Inlägg från: stor grön drake |Visa alla inlägg
  • stor grön drake

    Vi som är överviktiga & gravida.

    BM idag. Ska bli intressant att kolla vikten, hade gått upp 300gr när jag var hos dietisten, men det kan ju skilja mellan vågar också. Jag är dock mest spänd för samtalet vi ska ha om RUL och att jag börjar jobba igen på måndag efter en längel sjukskrivning. Tyvärr verkar min arbetsgivare ha bestämt sig för att inte anpassa mitt arbete för att förhindra fortsatt sjukskrivning, så nu ska jag samla utlåtanden om mina "behov" från bla MVC (ska till deras läkare också innan jobbet på måndag)

    Annars så har vattengympan börjat nu, jag gick hela graviditeten med sonen utan problem, men nu märker jag redan att magen är i vägen och det är bara v.19 ännu. Ska bli spännande att se var det slutar

  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-10-04 11:24:20 följande:

    Moderkakan har flyttat sig upp så jag behöver inte göra snitt för det, men bebisen är i säte och beräknades vara +26% :/

    Visst den har tid att vända sig än men storleken kan göra de lite svårare, och vet inte om de är mitt "fel" att hen är så stor eller om de bara är gener.. sonen beräknades vara +10% i v.37 har jag för mig, vägde 3845g när han föddes och jag vägde runt 3,8kg när jag föddes, min systerdotter vägde runt 3,9kg

    Så verkar ju inte få nå minipluttar i våran släkt direkt men stämmer de och de fortsätter i samma kurva så kan hen väga runt 4,2-4,5kg när hen föds, och de är väl okej om hen vänder sig! Men föda så stort i säte.. nervöst!

    Vändningsförsökt låter inte trevligt och innebär ju risker, om de ens går/funkar :/

    Känner mig så jäkla stressad! Farmor och farfar, dom som skulle ta hand om sonen, måste åka utomlands i 1 vecka precis 1 vecka innan BF (dom kommer hem kvällen BF+1) och de känns inge bra då det varit sånt bråk med min släkt så vi inte har så många alternativ till vem som ska ta sonen :(

    Jag behöver att pappan är med mig ju!

    Vet ju aldrig när eller hur förlossningen blir, och kommer troligen få stanna minst 1 dygn på bb för extra kontroller så hade verkligen velat att dom jag litat mest på har sonen, känns hemskt att behöva lämna honom till några han inte är van vid och inte veta när vi ses igen..

    Och alla jävla hormoner!

    Har inte kräkts på 3 veckor nu och de är ju skönt! Men samtidigt har jag ångest för vad jag äter just nu, så hungrig och sugen på skit hela tiden, svårare och svårare att göra bra val när mitt sätt att hantera stress och ångest förut varit att hetsäta och äta skit.. och tänk om de är därför hen är så stor.. försöker hitta en balans men är svårt!

    Ibland känns de som att planerat snitt skulle vara de mest skonsammaste för mitt psyke och situation, men samtidigt så tror jag min kropp skulle ta mer stryk av det och jag vill verkligen inte!

    Om jag skulle be om snitt så skulle jag troligen bli beviljad direkt, men fan jag vill prova iaf en gång till att föda vaginalt, spänningen och upplevelsen, revansch från förra gången och sen lite enklare läkning.. snitt innebär ett sår på värsta tänkbara ställe och kommer hindra mig från att bära.. och jag är väl medveten om fördelarna med vaginal och jag vill det för hen och mig.. men allt är så krångligt just nu.. skulle kännas lugnare om hen bara vände sig och stannade där!

    Tror mycket också bottnar i att jag är rädd för att dö ifrån min son :( innan han föddes var jag inte alls rädd, men tanken på att lämna honom nu.. fyfan!

    Ska till mvc på torsdag och förhoppningsvis prata lite mer om allt! På onsdag är de besök på förlossningen också.


    Oj vad mycket tankar och oro <3

    Ang %en så är det en uppskattning. Min bästis har haft simbassäng av olympiska mått med sina två senaste barn, och legat uppe på +48% men sen kom barnen.och visst, de var stora, men inte över 4 kilo. Sista föddes vaginalt och det var en revansch för henne efter den innan som slutade i snitt efter 3 dygn med igångsättning och värkar som inte gjorde nytta.

