• Anonym

    3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?

    Anonym (who) skrev 2012-06-11 09:24:05 följande:
    Jag vägrar ingenting, jag svarar på det som skrivs.

    Pappan är inte hemma med barnen och har aldrig varit, varför ska hans åsikt väga tyngre? Ett dagis kan inte ge mitt barn mer än jag kan. 
    Kanske pappan ska vara hemma lite istället för dig då? Han måste ju massa pappadagar att ta ut om han aldrig varit hemma. Då väger era åsikter lika mycket sen och då kan ni ta upp diskussionen igen.

    Jag anser personligen att barn över 3 år ska vara på dagis litegrann iaf så de får den sociala biten med andra barn och vuxna, den får man inte hemma när man lär barnet fyra språk och multiplikationstabellen...
  • Anonym

    låt barnet gå 2-3 dagar kl 9-15 på fsk!
    det är utvecklande och stimulerande för barnet 

  • Anonym
    Anonym (who) skrev 2012-06-12 09:02:57 följande:
    Jag har redan sagt att jag ska fixa mer vänner för barnet att umgås med.
    Hur?
  • Anonym
    Anonym (who) skrev 2012-06-12 09:02:57 följande:
    Jag har redan sagt att jag ska fixa mer vänner för barnet att umgås med.
    Det är inte bara att "fixa vänner". Hur ska du göra det? Speciellt med tanke på att de flesta i hennes ålder inte är hemma på dagarna, de går på förskola. 
  • Anonym
    Anonym (who) skrev 2012-06-12 09:14:38 följande:
    Men hen trivs inte alls! När hen gick några veckor slutade hen äta och var jätteledsen varje gång. 
    Hur gjorde du för att arbeta med det och varför var hon/han så ledsen att hon/han slutade äta? 
  • Anonym

    Så du kommer att vara hemma i totalt tio årFörvånad Aldrig att jag hade ställt upp på att vara ensam försörjare i tio år. Schysst pension du får och vad gör du om ni separerar? Helt galet. 

  • Anonym
    Cloudyberry skrev 2012-06-12 09:06:06 följande:
    Räcker det då? Du skriver ju själv att h*n är aktiv och social så varför är du så emot förskola? En 3-åring kan ju dessutom berätta om hur dagen varit så även där kan du vara lugn.
    En 3 åring även om dom kan berätta allt. så kanske dom inte gör det.... min 4 åring berättade inte massa hemska saker som hänt på förskolan... Det kröp fram på en av fröknarna..under ett utvecklingssamtal.. jag fick en chock att barnet lyckats vara helt som vanligt och varit med om sånt på förskolan. så nej barn berättar iinte allt.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-06-12 09:26:22 följande:
    Så du kommer att vara hemma i totalt tio årFörvånad Aldrig att jag hade ställt upp på att vara ensam försörjare i tio år. Schysst pension du får och vad gör du om ni separerar? Helt galet. 
    Vissa människor är osjälviska. och kan sätta andras behov före sitt egna. sug på den meningen en stund....
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-06-12 09:43:18 följande:
    Vissa människor är osjälviska. och kan sätta andras behov före sitt egna. sug på den meningen en stund....
    Hennes man verkar vara väldigt osjälvisk som tar på sig det fulla ansvaret för att försörja familjen. 
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-06-11 14:14:32 följande:
    Fattar inte varför det måste vara så hysteriskt med att ALLA ska ska gå på dagis, utvecklas socialt osv osv. På fm så kan det vara upp till 35 barn på EN dagisavdelning då dessa sk 15 timmars barnen är där. För det finns vissa regler på hur många heltidsbarn som det ska vara på dagis men då är INTE dessa 15 timmars barn medräknade! På slutet när min dotter gick på dagis innan f-klass så var de 35 barn mellan kl 9-14 3 dgr i veckan. Det måste ju vara JÄTTEBRA för alla barn (obs ironi!). De barn som är mer "hemma" utvecklar något annat istället tror jag, varför måste alla gå i samma fålla och vara som alla andra? Det finns "pedagogik" hemma oxå... te x låt barnen vara med och para ihop strumpor (tidig övning i matematiskt tänk). Baka och låt vara med och hälla i och mäta ingredienser etc. Att vara hemma med småsyskon innebär ju även lärdom om att ta hänsyn till annan individ, öka empatin för någon som är mindre. 

    Hur stressigt är det inte att komma upp på morgonen och iväg med barnen, här hemma så kan vi faktiskt ligga och sova till kl 8, ligga och mysa till halv nio, ta sen frukost, masa runt i pyjamas till efter lunch OM vi vill. Så skönt med sommarlov nu så man slipper upp kl 6.30 och tjata på barnen att klä på dig, borsta tänderna, ät frukost, packa väskan etc för att HINNA i tid. Barnen uppskattar detta jättemycket!  7åringen kan ibland påpeka vad skönt det är att ha slutat på dagis pga av all stress där!

    Alla barn är olika och alla reagerar olika på olika saker och olika saker passar olika barn.  

    Väntar barn nr 6 om ca 4 v och yngsta syskonet som då kommer vara 14 månader och kommer att vara hemma tills båda börjar på dagis. En massa människor har frågat om hon ska börja på dagis nu i höst...för mig är det naturligt att det är jag som tar hand om mitt barn när jag har möjlighet och är hemma! Jag ser det som en BONUS att få tillbringa tid med barnen istället för att låta dagis "uppfostra"

    Jag är uppväxt med mamma som var hemmafru tills jag gick i fyran och jag har inte lidit av det vad jag vet. Har inte haft varken sociala problem eller haft svårt i skolan etc, tvärtom! 

    Tänk om fler valde att ha sina barn hemma när de får syskon, vad kul man skulle kunna ha tillsammans  då! Både föräldrar och barn fick ett socialt umgänge! Känns som vi vuxna börjar bli mer osociala och därför måste låta barnen gå på dagis för att lära sig vara sociala.
    Jag håller med dig faktiskt!

    min mamma var hemma med oss, min lilla syster är 3 år yngre än mig, min stora syster 3år äldre än mig, så hon var hemma tills lillasyster började förskolan.
    och jag behövde aldrig stressa, och jag slapp fritids. och jag fick alltid sluta tidigt direkt efter förskolan eller skolan så fick man komma hem! alla andra barn fick stanna och leka vidare, som om jag brydde mig?? jag ville HEM, hem till min lilla syster invänta stora syster osv. och mamma var en snäll bullmamma, som alltid gjorde bullar och saft, baka och pyssla.

    Vi fick oxå lära oss ha TRÅKIGT något ALLA barn borde lära sig!!!
    Livet är inte alltid utvecklande, Det händer inte alltid nåt, Det är inte alltid roligt.
    "vuxna måste inte alltid "hjälpa" med lekar och säga vad som ska göras som på dagis".

    vi fick lära oss själva komma på lekar, vad gjorde man en regnig dag? 

    Det är nåt jag är sjukt tacksam för att min mamma lärde mig, jag har aldrig tristess, vet knappt vad det är, jag har så lätt att varva ner och jag tycker om lugnet. är föräldraledig med min minsta just nu, och jag gör inte upp några lekar eller dylikt. barnet får helt enkelt lära sig ha tråkigt då kommer kreativitet fram! då kommer dom på dom vill rita,osv
Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?