• Anonym

    3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?

    Anonym skrev 2012-06-11 13:19:29 följande:
    Undersökningar visar givetvis inte alla barn utan hur det generellt sett är. Ditt barn hade kanske varit ännu smartare om barnet fått börja förskola tidigare.

    Om pappan är emot att ts ska ha barnet hemma blir det förmodligen inte bra ändå för barnet känner av att mamma inte vill samarbeta med pappa.
    varför ska pappan då få "rätt"? det är inte bra för barnet heller att pappan inte samarbetar med mamman som faktiskt VILL vara med sitt barn.
  • Anonym
    Machapuchare skrev 2012-06-11 13:31:08 följande:
    Varför skulle inte TS barn kunna lära sig en massa saker, leka med kompisar, vara ute och få ett socialt liv utan att gå på förskola?
    Det är ju just det barnet inte får nu. Hon har skrivit om hushållsarbete, och lekstunder med mamma. Inga jämnåriga barn där. 
  • Anonym
    Liljan77 skrev 2012-06-11 13:34:46 följande:
    Eftersom ditt barn inte umgås speciellt mycket med andra barn så tycker jag absolut att barnet ska få gå på dagis.Iaf några dagar i veckan.Det är ju jätteviktigt att få umgås o utvecklas med andra barn.

    2 mot 1..kanske du också skulle behöva träffa andra vuxna o utvecklas du med. 
    Liljan77 skrev 2012-06-11 13:39:36 följande:
    Barnet vet inte vad dagis är o vad de innebär.
    Vad du vill är ju inte alltid det bästa för barnet.
    Har pappan inget att säga till om? 
    om barnet inte vet vad dagis är och vad det innebär?. varför är det då jätte viktigt att få umgås och utvecklas med andra barn? motsägelsefullt bara....

    det är inget som säger att sykonen inte kan utvecklas av varann. om det är bara att barnet ska vara i kring andra barn funkar ju hemma bra? det är ju ett små syskon där, det kan lära 3 åringen empati, samspel och kärlek, vårdnad och ansvar. jag tror barnet skulle må bättre av att vara hemma. 
  • Anonym

    gå med i hemmaföräldrars nätverk på facebook. där finns det massor med barn som inte går på dagis

  • Anonym
    Machapuchare skrev 2012-06-11 13:57:48 följande:
    Det låter som en bra plan. Försök hitta fler jämnåriga för hen att leka med!
    Hen???
  • Anonym

    Fattar inte varför det måste vara så hysteriskt med att ALLA ska ska gå på dagis, utvecklas socialt osv osv. På fm så kan det vara upp till 35 barn på EN dagisavdelning då dessa sk 15 timmars barnen är där. För det finns vissa regler på hur många heltidsbarn som det ska vara på dagis men då är INTE dessa 15 timmars barn medräknade! På slutet när min dotter gick på dagis innan f-klass så var de 35 barn mellan kl 9-14 3 dgr i veckan. Det måste ju vara JÄTTEBRA för alla barn (obs ironi!). De barn som är mer "hemma" utvecklar något annat istället tror jag, varför måste alla gå i samma fålla och vara som alla andra? Det finns "pedagogik" hemma oxå... te x låt barnen vara med och para ihop strumpor (tidig övning i matematiskt tänk). Baka och låt vara med och hälla i och mäta ingredienser etc. Att vara hemma med småsyskon innebär ju även lärdom om att ta hänsyn till annan individ, öka empatin för någon som är mindre. 

    Hur stressigt är det inte att komma upp på morgonen och iväg med barnen, här hemma så kan vi faktiskt ligga och sova till kl 8, ligga och mysa till halv nio, ta sen frukost, masa runt i pyjamas till efter lunch OM vi vill. Så skönt med sommarlov nu så man slipper upp kl 6.30 och tjata på barnen att klä på dig, borsta tänderna, ät frukost, packa väskan etc för att HINNA i tid. Barnen uppskattar detta jättemycket!  7åringen kan ibland påpeka vad skönt det är att ha slutat på dagis pga av all stress där!

    Alla barn är olika och alla reagerar olika på olika saker och olika saker passar olika barn.  

    Väntar barn nr 6 om ca 4 v och yngsta syskonet som då kommer vara 14 månader och kommer att vara hemma tills båda börjar på dagis. En massa människor har frågat om hon ska börja på dagis nu i höst...för mig är det naturligt att det är jag som tar hand om mitt barn när jag har möjlighet och är hemma! Jag ser det som en BONUS att få tillbringa tid med barnen istället för att låta dagis "uppfostra"

    Jag är uppväxt med mamma som var hemmafru tills jag gick i fyran och jag har inte lidit av det vad jag vet. Har inte haft varken sociala problem eller haft svårt i skolan etc, tvärtom! 

    Tänk om fler valde att ha sina barn hemma när de får syskon, vad kul man skulle kunna ha tillsammans  då! Både föräldrar och barn fick ett socialt umgänge! Känns som vi vuxna börjar bli mer osociala och därför måste låta barnen gå på dagis för att lära sig vara sociala.

  • Anonym
    Anonym (who) skrev 2012-06-11 08:45:46 följande:
    Hur då?

    hur då??? för barnen betydligt äldre de fyller 7 år som börjar skolan idag ju..... det är verkligen stor skillnad på dagis idag...
  • Anonym

    Underbart för ditt barn att kunna vara hemma med sin mamma. Min uppfattning är att de flesta föräldrar som får småbarn vill lämna det stora barnet på förskola för att de själva ska få det lite lugnare. Ibland undrar jag varför vissa skaffar barn egentligen. Har själv aldrig gått på dagis utan gick 2 år på lekis istället, och det har ju faktiskt blivit folk av mig med.Tycker det låter som ditt barn får tillräckligt stimulans hemma med dig och inte är i behov av förskola. Däremot kan du ju gärna se till att hitta på några fritidsaktiviteter till ditt barn, så det på så sätt får träffa och samspela med andra.

  • Anonym
    Anonym (Kräknivå) skrev 2012-06-11 16:10:52 följande:
    Jag är ledsen, jag kan inte ge ett seriöst svar när du fråntar ditt barn sin identitet.
    Men hur tänker du nu? Fråntar TS sitt barns identitet för att du inte för reda på om det är en pojke eller flicka? Töntigt av dig. Insnöat.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-06-11 09:09:56 följande:
    Du frågar men vill inte ha svar?
    Precis det som var min poäng.
    Och nej, jag var inte otrevlig däremot korrekt och gav ett rakt svar.  Du väljer att tolka det som otrevligt för att sanningen blev obekväm för dig. Ska du prata mer om ot så rekommenderar jag att du startar en ny tråd som sagt var.
    Varför ska jag starta en tråd om det när det finns en tråd här?
    Här disk det om förskola eller inte förskola, jag anser ts absolut inte behöver sätta sitt barn på förskola och förstår inte hur folk kan sitta och säga att barnet kommer bli utanför bara för det.

    Anser föräldrar ska ta ansvar för sina barn själva, tror barn hade mått bättre om föräldrarna prioriterade dom som ts gör och har barnen hemma.
Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?