• Plutteli

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Anonym skrev 2012-06-19 19:15:59 följande:
    Jag hade gärna tagit den rollen som kvinna. Gjort allt det om jag blivit försörjd. Desto värre tjänar jag mycket mera än min man så det får bli tvärtom.
    Rent statistiskt borde det gå med tanke på att hälften av alla män vill vara hemmamän och hälften av alla kvinnor vill vara hemmafruar. Gäller bara att hitta någon från rätt halva ;)
  • Plutteli
    Pompeia01 skrev 2012-06-19 19:33:01 följande:
    Nej, det är sant. Hur påstår du att det var då..? Kvinnorna jagade mammutarna och männen ammade spädbarnen, eller..?
    Samlar/jägarsamhället: Kvinnorna samlade frön, bär, rötter, proteiner i form av insekter m.m. vilket var HUVUDFÖDAN för människan. Männen jagade vilket var UNDANTAGET i kosten. Barnen sprang runt och fostrades av SAMTLIGA medlemmar i "flocken" och ammande barn kunde gå till vilken ammande kvinna som helst för mat. Den fysiska skillnaden i muskelmassa mellan männen och kvinnorna var ca 5%, även om männen jagade skulle ju kvinnorna klara av att gå lika långt i samma tempo, bära lika tungt och göra lika svåra sysslor så det var nästan ingen skillnad i muskler, den skillnad som låg låg i att männen hade lite mer av kortfibrig (explosiv) muskelmassa för att klara av ruscherna när de jagade. Att männen inte skulle ha simultanförmåga är ren nys, det var oerhört viktigt med simultanförmåga för att klara av att jaga så som man gjorde då. Att bara fokusera på gnun man ville döda var lika med att misslyckas.

    Första bofasta: Kvinnorna och männen hade i princip samma sysslor, skillnaden låg i att männen oftare begav sig iväg på tex jakt medan kvinnorna oftare stannade hemma pga ammande små barn. Arbetet för kvinnor och män var hårt kroppsarbete oavsett kön.

    Industrialiseringen: De rika lever ett liv i sus och dus där kvinnorna inte ammar eftersom det är vulgärt, deras sysslor är att övervaka tjänstefolket, brodera, spela musik, shoppa och skvallra. Männen sysslar med handel av olika slag, äger fastigheter m.m. I medel och underklass arbetar kvinnor precis som män, i underklassen arbetar även barnen från låg ålder. Medelklassens kvinnor har "lättare" kroppsarbete, tex guvernant, sjuksköterska, barnmorska, sekreterare. Underklassens kvinnor arbetar lika hårt som männen, tex som sömmerskor, i jordbruket, som väverskor på fabriker. Arbeten som är hårda och slitsamma. Kvinnorna slet även i gruvor där även många många barn arbetade genom att undersöka små nya tunnlar där de var de enda som var små nog att ta sig fram. Extremt låg levnadsålder både hos män och kvinnor bland de fattiga. Ska vi se till slaveriet hade kvinnorna ofta HÅRDARE sysslor än männen, det var tex kvinnorna som plockade nästan allt bomull eftersom de ansågs vara lättare på hand och därmed inte skada bomullen lika mycket som männen. Att vila under graviditet/efter förlossning var inget en fattig kvinna kunde kosta på sig och att dö pga graviditet/förlossning var den enskilt vanligaste dödsorsaken hos kvinnor pga att kroppen inte klarade av både svält, hårt kroppsarbete och flera täta graviditeter på samma gång.