    Har du möjlighet att få kontakt med Aurora BM eller med en doula? Just för oron, och så att du har stöd ifall att inte pappan kan vara med.
  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-10-05 21:27:57 följande:

    Nästa helg ska vi träffa sambons släkt och prata lite om hur vi ska lägga upp allt, som de är nu verkar de som att sonen kommer tas först av sambons bror då han har mest flexibla arbete och är "friast"

    Han är okej men har ingen egen erfarenhet av barn alls

    Så jag hoppas farmor och farfar finns tillgängliga sen!

    Ska till mvc imorrn, ser framemot de! mår alltid bättre efter jag träffat min bm, trots att hon alltid sticker mig! ^^


    Det låter ju endå som en okej plan. Erfarenhet av barn hinner han ju få lite nu innan om ni har möjlighet att låta dem umgås.

    .
    Decibel84 skrev 2016-10-06 11:13:38 följande:

    har skrivit mitt förlossningsbrev nu och funderar på sen avnavling nån mer som funderat på det?

    och vad innebär det tidsmässigt?


    Det är tills det slutar pulsera i navelsträngen, kan ta någöra minuter. Här använder de det som rutin. Inte så att de håller koll på tiden, men bebisen upp på magen först och alla lugna ner sig lite innan det görs så blir det liksom sak samma. Kolla med ditt BB vad deras rutin är
  • stor grön drake

    v.22 (21+0) här.

    Känner av bebisen ungefär dagligen, men mera som att det sträcker ut hela sin längd än som sparkar. Jag har inte känt utanpå men har moderkakan i framvägg så det kommer väll så småningom vaknade vid halv 1 inatt och då var det minsan full fart i magen.

  • stor grön drake
    Vasilisat skrev 2016-10-14 11:34:39 följande:

    Fick kallelse från dietisten ... tänkte : OK,jag ger ett försök där...

    Åkte ner,betalade för besöket,satt mig ner och väntade .... 5min över ...10min över...15min över...tiden ....! 

    Då reste jag på mig och gick därifrån ! 

    Vitsen att ha bokad tid när dietisten dyker inte upp?

    Jo,jag är punktlig och petig . Hade nån kommit ut och sagt att det dröjer på tiden om jag kan vänta en stund till ,hade inte varit så problematisk för mig . Men när man har bokad tid,dessutom man betalar för det och ingen bryr sig ,var är vitsen då? 

    Hur länge hade ni väntat ? 

    Även om överviktigt och gravid idag, jag har mycket erfarenhet bakom mig med kost och träning. Kommer inte behålla övervikten efter BF,men nu, nu vill jag låta kroppen vara och göra sitt grej istället för att plåga den och tala om till mig själv hur fett jag är ... Jag tar paus från dålig självbild ! 


    Här är besöket gratis (dvs pengarna tillbaka) om man måste vänta mer än 45 minuter, så jag hade väntat det. Men varit väldigt, väldigt irriterad.

    Paus i dålig självrisk tycker jag att är klokt!

    .

    Jag har slutat vara illamående, och även börjat jobba igen. Jag tycker kläderna känns lösare men enligt jobbvågen har jag gått upp. Troligtvis är det muskler då jag innan varit väldigt stilla (i jämförelse mot på jobbet alltså) i nästan 5 månader. Och så är jag nu hungrigare när jag jobbar, så jag kan äta vanliga portioner mat igen, och inte bara barnportioner med sallad. Jag bävar lite för besöket hos BM om 1,5 vecka, samtidigt är jag nyfiken.
  • stor grön drake
    Vasilisat skrev 2016-10-14 18:52:07 följande:

    Oj oj, skönt att höra att du mår bättre nu :) 

    Från början var inte riktigt engagerad att besöka dietisten, då jag har mycket erfarenhet bakom mig med kost och idiotträning 

    Samt jag har följt med min lillebror(han är bara 16 och stor som ett hus,kallar han för tvådörrarsskåp,fast inte fet)  som också blev påtvingad att besöka dietisten, har redan hört hur detta går till, tallriksmodellen och kalorier (fast dom pratar mycket om tomma kalorier,bara räkna räkna räkna) poängen är väl att få i sig näringsrika för att kroppen ska ha byggstenar :) men det missade dietisten,han räknade upp hur mycket chips och energy dryck brorsan får ta per dag  eller 2000kcal på gurka  Under all kritik ! 

