• Anonym (Arg!)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Nu var det dags igen! Sjuksköterskorna gnäller i pressen och ska ha mer betalt. Jag blir så trött!!

    De visste väl för fanken hur lönenivåerna såg ut när det valde att gå utbildningen? Om det är pengar som är viktigt och man vill jobba inom vården får man väl utbilda sig till läkare? Vad är problemet liksom?

    Att lämna sjukhus farligt obemannade visar på att de flesta som utbildar sig till sjuksköterskor inte bryr sig ett dugg om att hjälpa människor utan bara om pengarna som hamnar i plånboken.

    En

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-05-09 17:18
    En sjuksköterska är en assistent. De har inget medicinskt ansvar utan allt faller på behandlande läkare.

    Sjuksköterskorna ska ha mer pengar men vart ska vi ta pengarna från? Kan de svara på det? Icke!!

    De pluggar på högskola i tre år och menar att det borde ge en ingångslön på mer än 20,000 i månaden men det finns massor av yrken där man pluggar lika länge för samma ingångslön.

    Varför verkar alla sjuksköterskor tycka att de är värda så mycket mer än alla andra? Är det något man får lära sig under utbildningen?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-05-10 12:15
    Hoppsan vilket liv det blev! Jag visste att jag skulle bli påhoppad men jag visste också att många skulle hålla med mig.

    Jag tycker att SSK gör ett viktigt jobb men jag tycker inte att det jobb de gör är viktigare än någon annans. Jag anser att det är rent av dumt att kräva en ingångslön på 24,000 när man är nyutexaminerad och helt saknar erfarenhet. Jag tycker att löneutvecklingen för SSK är viktigare.

    Jag tycker att många (alla?) SSK överskattar sig själva, sina förmågor och sitt ansvar. Ska man tro på de som skriver i denna tråd är ju SSK som är ensamt ansvariga att hålla varenda patient vid liv. Jag säger inte att ni inte gör ett bra jobb men det gnälls så förbenat! Satsa på vidareutveckling, utbildning, löneförhandlingar och fackligt arbete om ni vill ha bättre lönevillkor. Som alla andra yrkesgrupper.

    En SSK delar ut redan ordinerad medicin, sätter nålar, tar prover, sköter omvårdnad och assisterar läkare. Att säga att ni tar hand om hjärtstopp är skrattretande. Det gör väl alla som jobbar på ett sjukhus? Livräddande insatser tills läkare kommer på plats. Jag kan också HLR och skulle ge hjärtmassage om någon på mitt jobb fick ett hjärtstopp i väntan på akutbilen.

    SSK tål inte kritik. Det övertygar mig ännu mer. Säkert andra också. Jag har blivit kallad liten patetisk människa, jävla dumhuvud och flera har skrivit svart på vitt att om jag kom till den inrättning där de jobbar och de visste vem jag var skulle jag inte få hjälp och de skulle inte ta i mig med tång. Aldrig skulle jag tala så till en människa som hade synpunkter på mitt arbete och min lön.

  • Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!
  • Anonym (skamligt)

    Kan tillägga att jag har jobbat med detta i ca 3 månader. Min INGÅNGSLÖN var alltså 20.000 kr, mer än många undersköterskor tjänar!

  • Ebba Caroline
    Anonym (SSK-stud.) skrev 2012-05-09 18:26:13 följande:
    TS!!!

    Jag har fortfarande inte fått svar på min fråga till dig tidigare...

    Är det lika orimligt av en nyutexad byggnadsingenjör att kräva de 27.000 som deras fackförbund säger att dom inte ska lägga sig under?

    Vårdöfrbundet sa till oss (mig och min kollegor på programmet) i höstas att vi inte skulle lägga os under 30 000kr
    Blanda INTE ihop min personlighet med min attityd. Min person - det är vem JAG är. Min attityd beror på vem DU är!
  • Anonym (Arg!)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:22:24 följande:
    Men sådan tur då att jag inte jobbar på sjukhus... Och vad jag säger här i din idiotiska tråd har inte med att göra på hur jag faktiskt skulle agera. 

    I verkligenheten så hade jag inte nekat någon vård, inte ens dig.   
    Men spela roll om du jobbar på sjukhus! Du jobbar som jag förstår det som SSK och du har väl i och med din utbildning bundit dig till att ge alla människor vård? Oavsett åsikter, hudfärg, religion och annat.

    Vart du än jobbar skulle det du skriver till mig få konsekvenser.
  • Anonym (SSK-stud.)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:27:26 följande:
    Vårdöfrbundet sa till oss (mig och min kollegor på programmet) i höstas att vi inte skulle lägga os under 30 000kr
    Vi fick direktivet att inte lägga oss under 25...