    Fram till ca 1950-60: De med en låg inkomst hade fortfarande två som arbetade (både man och kvinna alltså), i medelklass/överklass var det vanligt med hemmafruar. Dock inte av eget val från kvinnornas sida utan för att de inte FICK studera högre än jämförbart med dagens högstadium och därmed inte var kvalificerade för nästan några arbeten. Samma gällde för de fattiga sönerna/döttrarna som fick göra hårda kroppsarbeten eftersom de inte hade utbildning för något annat och inte hade rätt att gå i skola efter "högstadiet". Medelklassens/rikemansklassens döttrar kunde ibland skickas på flickskolor där de lärde sig ta hand om ett hushåll, musik, brodyr och dyl. För de som inte hade några stora förhoppningar om äktenskap fanns även möjlighet att läsa till sjuksköterska, barnmorska eller lärarinna vilket isf ingick i utbildningen på flickskolan. Kvinnorna var med andra ord till stor del låsta i att skaffa en man som kunde försörja dem eftersom godkända kvinnoyrken var ytterst få. De fattiga kvinnorna har ALLTID arbetat och ALLTID med tunga tunga arbeten som få män som kvinnor hade klarat av idag.

     
  • Plutteli

    Kikat igenom lite av tråden sedan jag skrev igår. Har konstaterat detta om "antifeministerna":

    1) Antifeminister anser att kvinnor är lättlurade, viljesvaga små våp som gör som de blir tillsagda och inget annat. - Hur skulle annars feministerna ha kunnat lura "alla" kvinnor att de vill arbeta, mår bra av att arbeta och inte vill leva enbart för man och barn? Hur skulle annars feministerna kunnat köra över BÅDE majoriteten av kvinnor och män? Va fan, sätt feministerna i styrelsetopparna då jävlar blir ju saker gjorda!

    2) Antifeminister skaffar medvetet barn med män som inte vill ta hand om de gemensamma barnen och de tycker det är rätt! - Inte för att jag kan förstå varför, själv skulle jag aldrig någonsin skaffa barn med en man som inte vill dela på ansvaret för dem och som tar lika stor del i deras dagliga omvårdnad.

    3) Antifeministerna anser att kvinnor inte har fullständig rätt till sina egna kroppar - Iaf inte om de vill behålla en man. Vill mannen ha sex ska kvinnan ställa upp på sex. punkt slut. Eller ta smällen i att mannen lämnar hem och barn för att pippa på annat håll. Kvinnan ska lyda mannens åsikter om hem och hushåll, annars får hon ta att mannen tappar intresset eller slår henne. Trots allt detta är det "märkligt" nog så att närmare 80% av alla separationer beror på att KVINNAN lämnar mannen!

    4) Antifeministerna tror att de lyckligaste förhållandena är de som baseras på stereotypa könsroller - Ändå visar forskning att jämställda par (som delar på ansvaret för barn/hushåll/försörjning) må bråka mer, men de lever längre, håller ihop längre, deras barn mår bättre och de är mindre stressade.

    Att leva på det sätt man själv mår bäst på borde vara allas rätt, för mig och många kvinnor med mig betyder det att INTE vara beroende av en man!

  • Plutteli
    Anonym (POP) skrev 2012-06-20 20:36:07 följande:
    Du svamlar, att man är antifeminist behöver inte betyda att man tycker det är okej att förtrycka kvinnor utan endast att man inte köper den svenska genusmodellen.
    Svamlar inte ett dugg, allt jag skrivit i det inlägget att antifemnister står för har en anitfeminist skrivit i sin tur ;)
  • Plutteli
    Anonym skrev 2012-06-20 20:52:45 följande:
    Källhänvisning?
    Tråden är 93 sidor, bara att du börjar läsa ;) (Nej, om du tror att jag tänker sätta mig och gå igenom hela tråden för att komma ihåg precis vem som sa vad i vilket inlägg och länka till dig så kan du tänka om!) En ledtråd iaf, du kan börja med att läsa Pompeias inlägg, hon är ju en av dem som mest ivrar för att alla kvinnor är lurade av feministerna och inte alls vill arbeta egentligen om de bara vågar känner efter, vilket de inte gör pga nått svammel om PK maffia.
  • Plutteli
    Anonym (POP) skrev 2012-06-20 21:06:59 följande:
    Så fyra exempel är tillräckligt för att du med säkerhet skall veta hur antifeminister tänker?

