Inlägg från: finskorpan |Visa alla inlägg
  • finskorpan

    Vi singlar som ska insemineras 2012!

    tack. :) testade imorse igen och det var väldigt starkt plus. så nu blir det till att hitta lite hjälp om hur man gör nu för jag har ingen aning. :) Men tänker hänga kvar här för å se hur det går för er andra!!

  • finskorpan

    Kul med någon här som varit med har koll. :) Jag tänkte nog vänta ett tag iaf för det är ju så nytt... Måste nog landa lite först innan jag ringer.

    Just nu går jag och grubblar på hur jag ska säga det till alla. Fast det tänker jag ju inte göra förrän typ v 12 förrutom de närmaste. Mamma vet ingenting om vad jag gjort så jag är lite nervös för hennes reaktion - vi står inte varandra sådär jättenära.

    Det är lustigt hur man funkar för bara för att jag VET att jag är gravid så mår jag illa lite av och till. haha! 

  • finskorpan

    MiaMaria: det finns mycket bud å olika håll. Bäst är att fråga kliniken själv. Jag kan ju varken säga att det är bra eller dåligt eftersom de gjorde VUL på samtliga tre försök jag gjort. Men hon på Sellmer ser ju hur stort ägget är typ och utifrån det se om det är stort nog . är det bara 18 mm eller nåt typ så får man ju återkomma, då blev det nog falskt positivt.
    Skillnaden kanske är att hon inte varit där man kör äl-tester utan vill köra med VUL istället.... 

  • finskorpan

    TAck för grattiset! Ja, det var mitt tredje försök och jag har skrivit till Sellmer nu. Har fått ett intyg på att jag har gjort insemination som jag antar jag ska ta med när det blir faderskapsutredning. När ska man göra sånt? Har också fått nummer på donatorn eftersom jag valt öppen donator.

    Plopp: Vilket val du måste göra!!! Men det verkar som att du ändå är klar över vad du skulle välja om det kom till det? 

  • finskorpan
    Jovia skrev 2012-10-03 11:39:14 följande:
    Jag tror man ska anmälla först till försäkring kassan och sedan när barnet är född till skateverket samtidigt med de där papperna som de kan avsluta utredningen om faderskapet.
    Men jag har en fråga till dig ... den sista insemination hur länge efter ett positiv ÄL test gjorde u det ? Jag har fått ett positiv imårse och nu vill de att jag ska ditt imån kl 11 ... jag tycker det är försent ...
    Jag är helt förvirrad ... 
    De första två gångerna jag åkte så fick jag positivt på morgonen första gången och åkte och inseminerade morgonen där på. Den här gången fick jag positivt på måndagkväll (kan ha varit tidigare för jag testade bara på känn, hade gett upp efter att testat i typ tio dar utan stegring) och inseminerades onsdagmorgon. 

    Jag tror det kan vara olika så klart - jag hade positivt äl-test på tisdagen också. Det är ju äl mellan 24-48 timmar efter (eller 32 - kolla ditt vad det står). Och spermier som är från klinik har bara livslängd på 12 timmar så det är nog inte alls för sent att göra imorgon! 
  • finskorpan

    Det har jag inte läst men det hade inte spelat någon roll för mig. För kanske mitt barn är en av de där som faktiskt vill söka upp sina rötter - då vill jag inte neka till det. Fast visst, det kostar ju en hel del mer.

  • finskorpan

    Jovia: nu har du ju säkert bokat allt men jag brukade boka tåg till malmö och sen ta öresundståget till Örestad. Tågstationen ligger ju bara 100 meter från ingången till Fields. Kanske lite billigare alternativ, jag vet inte.

    Om jag utgår från min erfarenhet så är det bättre att insemineras lite senare än så hastigt på första positiva reslutatet. Anette sa till mig att de vill gärna att man fått positivt två gånger innan man åker - för jag tror risken är att spermierna hinner dö innan ägget släppt om man är för snabb på... Förra försöket så kände jag på mig att det var för tidigt men chansade ändå. Nu vart det ju lyckat att vänta 1 och ett halvt dygn innan. Solig 

    Håller med dig om kvinnorna på Sellmer, mycket lugna och trevlig atmosfär är det. Och inte för mycket krångel, vilket passade mig bra! 

  • finskorpan

    Lycka till Jovia!!!!! Ta det lugnt, andas djup och försök å inte stressa upp dig. Nu är det precis som det är och det kan du inte ändra så bara var lugn och hoppas!!

  • finskorpan

    Justja: du frågade om vad jag har gjort. Har berättat för mina två bästa vänner som vetat om mina försök (dock inte det sista för det sa jag inte till någon förrutom er). Mamma tänkte jag vänta med till det känns lite säkrare, åker nog hemöver kanske vid jul, typ mellandagarna och berättar då, kanske innan om jag hinner för jobbet. 

    BM tänkte jag vänta någon vecka till innan jag ringer. Allt känns så nytt och främmande. Har däremot börjat tänka ekonomi, föräldraledighet och arbetstid för jag är en planerare som gärna vill ha koll på framtiden.

  • finskorpan

    Jovia: ja, det är lite svårt ibland tycker jag - ibland undrade jag om dom verkligen såg så mycket. Men det är ju ÄL 24-32 timmar innan själva ägglossningen så att det blev negativt på kvällen innan gör nog inget...

Svar på tråden Vi singlar som ska insemineras 2012!