Inlägg från: finskorpan |Visa alla inlägg
  • finskorpan

    Vi singlar som ska insemineras 2012!

    här försöker man fortfarande att inte analysera och spekulera. Skrattande

    Hur går det för er andra? Något på gång?

  • finskorpan

    plopp: spännande! Hoppas det blir något!

    Marlee: hur är det med dig?!

    Själv sitter jag och har riktig molvärk i höger sida (där ägget denna gång satt) och är orolig att det är typ NU det är äl på riktigt eller att ägget har gått tillbaka (syrran har ju pco så att jag har detsamma är ju inte omöjligt direkt). Brukar aldrig ha tidig mensvärk vad jag minns men om min sorgliga teori stämmer så får jag bara mens hälften av mina cykler. Har ju tydligen korta cykler men sällan mens. Men i så fall blir mitt nästa (sista?) försök i oktober för jag tror lite att jag typ får mens varannan cykel. kanhända det är äl-värk som håller i sig. har inte känt något sen i lördagskväll tror jag men nu kom det. 

    det är lite konstigt för förra gången var jag någonstans säker på att det bara skulle funka - klart det skulle funka på första försöket liksom... nu känner jag tvärtom - att jag lika gärna kunde ha struntat i det för jag visste redan när jag åkte över bron att det inte skulle blir nåt. det positiva är att danska kronan har blivit billigare så det här försöket gick på 400 spänn mindre. 

    fick höra av en vän idag att dom väntar barn. hon vet inget om att jag försöker. oj, vad delade känslor det blir. självklart jätteglad för deras skull men samtidigt sån sorg att det inte är jag som får säga dom där orden. 

  • finskorpan

    Men om det är stressigt så är det kanske en bra ide att hoppa över en cykel - det underlättar ju inte att vara stressad. Kanske du ska fokusera på något annat ett tag innan du gör ditt nästa försök? Jag tänker inte gör mitt nästa förrän i oktober - lär bli i mitten av månaden. Nu efter semestern så är det alltid lite extra mycket med jobbet så att stressa iväg och testa för äl och allt sånt blir liksom för mycket.

    Lycka till med dina beslut och hoppas det känns rätt! 

  • finskorpan

    jag ska inte testa förrän den 11 augusti.

    Det går ju att hitta gynekologer som hjälper även singlar - sen har jag läst nåt om att man i skåne har någon "drop-in" gyn eller nåt sånt... eftersom jag inte bor i närheten lade jag det inte på minnet. Men det är ju på väg att bli lagligt i Sverige även med singelinseminationer och då är det säkert lättare att få hjälp. Säkert finns tips på femmis (är inte själv medlem just nu) på gynekologer som kan hjälpa.

    Men vad jag förstår så ska man försökt ett år om man vill få utredning om man är ett par så det är nog inte bara att komma in som singel och bli utredd... men du, kan du inte fråga din donator för han var väl inom vården?

    Men du, det är inte heller helt ovanligt att man inte har äl varje månad utan att det faktiskt skippar någon månad så det kanske bara är det som hänt. Visst hade du starkare tester förra månaden fast du började lite för sent då?  

  • finskorpan

    jag kontaktade mama mia förra våren men fick till svar att de inte tog in några nya utan jag fick höra av mig till hösten. hoppas du har bättre tur om det behövs. fick tips om en gynekolog i sollentuna eller solna, en kvinna, men jag minns tyvärr inte vad hon heter.

    detta om lagförslaget har det varit väldigt tyst om sedan det bestämdes i riksdagen (eller nåt för jag måste erkänna att jag är värdelös på politik och statsrätt). har försökt googlat men inte hittat något. Någon här som vet något mer?

     

  • finskorpan

    kul plopp! Lycka till!!!

    Men du, vad menar du med att ägget inte hinner fästa om man har kort cykel? 

  • finskorpan

    Välkommen Jovia!

    De som gjort insemination hemma har kontaktat en privat donator via t.ex. villhabarn.nu. De berättar säkert mer när det kommer online men det stämmer som du hört!

    Plopp: Väntan är oliiiiiidlig! Jag har BIM nästa lördag vilket ju är en evighet. Försöker ta det coolt å inte tänka och analysera så mycket. Kul att det blev av för dig i den här cykeln! Det finns ju en större chans om man försöker. Flört 

  • finskorpan

    haha! Ja, BIM är beräknad icke mens (vilket dumt uttryck egentligen - varför inte BUM? Beräknad utebliven mens)
    Visst lär man sig massor om kroppen man inte hade en aning om. Min kompis, som har en son på två år, och stöttar mig i detta har ingen susning vad jag pratar om när jag börjar snacka äl-tester och hur man prickar in rätt tidpunkt. hon levde i illusionen att man kan bli gravid när som helst. Det gjorde nog jag också måste jag erkänna, trodde man kunde boka resa när man hade tid och göra en insemination (så verkar det ju vara på film). Men det är ju en hel vetenskap.

    Jag ska iaf sysselsätta mig ordentligt både måndag, tisdag och onsdag så förhoppningsvis går dagarna lite fortare.

    Så, om vi ska ha en BIM lista så är jag BIM 11/8 (alltså på BIM-7) :)
     

  • finskorpan

    kolla in någon av klinikerna i danmark eller finland. jag är på sellmer. ska du ha öppen donator måste du välja en Barnmorske-klinik. Det finns en lista med alla kliniker - ska länka den till dig. Du kan ju gå in på vilken som helst och få mycket information. Storkk vet jag har på svenska också (det har inte sellmer så dom är lite svåra att förstå ibland Glad )

Svar på tråden Vi singlar som ska insemineras 2012!