Inlägg från: Fidelis ad urnam |Visa alla inlägg
  • Fidelis ad urnam

    Några fler viktväktare?

    GladaFrun skrev 2012-08-07 11:44:08 följande:
    Varför så arg över en diskussion kring VV-programmet?



    Inte det minsta arg, tycker bara diskussionen är meningslös. Om man inte får komma med tips och råd utan att få huvudet avbitet ser jag inget värde av tråden.

    Så, jag lämnar den.
  • Fidelis ad urnam
    GladaFrun skrev 2012-08-07 11:55:20 följande:
    Jag brukar inte rätta folk som inte kan VV-programmet, men ibland när det ges råd som inte stämmer med VVs kostprogram gör jag det för att många som läser här tror att den som skriver har kunskapen.

    Du har en metod som fungerar bra för dig och det är toppen, lycka till



    Vad gör dig till en bättre konsulent än de som ger rådet att se över fruktintag?
  • Fidelis ad urnam
    YummyMami skrev 2012-08-09 10:59:42 följande:
    Tack! 

    Hade kvar gram och antal förklaring i alla fall! det blev 13g per knäckemacka. 
    Wasa Husman är 1pp styck. 
  • Fidelis ad urnam

    Min motivation går verkligen upp och ner. Men jag lämnar så gott som aldrig viktväktartänket under vardagar. 
    Ibland är det dock mycket svårare.
    Jag väger pasta, ris, potatis osv. Grytor räknar jag ut som hela recept och delar upp det på så många portioner.  

  • Fidelis ad urnam

    Min man äter precis samma mat som mig, men lite mer kolhydrater. Han fikar på jobbet med kollegorna och äter ibland ute. 
    Han har, under tiden jag har gått ner 27 kilo, gått ner 15 kilo. Så det fungerar bra utan att han räknar points.  

  • Fidelis ad urnam

    Måste bara "skryta" lite
    Igår provade jag en parkas från Didriksons i storlek 46 och den passade helt utan problem Förra vintern hade jag en jacka i storlek 54/56 :-O 

  • Fidelis ad urnam
    YummyMami skrev 2012-08-22 10:36:12 följande:
    Wow! GRATTIS!
    "Snart" är min garderob för liten till mig, kanske du vill köpa kläderna?
    Och kanske jag kan köpa någon annans garderob som blivit för stor till denne?
    För stor för dig menar du väl?
    Jag har tyvärr lite svårt för begagnade kläder, annars hade det varit ett bra erbjudande  
  • Fidelis ad urnam

    -0,6 blev det för mig. Går långsamt neråt, tror att jag har hamnat på en platå, bara att rida ut den. 

  • Fidelis ad urnam
    Luckiest skrev 2012-08-28 08:39:45 följande:
    Jag tycker det är svårt att få till lunch och middag som kostar mindre än 10 pp.
    Har ni några tips på detta?
    Jag äter nog aldrig middag eller lunch som är över 10 pp.
    Säg till om du vill ha recept på något av följande förslag. 

    Varm bulgursallad = 5pp per portion. Väldigt matig
    Kasslergryta med curry, stark och mycket god = 5pp + den mängd ris du vill äta till
    Kasslergratäng med ädelost och valnötter= 8pp + den mängd ris du vill äta till
    Kycklingstroganoff = 5pp + ris eller vad du vill ha till
    Köttfärssås på lättmjölk = 5pp + potatis
    Fläskfilégryta med mango chutney och purjolök = 5pp + tillbehör
    Underbart god fläskfilégryta med grekisk yoghurt och champinjoner = 5pp + tillbehör
    Chili con carne utan bönor = 4pp + tillbehör

    Har massvis av recept  
  • Fidelis ad urnam

    Alla recept är uträknade i VV egna receptskapare. 

    Chili Con Carne utan bönor för 4 personer. 4 pp per portion


    2 frp ICA finkrossade tomater chili
    2 tsk chilipulver (jag har i mycket mer)
    1 st finhackad gul lök
    2 klyftor vitlök, pressad
    2 st paprika skurna i bitar
    1 tsk (5 gram) smör
    400 gram nötfärs 10%
    2 msk felix chilisås
    2 tsk kakao

    Bryn färsen i smöret tills den fått färg, tillsätt all lök. Häll i kryddorna (jag har också i paprikapulver, cayanne som inte stavas så). Häll på tomaterna och chilisåsen, i med paprikan och kakon. Puttra i minst 30 minuter. Desto längre tid på spisen desto mer mustig smak.

    Kycklingstroganoff för 4 personer 5pp per portion. 

    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    500 gram kycklingfiléer skurna i bitar efter önskad storlek
    1 msk (15 gram) smör
    2 tks paprikapulver
    3 msk tomatpuré
    5 dl grönsakspuljong (vatten + en tärning buljong)
    2 dl 5 % fraiche

    Skala och skiva gul lök och vitlök.
    Stek löken mjuk i 1/3 av matfettet och ta upp den. Bryn kycklingen i omgångar i resten av matfettet. Krydda med salt och peppar.
    Rör ner lök, paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt buljong och crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter.
    Servera med ris eller annat gryn.

     Kasslergryta med curry för 4 personer. 5pp per portion

    400 gram kassler (allt fett bortskuret)
    1 bit purjolök
    5 msk tomatpuré
    1 burk konserverade champinjoner
     3 klyftor vitlök
    2 dl 4 % matlagningsgrädde
    1 msk (15 gram) smör
    2 dl turkisk yoghurt 3,5 %
    MASSVIS med curry av valfri sort. Efter smak helt enkelt. 
    Peppar efter smak

    Skär kasslern i tunna stimlor, fräs i smör tillsammans med curry, vitlök, purjo och paprikorna tills grönsakerna mjuknat. Tillsätt tomatpuré och vispgrädde och låt allt koka ihop. Rör i creme fraiche.
    Smaka av med salt och peppar låt allt bli genomvarmt. 

    Fläskfilégryta med champinjoner för 4 personer. 5pp per portion

    500 gram fläskfilé
    3 msk soja
    5 st färska champijoner
    1 st lök
    10 gram smör
    2 dl 4 % matlagningsgrädde
    1 dl 10 % turkisk/grekisk yoghurt

    Skär fläskfilén i mindre bitar och bryn dem i 5 gram smör, häll i en gryta. Skiva champinjonerna och fräs dem i 5 gram smör på mellanhög värme tills de har krymt ihop och fått färg (SALTA DEM EJ!!). I med den finhackade löken i stekpannan och låt dem fräsa med en stund. Häll ner i samma gryta som fläskfilén. På med värme och  tillsätt matlagningsgrädde, yoghurt och soja. Koka upp och låt puttra. Salta och peppra efter smak. 

    Gryta med fläskfilé, mango chutney och purjolök för 4 personer. 5 pp per portion 

    2 dl  4 % matlagningsgrädde
    1 bit purjolök
    1 msk soja
    2 msk kalvfond
    2 dl vatten
    400 gram fläskfilé
    10 gram smör
    4 msk santa maria india mango chutney original 

    Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet.
    Skiva purjolöken. Fräs purjolöken.
    Tillsätt vatten, grädde, fond, mango chutney och soja och koka i 10 minuter.
    Smaka av med salt och peppar
     

Svar på tråden Några fler viktväktare?