Inlägg från: finskorpan |Visa alla inlägg
  • finskorpan

    kul att jag kan lära dig nåt nytt. Skrattande

    Ja, det är sju dagar kvar till min BIM - och om du beräknar få din mens om 9 dagar är du BIM-9.

    Jag borde väl kanske vara BIM -5 för sist hade jag bara 12 dagar mellan ÄL och mens men jag har aldrig räknat förut och vet inte hur regelbunden jag är.

    En del skriver också ÄL+8 t.ex. Vilket, som du nog fattar, är 8 dagar efter beräknad ÄL.

     

  • finskorpan

    förresten, jag har ju valt att åka till en klinik vilket känns superkonstigt att ligga där och bli inseminerad men jag undrar hur det kändes med heminsemination? Var du hemma hos dig? Kändes det tryggt och lugnt?

  • finskorpan

    hej jovia!

    om man vill ha insemination så får kliniker som har läkare INTE använda öppen donator. Däremot finns det kliniker, som Stork och Sellmer och Gaia som "bara" har barnmorskor. Det som negativt med det är ju naturligtvis att OM du har svårt att bli gravid så kan dom inte hjälpa dig utan du måste söka hjälp hos gynekolog här i Sverige och det är inte så självklart att dom hjälper dig.

    Jag tror dom säger att ca 20% blir gravida... hmm... kolla på storks hemsida för dom har lite statistik.
    Sellmer tycker jag är bra för jag fick göra ett VUL innan för å se hur det funkade med mina ägg. Sedan gör dom alltid VUL innan insemination men det är mycket stress tycker jag att försöka hitta sin ÄL.

    Jag har gjort en insemination per cykel men nästa försök som jag förhoppningsvis ska göra i oktober så tänker jag göra en dubbel. Visst, det kostar 9000 dk men med resa och så är det ändå värt att satsa när man väl åker.

    Jag har ju visserligen 6 dagar kvar tills jag ska testa för den här gången men jag liksom bara vet inom mig att det inte blev något så jag planerar framåt.

    Det jag tror alla kliniker vill är att man ska ha planerat för detta i minst ett år. Stork vill t.ex. att man ska fylla i sina cykler för ett år tillbaka. Sen ska man också ha gjort vissa tester men det hittar du info om på hemsidorna. Det bästa är väl att kontakta den klinik du väljer (sen kan du ju byta om det inte känns bra). Man kan få sitt journalsamtal även via telefon men på Sellmer pratar dom bara danska så jag valde att åka ner och samtidigt göra ett VUL på cykeldag 10 (deras val av dag).

    Välkommen till tråden (igen) och fråga gärna om det är något du undrar över. 

  • finskorpan

    Hej hej igen! Hoppas det rullar på bra för er!

    Nu närmar det sig min test-dag. Bara imorgon och fredag kvar. Så nu börjar det verkligen klia i "test-fingrarna". Det tar verkligen all övertalning till mig själv för att inte skynda mig och testa. Tänk att två dagar kan vara så lååååååååååååååååååååånga! 

  • finskorpan

    Jag får ju ett datum från kliniken som är 14 dagar efter insemination. Sist fick jag mens 12 dagar efter insemination men eftersom den är lite som den är (jag tror jag bara har ägg som släpper typ varannan månad) så ska jag försöka vänta tills på lördag. Tror inte mensen kommer imorgon! Har absolut inga känningar (brukar få feber) men har inte heller några grav.symptom. Är lite less på att gå och känna efter och tro att man känner saker efter typ en dag. Jag vet att jag bara inbillar mig. Det "värsta" är att nu har ju hoppet tagit över. Jag försökte ta det coolt så jag inte skulle bli så besviken men nu är det kört i alla fal!

    När tänkte du testa? 

  • finskorpan

    du får hålla dig aktiv så dagarna går fort. :)

    Jag ska verkligen försöka hålla mig - förra gången testade jag redan efter nio dagar och hann gå igenom säkert fem tester. Fast jag testade ju upp till två veckor efter BIM eftersom mensen aldrig kom. 

  • finskorpan

    Ja, lycka till Jovia!

    Jag känner mig väldigt vanlig och inte det minsta gravid och kunde dessutom inte hålla mig utan tog ett test imorse men precis som förväntat så är det negativt. Har beställt ÄL-tester från testlagret så jag kan testa två cykler nu både morgon, middag och kväll och se lite mer hur kroppen funkar innan jag gör mitt sista försök. Hoppas på att jag ska kunna åka i oktober och då göra en dubbelinsemination.  

  • finskorpan

    nej, min testdag är egentligen imorgon men jag är 99% säker att det kommer förbli negativt. Tänkte köpa ett CB digital på måndag om mensen inte kommit.

Svar på tråden Vi singlar som ska insemineras 2012!