    Men varför ska en byggnadsingenjör med lika lång utbildning som oss och enligt mig med mindre ansvar få flera tusen mer? Om det ska vara lika så ska ju alla treåriga högskoleutbildningar isåfall ge samma ingångslön?
  • Anonym (soc)
    Anonym (Iphone) skrev 2012-05-09 18:19:40 följande:
    Så de ska ha låg lön för att du har det? Vad är det för retorik? Nu är det ssk:s tur, det här är deras kamp. Du kan ju starta ett eget uppror för socionomer
    Jag tror du missade min poäng. Jag anser att de har bra lön redan som det är. Att vägra ta arbete som betalar mindre än 24 000 är bara löjligt. På vissa sjuksköterskor låter det som att de är så fattiga så med deras lön. Det behövs kanske lite mer perspektiv i diskussionen.

    För övrigt så kommer lönehöjningar inom vården, sociala sektorn och skolan innebär betydligt högre skatt i Sverige. Undrar om folk tycker det är lika rätt att höja sjuksköterskornas löner så mycket då? Jag tycker att det är bättre att satsa på en bra löneökning för de erfarna inom yrket än att höja ingångslönerna så att en nyanställd tjänar flera tusen mer än någon som arbetat i flera år. Det är inte rimligt, och jag personligen vill inte bidra med skattepengar i det syftet heller. Prioritera de som förtjänar löneförhöjning först och främst, dvs de som slitit inom yrket i flera år.
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:27:56 följande:
    Men spela roll om du jobbar på sjukhus! Du jobbar som jag förstår det som SSK och du har väl i och med din utbildning bundit dig till att ge alla människor vård? Oavsett åsikter, hudfärg, religion och annat.

    Vart du än jobbar skulle det du skriver till mig få konsekvenser.
    Ja, den dagen hon fått sitt leg ja... Men där är hon inte ännu!
  • Anonym (Erfaren ssk)
    Anonym (SSK-stud.) skrev 2012-05-09 18:22:18 följande:
    Men vad hindrar ER från att föra er egen kamp? INGET! Eller jo, vårdförbundet som skrivit ett uselt avtal!

    Oj... Det var ett bra avtal vi fick och det har varit en kamp och den fortsätter klart. Men man få ta ett litet steg i taget eller hur. 24000 i ingångslön är mycket pengar. Men att få det efter ett par år är inte för mycket begärt. Rom byggdes inte på en dag. Och en ökning på 1000 kr per år vilket sjuksköterskorna fått senaste åren är kanske inte enorma summor men det är en god bit på väg.
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (Erfaren ssk) skrev 2012-05-09 18:21:14 följande:
    Sen kan jag hålla med om att 24000 låter lite girigt. Vi har faktiskt på 6 år kommit upp från en ingångslön från 17500 i Malmö 2006 till 21100 i Stockholm 2012. Det största problemet är att det finns sjuksköterskor med 20 års erfarenhet med en månadslön på 22000 kr. Det kan väl inte ens du TS tycka är rimligt!
    Nej, det är inte alls rimligt!! Lönen ska stiga i takt med erfarenhet, utbildning, väl utfört arbete och kunskaper. En SSK som har 20 års erfarenhet är värd mycket mer än 22,000. Mycket mer!!

    Det jag är emot är som jag skrivit massvis med gånger är kravet på hög ingångslön från personer som saknar all erfarenhet och nyss kommit från skolbänken.
  • Anonym (Erfaren ssk)
    Anonym (SSK-stud.) skrev 2012-05-09 18:26:13 följande:
    TS!!! Jag har fortfarande inte fått svar på min fråga till dig tidigare... Är det lika orimligt av en nyutexad byggnadsingenjör att kräva de 27.000 som deras fackförbund säger att dom inte ska lägga sig under?

    Pratar vi här högskoleingenjör med 120 poäng eller civil med 2 års utbildning till?
  • Anonym (Ej ssk.)
    Anonym (SSK-stud.) skrev 2012-05-09 18:26:13 följande:
    TS!!!

    Jag har fortfarande inte fått svar på min fråga till dig tidigare...

    Är det lika orimligt av en nyutexad byggnadsingenjör att kräva de 27.000 som deras fackförbund säger att dom inte ska lägga sig under?
    Det tycker nog TS är OK eftersom det är ett manligt yrke... Allt som kvinnor ska göra ska vara "kall" och vill de inte nöja sig med detta bör de hitta en välbetald man som kan försörja dem... Kvinnofientligt. 

    Dessutom ologiskt. TS svara på detta: Vad skulle hända på ett sjukhus helt utan ssk?  Hur många av patienterna på intensiven tror du läkarna skulle orka hålla liv i? Ingen ifrågasätter ju att läkare ska tjäna mer än ssk. Men frågan är varför skillnaderna är så stora? 
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!