan dess. Det är ju en fördel om vi båda två gör allt vi kan för att vara så fertila som möjligt. Killar funkar ju inte som oss, men det finns ju ändå vissa saker som påverkar även dem.

    Om vi inte är gravida innan mars 2013 så ger vi oss in i utredningsvärlden.

    Men hur som helst...min mjuka kropp bör väl snart räknas som en duglig kläckningsmaskin!

  • Hannah8401

    Hur går de för er? Weebee, något pos äl test än? Jag testar oxå nu, men det blir sista gången denna månad, känner mig lurad av dom. Har aldrig fått något pos test förrän jag åt pergo, men då hade jag inte haft äl ändå enligt blodprov

    Vad duktig du är och sprang så fort!! Kanske inte så bra för fertiliteten nej men men hur ofta styrketränar du nu? Kan killars träning påverka deras fruktsamhet så länge dom inte använder något otillåtet då, det vet man ju att det kan förstöra. Tror väl bara det är bra för killar med träning, orättvist. Min kille är supervältränad fast han tränar inte extremt mycket.

    Hur länge hade du tränat weebee?

    Ha ha ja vi får hoppas att våra mjuka kroppar snart fattar vad dom är till för. Har du lagt på dig jämt över kroppen?

    Hur går det för dig Karin? Har du fått äl med sprutor nu?

  • KarinF

    Jag var på ultraljud i tisdags och då hade det inte hänt något alls, men det hade läkaren inte förväntat sig heller. Fick fortsätta med samma dos till nästa ultraljud som är på måndag. Då har jag sprutat i 14dgr och då bör det ha vuxit till sig. Det kan ta lite längre tid första sprutomgången innan det händer något. Det blir som en uppstartssträcka. Tycker nog att jag börjar känna mig lite svullen/öm neråt äggstockarna, så det kanske börjar växa nu. WeeBee, kul med Sthlm halvmara! Löptränar ju själv en hel del och visst är det härligt att få utmana sig ibland. Att springa i två timmar vid något enstaka tillfälle borde inte göra nån skillnad för fertiliteten. Det borde väl vara helheten som spelar roll, hur man tränar, äter och lever under en vecka eller månad? Har också dragit ned lite på träningen, var faktiskt inte så svårt. När höstmörkret har infunnit sig med regn och lite kyligare väder, så är jag inte lika pigg på att träna faktiskt. Det där extrapasset på cykel eller extra löprundan för att det är soligt och varmt ute, har jag utan problem avstått.

  • WeeBee

    Karin F - Jag tror inte att ett enstaka mer krävande och intensivt pass ska spela nån större roll, men vi får se...om jag får ÄL nu i dagarna eller om den blir lite förskjuten igen. Men som sagt, jag tror verkligen inte det. Jag har mått bra å jag har fortsatt gott om fett...har inte gått ner i vikt.

    Hannah - Jag lägger alltid på mig ganska jämnt över kroppen...lite mer på rumpa å lår. Det jag minst gillar är att jag tyvärr lägger på mig i ansiktet väldigt fort...blir inte snyggt...men men...om jag håller mig från kolhydrater så kanske jag skulle kunna minska plufsutseendet.
    Jag har inte fått ÄL ännu...tror att det kan bli på tisdag eller onsdag om det håller ungefär samma antal cykeldagar som förra månaden.

    Till er allihop- 1. Hur länge har ni försökt med livsstilsförändringar å bebisverkstad innan ni sökt hjälp inom sjukvården? 2. Är det någon som har regelbunden mens utan att ha ÄL? 3. Har sjukvården krävt någonting av er, ex. Viktuppgång eller annat innan ni fått hjälp med behandling.

  • Hannah8401

    Hoppas du får ägglossning snart! Svar på dina frågor. 1.sökte hjälp efter ca9 månader. 2.ja jag har regelbunden mens utan ägglossning enligt blodprov. 3.nej.

    Jag har fått min dom nu. Att jag inte blivit gravid beror troligtvis inte på träningen, utan ett värde som heter amh. Det talar om hur stor äggreserv man har kvar. Jag har ett värde som säger att jag troligtvis aldrig kommer att kunna få biologiska barn. Jag är 28 år och detta är helt fruktansvärt. Jag har gråtit massor och vet inte vad jag ska glädja mig till nu? Vi kommer troligtvis bli nekade ivf för mitt amhvärde är så dåligt. Så det får bli äggdonation, då får iaf min man bli biologisk pappa.

    Jag hoppas det går bättre för er än vad det gjort för mig. Vet ni vad ni har för amhvärde?

    Vad jag lyckats leta fram av anledningen till detta låga värde i så unga år år att det troligtvis är genetiskt eller att man drabbats av någon infektion som foster. Någon säger att det oxå kan ha med långvarig stress att göra.

    Lycka till allihop, jag hänger kvar och ser hur det går för er. God natt och sov gott.

Svar på tråden Hårt tränande kvinnor som försöker bli gravida?