    Så jag orkade inte slösa bort min tid,gick och köpte geisha som sedan slank ner med en kopp te  Jag trivs i kroppen jag har 


    Det låter som vår dietskötetska som jag varit flera vändor till sedan sena tonåren och inte haft mycket nytta av. Så det sa jag nej till. Dietisten var jag OK med att pröva, tänkte att hon skulle ha mer kunskap om individuella skillnader osv. Jag hade hört mycket gott om henne från andra som träffat henne av väldigt varierande skäl.

    För mig var det bra då hon gav flera bra tips på vad jag kunde testa äta, som var bättre än de saker jag kunde äta just då. Tex ett ljust bröd son endå var ganska nyttigt, bättre sorts jogurt, att det var bättre att äta "frukost" till middag än inget alls, och lite andra knep. BM upplevde när hon läste journalen att jag hade fått ganska strikta kostråd/matplan men den var i stort sett det jag redan åt, men med lite bättre råvaror. Vissa av tipsen funkade, andra inte. Hon respekterade när jag sa "nej, det kan jag inte äta just nu".
  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-10-19 11:24:52 följande:

    Fått högre blodtryck och spår av protein i urinen :(

    Kräktes plötsligt igår (inte kräkts på 5 veckor) och fick som "ljusmaskar" framför ögonen, tecken på havandeskapsförgiftning alltså :(

    Ska på extra kontroll på fredag och sen får vi se vad de visar, blir de värre så kommer hen troligen få komma tidigare, och i och med att hen är i säte så är de väldigt stor risk för snitt

    Fan fan fan


    neeeej

    Lycka till, hur det än blir <3
  • stor grön drake
    Hallondricka skrev 2016-10-20 08:00:31 följande:

    Igår var det dags för ännu en kontroll, går varje vecka nu (är i v 33). Först barnmorskan på morgonen, allt bra där. Sedan tid på förlossningen för ctg-kurva samt ultraljud för att kolla flöde och fostervattenmängd. Allt ser bra ut, är dock lite frustrerad över hur mycket arbetstid som går förlorad, man får alltid sitta och vänta hur länge som helst på förlossningen även när tiden är bokad. Igår hann jag jobba 2,5 timme..


    Drygt

    Får du inte gå på kontrollerna på arbetstid?
  • stor grön drake
    Hallondricka skrev 2016-10-20 11:35:03 följande:

    Jobbar på bemanningsföretag och får betalt för endast arbetade timmar. Igår var det BM kl.8 sen förlossningen kl.10.30 och när allt var färdigt 40 minuters bilväg till jobbet.

    Nästa vecka har jag bara tid på förlossningen kl.10 vilket betyder att jag antingen får köra till jobbet först och jobba från kl.7 fram till 9.20, sen köra 40 min till sjukhuset, vänta hur länge som helst sen köra 40 min tillbaka till jobbet och jobba återstående timmar av dagen. Vet inte hur jag ska göra, blir nästan förlust att jobba, men ännu mer förlust att vara helt ledig.


    Då blir det ju extra drygt

    Jag ogillar att vara borta från jobbet, men jag är lite arbetsnarkoman så det är bara därför. Jag får gå på arbetstid och det är skönt.
  • stor grön drake
    Eili skrev 2016-10-20 22:05:58 följande:

    Onsdagen den 12/10 föddes min son i vecka 39+0.

    Blev igångsatt på grund av mitt mående de sista två veckorna av graviditeten, och tur va vänder för ut kom alltså en pojke på hela 4225g och 51 cm lång. Två dagar innan hade vi varit på TUL och de hade uppskattat attan skulle väga 3050 så det var en avsevärd skillnad.

    Förlossningen gick superbra. Från början till slut tog det 16 timmar, varav 10 av dem var intensivt värkarbete. Blev bara någon liten bristning hos mig.


    GRATTIS!!! vad skönt att allt gick bra

    .
    tuuli skrev 2016-10-21 01:13:22 följande:

    Grattis! Vilken skillnad från TUL, man undrar ju vad meningen är med TUL om det kan diffa så mycket? Skönt i alla fall att allt gick bra!


    Min son uppskattade de till 3,9kg på bf, han är född bf+9 och vägde då 3190gr... tydligen påverkar mängden fostervatten mätresultaten, det var den förklaring jag fick.
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.