Inlägg från: stor grön drake |Visa alla inlägg
  • stor grön drake

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Hej hej!

    Jag hoppar in här

    Jag har en 6,5-åring sen tidigare (med hjälp av metformin) och nu växer ett sagogryn i min mage efter ca 1 år av försök.

    Jag väger ca 118kg (äger ingen våg så är någon månad sen) och är 168-170 cm lång (olika på olika ställen, vet ej vilket som stämmer) och är någorlunda fysiskt aktiv när jag orkar. Inte varje dag, men sen destomer de dagar jag har energi.

    Just nu är jag sjukskriven pga utmattning/utbrändhet, så jag hoppas att slippa undan med den trötthet jag tror kommer att komma (mars det år jag väntade sonen finns inte, jag bara sov) som en del av min tidigare diagnos. Kommer inte vara pop när arbetsgivaren får veta. Sedan december har det varit 8 st gravida på vår avdelning. Epidemi... har varit tungt för mig med icke-fungerande kropp ( PCO) men har försökt att inte gräva ner mig.

  • stor grön drake
    Decibel84 skrev 2016-06-19 10:23:48 följande:

    Så nu har jag sån jävla ångest över va BM ska säga, är så trött på alla jävla goda råd och kostcirkeln..JAG VET.


    Usch ja. Känner igen det. Nu med min trötthet skulle jag bli skickad till dietist... jag hade så velat fråga om en person med BMI 25 skulle fått samma ordination men jag orkade inte. Avbokade henne istället, varit dit flera gånger förut och hon tror bara att jag ljuger för om man äter som jag "påstår att jag gör" och rör sig så mycket som jag "påstår att jag gör" så kan man inte väga så mycket som jag gör. Svårt att tro på en liten mager tant som aldrig (mamma har varit bekant med henne hela livet) vägt 2 kilo för mycket. Hon säger att hon också kämpat med vikten, men sorry, 5 kilo som du vill bli av med när du har stl 36 räknas faktiskt inte. Inte när hon ger råd till personer som behöver tappa halva sin kroppsligt för ett drägligt BMI.
  • stor grön drake

    Bokat inskrivning. Den trevliga BM har slutat, men harpyran är kvar... nå, skulle få komma till en sommarvikarie och så kan jag säkert be att få den andra sen eftersom de jobbar 2 st där.

    Hungrig som sjutton... ovant

    jag har inte hunger/mättnadskänslor vanligtvis. Var samma med sonen, men då fattade inte hjärnan signalerna utan jag trodde jag fick missfall för det gjorde så ont. Men jag har aldrig hört om missfall som upphör av att man äter lunch (jag skulle vara som vanligt på jobbet och inte visa något, det innebar även lunch) och efter några dagar var det som att hjärnan fattade att de där signalerna var hunger och inte smärta

  • stor grön drake
    Decibel84 skrev 2016-06-26 18:13:08 följande:

    På midsommarnatten kände jag bebis utanpå, la handen under naveln och kände som knackningar mot handen..men inte känt sen dess....men så jävla coolt!!


    Åh vad härligt
  • stor grön drake

    Jag vägde mig igår, och jag har gått upp 5,5 kg sen jag sist vägde mig

    Det var ca en månad innan pluset men endå... jag funderar starkt på att inte berätta min vikt för BM. Jag måste inte. Att jag är överviktig ser hon endå. Förra gången var det en i Mamma-gruppen som vägrade berätta startvikt för BM och bara berättade viktökningen varje gång. Hon hade själv skrivit upp vikten och jag tror hon lämnade in vikterna på efterkontrollen sen. BM hade tyckt att det var ok, så länge de fick ha koll på viktökningen. Men har även hört att man inte måste väga sig om man inte vill, det är bara en rekommendation.

  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-07-02 13:11:15 följande:

    Det är betydligt mer psykiskt påfrestande att vara gravid nu för andra gången

    Visst förut hade vi hund, men det var betydligt lättare att hantera än en 2,5åring!