    Jag tycker alla feminister är fula flator för jag såg två på stan igår.
    Antifeministerna i denna tråd ja, det är dem jag skriver om.
  • Plutteli
    Anonym (POP) skrev 2012-06-20 21:26:03 följande:
    Jo det gör den i Sverige, politkerna trycker ned sin modell i halsen på folket som den enda sanningen.
    Politikerna väljs ju AV folket så det de trycker ner i våra halsar är ju vad majoriteten bett om, det är så det fungerar i en demokrati. Men eftersom det är just en demokrati vi lever i så har du ju all möjlighet att protestera, kämpa för det du tror på och framförallt rösta på nått parti som står för det du tycker är bra (dvs inte nödvändigtvis något av partierna i rikstagen idag).
  • Plutteli
    Chazz Michael Michaels skrev 2012-06-20 21:38:38 följande:
    Jag ser mig själv som antifeminist och håller inte med om något av ovanstående. Men av punkt två att döma kanske det är kvinnliga antifeminister som avses.
    Syftar på de kvinnliga antifeministerna som skrivit i denna tråd fram till inlägget postades och inget annat :)
    Anonym (POP) skrev 2012-06-20 21:41:38 följande:
    Nej vi har inte bett om det, gå ut på stan och fråga om ett antal ämnen så får du se. Vi har röstat fram det, är ett argument som endast nyttjas de gånger man personligen håller med politikerna i en fråga. Har vi även röstat fram saker som brutna löften?
    Någon har ju bett om det, annars hade de ledande politikerna inte vunnit ;) Jag vill öht inte ha NÅGOT av rikstaspartierna i rikstan, således röstar jag på annat parti och arbetar politiskt för att driva de frågor och den politik jag anser bäst. Att politikerna tvingar på oss i princip hela våra liv brukar däremot vara gnäll från personer som inte ens pallat rösta....
    Anonym (Happy puppy) skrev 2012-06-20 21:59:16 följande:
    Intressant. Jag skulle nog klassas som antifeminist av vissa eftersom jag anser att rättvisa och jämlikhet ska gälla och ingen ska få fördelar baserat på vad de råkar ha mellan benen. Men ingen av punkterna ovan stämmer in på mig. Så första frågan är nog hur du definierar en antifeminist?
    Eh va? Att ingen ska ha fördelar baserat på kön, rättvisa och jämlikhet är ju PRECIS vad feminism handlar om!  En antifeminist = en person som anser att kvinnans plats är i hemmet, ta hand om barn och passa upp på sin man. Som anser att männen ska dra in pengarna och kvinnor inte yrkesarbeta annat än som ensamstående fram tills de får barn. Som höjer hemmafruidealet hos övre medelklassen på 50-talet till skyarna som den "perfekta eran".
  • Plutteli
    Anonym skrev 2012-06-20 22:24:14 följande:
    Och det är folk som är seriösa antifeminister eller bara folk som trollar. Det där duger helt enkelt inte.
    Som jag skrivit är det antifeministerna i tråden jag uttalar mig om, det trodde jag framgick men tydligen hade jag fel.
  • Plutteli
    Bananapa skrev 2012-06-20 23:34:22 följande:
    Om jag ska vara ärlig handlar det inte om en ideologisk uppfostran utan för att det fungerar inte att ha ett genusmedveten syn på arbetsuppgifterna när de flesta människor i landet är bönder.
    En kvinna fixar inte ensam det hårda arbetet åkrar och boskap kräver.
    Va? Finns det verkligen inga kvinnliga bönder på balkan? Det gör det i Sverige iaf (ja, ensamstående tom!)... Innan fordon och maskiner kom in på bondgårdarna så var kvinnorna med med lien och skördade hö och plockade rovor/potatis m.m. för hand. De var kvinnans arbete att mjölka vilket var ett av de tyngsta arbetena på gården och skulle göras 2 gånger per dag.
    I Sverige är det ju vanligt att tjejer rider, det är sett som en typisk tjejsyssla. De aktiva tjejerna är i stallet varje dag, mockar, fixar med djuren, ger dem mat, bär hö osv. Dvs TUNGT arbete, och många av dem är bara 11-12 år...
    Varför skulle inte kvinnor fixa något de gjort i alla tider?
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall