• Anonym (Arg!)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Nu var det dags igen! Sjuksköterskorna gnäller i pressen och ska ha mer betalt. Jag blir så trött!!

    De visste väl för fanken hur lönenivåerna såg ut när det valde att gå utbildningen? Om det är pengar som är viktigt och man vill jobba inom vården får man väl utbilda sig till läkare? Vad är problemet liksom?

    Att lämna sjukhus farligt obemannade visar på att de flesta som utbildar sig till sjuksköterskor inte bryr sig ett dugg om att hjälpa människor utan bara om pengarna som hamnar i plånboken.

    En

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-05-09 17:18
    En sjuksköterska är en assistent. De har inget medicinskt ansvar utan allt faller på behandlande läkare.

    Sjuksköterskorna ska ha mer pengar men vart ska vi ta pengarna från? Kan de svara på det? Icke!!

    De pluggar på högskola i tre år och menar att det borde ge en ingångslön på mer än 20,000 i månaden men det finns massor av yrken där man pluggar lika länge för samma ingångslön.

    Varför verkar alla sjuksköterskor tycka att de är värda så mycket mer än alla andra? Är det något man får lära sig under utbildningen?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-05-10 12:15
    Hoppsan vilket liv det blev! Jag visste att jag skulle bli påhoppad men jag visste också att många skulle hålla med mig.

    Jag tycker att SSK gör ett viktigt jobb men jag tycker inte att det jobb de gör är viktigare än någon annans. Jag anser att det är rent av dumt att kräva en ingångslön på 24,000 när man är nyutexaminerad och helt saknar erfarenhet. Jag tycker att löneutvecklingen för SSK är viktigare.

    Jag tycker att många (alla?) SSK överskattar sig själva, sina förmågor och sitt ansvar. Ska man tro på de som skriver i denna tråd är ju SSK som är ensamt ansvariga att hålla varenda patient vid liv. Jag säger inte att ni inte gör ett bra jobb men det gnälls så förbenat! Satsa på vidareutveckling, utbildning, löneförhandlingar och fackligt arbete om ni vill ha bättre lönevillkor. Som alla andra yrkesgrupper.

    En SSK delar ut redan ordinerad medicin, sätter nålar, tar prover, sköter omvårdnad och assisterar läkare. Att säga att ni tar hand om hjärtstopp är skrattretande. Det gör väl alla som jobbar på ett sjukhus? Livräddande insatser tills läkare kommer på plats. Jag kan också HLR och skulle ge hjärtmassage om någon på mitt jobb fick ett hjärtstopp i väntan på akutbilen.

    SSK tål inte kritik. Det övertygar mig ännu mer. Säkert andra också. Jag har blivit kallad liten patetisk människa, jävla dumhuvud och flera har skrivit svart på vitt att om jag kom till den inrättning där de jobbar och de visste vem jag var skulle jag inte få hjälp och de skulle inte ta i mig med tång. Aldrig skulle jag tala så till en människa som hade synpunkter på mitt arbete och min lön.

  • Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!
  • Ebba Caroline
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:12:36 följande:
    En sån kommentar skulle få dig utslängd från utbildningen. Det vet du hoppas jag?

    Jag känner samma sak som Sweet Life och tro mig, jag hade inte gjort ett skit om du kom in när jag jobbade (om jag visste vem du var) jag hade lungt väntat på läkaren, eftersom det är ju läkaren enligt dig som räddar liv! Inte sjuksköterskorna. 

    Och nej, den kommentaren hade inte fått någon utslängt från utbildningen.   
    Blanda INTE ihop min personlighet med min attityd. Min person - det är vem JAG är. Min attityd beror på vem DU är!
  • Anonym (AR)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:02:46 följande:
    Om majoriteten som svarar här är SSK så hoppas jag för mitt liv inte att jag någonsin behöver vård på ett svenskt sjukhus! Ni verkar ju korkade?

    Det jag menar är och nu tar vi det väldigt enkelt och lättläst så att alla förstår. Jag är för bra löneutvecklig. Jag tycker att SSK gör ett viktigt jobb men inte viktigare än någon annan. Det som gör mig arg är att man som nyutexaminerad, oerfaren och helt grön sätter sig på en hög häst och kräver en ingångslön på 24.000.

    Sen kan ni komma dragandes med hur ni syresätter patienter och ger hjärtmassage hur mycket ni vill. Vad har det med INGÅNGSLÖNEN att göra???
    Men det är väl ingen som sagt heller att SSK gör ett viktigare jobb än andra, det råkade bara bli dem som blev först ut, om inte någon gör något så kommer ju detta att fortgå för alltid. Vad jobbar du själv med TS? Och vad har du för lön?
  • Anonym (Erfaren ssk)

    ;Men vaddå ansvara över liv? Om jag åker in akut får jag träffa en SSK som tar lite prover och sen en läkare som ska bota mig. Ni har inget ansvar över liv! Samma våglängd? Du ser! Ni anser att ni är mer värda och det får mig att må illa [/quote] Ta lite prover. Du har en helt felaktig bild av vad en sjuksköterska gör. Hade gärna haft med dig på jobbet ett par veckor och visat så hade du kanske förßtått. Det är sjuksköterskan som står i första ledet. Är du akut dålig så är det hon som Börjar med hjärtmassagen om du får hjärtstopp. Stoppar blödningen så dubinte förblöder under tiden det tar för läkaren att komma på plats för att ta över. Hjälper dig före, efter och under operation för att du ska må bra och återigen överleva. Jag har räddat många liv i mitt jobb som sjuksköterska och hjälpt många andra patienter till tillfrisknad eller få det drägligt under sjukdom. Självklart har läkarna funnits där med deras kompetens men de hade aldrig klarat det utan en sjuksköterska. Men visst jag tar ju bara lite prover på jobbet som doktorn ordinerar...

  • Anonym (Arg!)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:11:51 följande:
    Knappast. Har inte lust att riskera min karriär för någon så urbota dum person som dig!
    Igen, hur skulle din arbetsgivare se på en sådan kommentar? Du tänker inte hjälpa någon som inte anser att SSK är värda 24,000 i ingångslön.
  • Anonym (soc)

    Jag tycker att sjuksköterskor har helt ok ingångslön. Min socionomutbildning är längre är sjuksköterskornas, och mitt yrke innebär också ett stort ansvar för andra människors liv. Trots det har jag bara 21 500kr i lön och då har jag arbetat som socionom i 3år nu. Så en ingångslön på 21 500-22 000 låter helt underbart i mina öron.

  • Vinterankan

    Jag tycker sjuksköterskor ska ha en bättre löneutveckling men jag tycker det är högt att alla generellt ska få 24000 direkt i ingångslön efter bara tre års utbildning. Ingångslönerna ska vara individuella och om man bara gått utbildningen och aldrig tex sommarjobbat inom vården ska man kanske inte ha mer än 20 000 men om man däremot har jobbat som undersköterska i 10 år och sedan vidareutbildat sig till sjuksköterska så kanske man ska ha 27 000. Fast sedan så vet jag ju att det inte är så i praktiken, offentlig verksamhet är sjukt stelbent med lika för alla. Även privata verksamheter inom lo-sfären har samma stelbenthet (fast där betydligt högre löner trots ännu kortare utbildning, håller verkligen med den debattartikel jag läste om Byggnads strejk där strejken kallades för lyxstrejk).

  • Anonym (Maria)

    Jag måste nog hålla med TS. Grundlönen för syrror är helt normal för tre års utbildning. Däremot skulle det kunna vara bättre löneökning vid specialistutbildningar och erfarenhet.

  • Plutteli
    Sweet life skrev 2012-05-09 18:11:01 följande:
    Fast, en kirurg ÄR en läkare med specialistutbildning....
    Jo,  men att säga rakt av att läkare opererar blir ju fortfarande galet, det är ju därför det görs skillnad på "vanliga" läkare (tex allmänläkare) och kirurger.
  • Ebba Caroline
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:14:51 följande:
    Igen, hur skulle din arbetsgivare se på en sådan kommentar? Du tänker inte hjälpa någon som inte anser att SSK är värda 24,000 i ingångslön.

    Du kan ju börja med att läsa vad jag skrev. jag hade inte tagit emot några tusenlappar från din anhörige. Jag hade lungt och still inväntat läkaren, som skulle ha fått rädda ditt liv
    Blanda INTE ihop min personlighet med min attityd. Min person - det är vem JAG är. Min attityd beror på vem DU är!
  • Anonym (Arg!)
    Sweet life skrev 2012-05-09 18:14:34 följande:
    Vilken tur att jag inte ens studerar vid något universitet just nu....

    Men jag skulle inte tveka att slänga ur mig den kommentaren igen då du är så jävla urbota korkad!!
    Är det tillåtet med personangrepp här? Tror inte det. Om du inte kan diskutera som en vuxen människa så kan du lämna tråden. Hej då!
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!