    Har järnbrist/riktigt dåligt blodvärde som jag tar järntabletter för, men det går segt att höja det

    Mår illa och kräks rätt ofta

    Åkt på jävligt illa foglossning nu

    I och med att jag är tjock så syns det inte att jag är gravid, bara fetare.. märker att folk kollar surt på mig och "inbillar" mig att dom tänker att jag är fet, lat och det är synd om mitt barn :(

    Flåsar ju mer än tidigare när jag går, dom fattar ju inte att de är för järnbrist/graviditeten utan tror väl bara jag är fet och äcklig.. dom fattar ju inte att jag går långsamt och tar många pauser för att jag har otroligt ont utan tror bara jag är lat och äcklig..

    Dom vet ju inte att jag har ett växande foster i mig som trycker upp och får magen att se fetare ut och att när jag säger till mitt barn att jag inte orkar så är det för att jag har ont, är yr eller mår illa..

    Skäms för att vara ute och mår skit och känner mig äcklig :( de gjorde jag inte förra gången även om de också var jobbigt då men nu är de mycket värre..


    Usch, så ska du inte behöva tänka

    Jag har en par tröjor där det står "bebis" över magen, dem kommer jag börja använda så fort det syns. För även med första barnet var det inte förens i v.38 som det syntes att jag var gravid om jag hade kläder på.
  • stor grön drake
    Decibel84 skrev 2016-07-04 19:27:26 följande:

    Försöker ni alla gå ned i vikt?

     


    Nej, jag hoppas undvika att gå upp 30kg den här graviditeten också, eftersom jag just nu väger samma som när 1an föddes... och jag var långt från normalviktigt innan dem graviditeten med så att säga...
  • stor grön drake
    Decibel84 skrev 2016-07-04 19:50:59 följande:

    Säg en tjockis som inte fått det där på papper förut, som att man inte vet vad och hur man ska äta:

    Jag har nog iaf fått 10 såna papper under mitt liv, och aldrig har jag känt"ahaaa det är grönsaker man ska äta!


    Exakt så känner jag med
  • stor grön drake
    Frkmaria skrev 2016-07-05 10:06:51 följande:

    Jag mår riktigt dåligt över att de hela tiden påpekar att jag inte borde gå upp i vikt. Jag har en ämnesomsättningsrubbning och har dessutom sagt att jag inte ligger bra i dosen. De skyller på att det är endokrins jobb men jag blir så trött. Även om jag äter bra och vet att jag har dessa problem har jag tillräckligt mycket ångest över min viktuppgång ändå utan ett pekfinger. Jag kämpar redan med att försöka låta bli att tänka på det och inte påverka matintaget. Usch.


    Säg ifrån! Och om de fortsätter så sluta berätta vad du väger och säg att du håller koll på vikten själv.
  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-07-05 17:44:17 följande:

    Tack <3

    Jag är deprimerad.. vet inte vart jag ska vända mig då vi bor på ett nytt ställe långt ifrån dom gamla ställena jag haft kontakt med, över 6år sen nu också

    Våran vårdcentral är helt värdelös och jag är begränsad i vart jag kan ta mig

    Hjälper att prata med min bm men hon har semester nu i 3 veckor

    Ska träffa läkaren nästa vecka för att förlänga min sjukskrivning men hon är så kall och skyller allt på min övervikt så känns inte bra att prata med henne..

    Fått visitkort till en sjukgymnast/terapeut men hon har semester till 8e Aug

    Sämsta tänkbara tillfället att bryta ihop i semestertider

    Att jag mår dåligt att visa mig ute och vad jag tror folk tänker är egentligen bara ett symptom på mycket mer och smärtan/fysiska gör det värre

    Ska beställa ett foglossningsbälte i veckan och hoppas de avlastar och minskar smärtan


    Har du testat akupunktur mot foglossningen?

    Vad tråkigt att läkaren har den attityden jag förstår inte vad de tror sig uppnå med den, fast man är tjock behöver man ju hjälp!

    Jag vet att inget jag säger gör känslan bättre, men strunta i andra, de ser dig inte, de pillar på sina telefoner.

    Jag har bestämt att inte låta mig prata illa om mig själv. Det är 3,5 år sen nu. Det var jättesvårt i början men har blivit lättare. Jag får återfall. Jag insåg att jag bryr mig ju inte om någon är tjock och blir andfådd, så varför skulle andra reagera på mig? (Jag fördjupar aldrig tanken utan sätter punkt för den där)
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.