Bakad potatis med tonfisk
Favoriter
Lägg till i Checklista
Ändra
Skriv ut
Email
Betygsätt det här receptet
Rätt: fisk och skaldjur
ProPoints™ värde: 7
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 50 min
Svårighetsgrad: Lätt
Bakad potatis gör du lätt hemma, den sköter sig själv i ugnen medan du gör tonfiskröran. Gott och mättande!
Recept Läs recensioner (3) Ingredienser
4 st (liten/litet) Potatis bakad
2 tsk Salt, grovt havssalt
1 st Paprika, röd
1 st (gul/gula) Lök
5 dl Kvarg lätt 1%
1 msk Tomatpuré
1 burk(ar) Tonfisk i vatten
1/2 knippe(n) Gräslök, 3 msk hackad
1 krm Paprikapulver
100 g Sallad, salladsmix
1 st Citron, 1 msk citronsaft
Instruktioner
Lägg varje potatis på 1 bit aluminiumfolie, 20x20 cm. Strö över salt och slå in potatisen i folien. Baka i ugn 200° ca 45-50 minuter. Skala löken, tärna den och paprika fint. Blanda det med kvarg och tomatpuré. Låt tonfisken rinna av och vänd ner den i kvargen. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Strö över hackad gräslök. Skölj salladen och låt den rinna av. Pressa citron över. Servera potatisen med tonfiskröran och sallad.