Inlägg från: J a d e d |Visa alla inlägg
  • J   a   d   e   d

    SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud

    Digestive skrev 2012-07-01 23:54:10 följande:
    Jag orkar inte bry mig längre.
    Hjärta

    Jo kom igen.  
    Jeddan
  • J   a   d   e   d

    Det står en hel del smarrigt i koranen om kroppslig bestraffning, är bara att läsa innantill. Att man som muslim tror att detta är en allsmäktig guds direkta och oförvanskade ord gör inte den pajen mindre smarrig. Dock avsevärt mer farlig.
    Hela brottsbalken (om vi pratar sunniislam??) återfinns dock mig veterligen på fler platser, andra källor, ur islam är enbart koranen.
    Det som är riktigt otäckt är att all form av bestraffning, tortyr och lemlästning inte enbart sker enligt islam i efterlivet av gud henself, utan skall även utföras av människorna själva- mot varandra. Utan det här inslaget hade inte islam varit tillnärmelsevis lika farlig i händerna på rubbade människor som "misstolkar" islam.   


    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    Truth skrev 2012-07-02 20:34:27 följande:
    Shiaislam är knappast bättre, med tokmullan själv som dirigerande galenpanna.
    Nope

    Pest vs kolera. Mysigt. Menade bara att jag själv inte är insatt i huruvida shiaislam har någon egen version av brottsbalk, har enbart studerat sunniislams... och det duger gott åt mig. Kräks 
    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-02 20:45:39 följande:
    Håller verkligen med, just den biten gör islam farlig, tillsammans med dess inverkan på sådana som ej har haft ett genuint val att leva under sådana förutsättningar. Det hade varit en annan sak om islam handlade om en sfär som människor helhjärtat gav sig in i men nu ser det tyvärr inte ut så.
    Mmm :)

    Det är ju det, att det handlar sällan om ett fritt aktivt val för de som drabbas av islam.  
    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-02 21:42:54 följande:
    Klart att det var en miss! Förvånad I sin ursprungliga ordning hade det kanske format någonting helt annat än dagens islam som resultat och man hade framförallt kunnat få en mer koherent inblick i Muhammeds uppenbarelser och så vidare.
    Är det inte intressant det här? :)
    Och att man som muslim ändå litar blint på att boken är ihopsatt precis som den "ska", det gränsar till hela grundproblematiken med att man för det första köper att budskapet är oförvanskat om man nu utgår från den löjeväckande tanken att man faktiskt ens tror att dessa verser är någon guds ord.

    Menar att allt detta torde tillhöra nån slags grundfrågor människor som bekänner sig till islam borde ställa, men helt uppenbarligen är det inte det.

    Kan ju vara värt att tänkas på.
         
    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    jolian skrev 2012-07-02 22:24:46 följande:
    Varför ingen reagerar  när en svensk man våldtar en svart kvinna eller en invandrare? Jag är invandrare och blev utsatt för grov våldtäkt av en svensk är detta ok?
     
    Varför skulle detta vara okej?
    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-02 23:27:10 följande:
    Jo, verkligen intressant! Tja, vet inte om man kan se det så riktigt men Koranen kanske vore just den där ihopsättningen av profetens uppenbarelser som islam använder sig utav av.

    Det skulle dock medföra en viss tveksamhet i sig - att det inte ter sig lika självklart längre. Att framställa det som någon slags grundproblematik för islam i sig känns lite konstigt då islam inte vore något annat än just den där ihopsättningen.

    Man kan se på det lite olika men det hela skulle självklart göra islam mindre självklar i förhållande till profeten. Aja..
    Jo men detta är ju skitviktiga grejer, om man nu ska viga sitt enda liv åt en religion, nog sjutton borde det ligga i ens intresse att vara säker på att den är sann- och detta i ordets rätta och enda bemärkelse, inte islam-versionen av ord.
    Dvs, ordningen i vilken verser nedkommit har precis lika stor, om inte större, betydelse för hur slutresultatet av en text blir. Något som man ju alltid får påpekat för sig då det diskuteras verser för sig. 

    Ja men du fattar  

    Ja men vad ska man säga då, om det inte är en "grundproblematik", det är ju i texten man börjar sin islam-resa. Det är den som utgör hela grunden för tron.      
    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-03 00:00:48 följande:
    Grundproblematiken förblir den samma som den alltid har varit - att utan direkta bevis hävda att "såhär är det, det här är rätt". Man kanske kan se det här aktuella som ytterligare en obevisad "såhär är det" men för min del känns det lite onödigt då Islam, ifrån början till slut, redan gör det här anspråket på verkligheten utan konkreta bevis (vilket ändå hör till vad som definierar en religion som sådan - att göra anspråk på verkligheten).

    Lite som att påstå att det vore ett grundproblem för exempelvis Rastafari att lyfta fram vissa delar ur Bibeln starkare än andra - när det i själva verket just gör Rastafari till Rastafari (och på samma vis gör den specifika ihopsättningen av profetens uppenbarelser just Islam till Islam). För min del blir det lite svårt att se det som fel i sig eller som någon sorts grundproblematik.

    Det ter sig dock inte lika självklart längre, om då inte profeten själv verkställde ordningen för verserna och så vidare.

    Inte längre självklart på det viset att Islam inte längre skulle ha något direkt eller något exklusivt förhållande till profetens uppenbarelser i och med Koranen - att i stort sett vem som helst skulle kunna pussla om verserna för att sedan mena att "såhär ska det egentligen vara" samt att Koranen som slutresultat hade kunnat se annorlunda ut i sig.
    Ja jo.
    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-03 00:10:31 följande:
    *mr.corny*
    Puss!

    Min hjärna har sagt godnatt till mig nu, varför den totala bristen på svar drabbade dig likt en islamisk sondmatning.  
    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-03 00:19:31 följande:
    Aha.. så kan det gå! Püss.
    Du gillar också ¨ !

    P
    ü
    z
    z

       
    Jeddan
  • J   a   d   e   d
    Digestive skrev 2012-07-03 00:25:53 följande:
    Haha.. Hjärta
    Mmmm det här börjar kännas orientaliskt. Drömmer

    Kÿzz  
    Jeddan
  • J   a   d   e   d

    *host, host*

    Bevisbördan ligger på den som hävdar att en gud författat en "skräck-roman". Solig  Inte tvärtom.

    Ha ha...  


    Jeddan
Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud