Inlägg från: MammaTillEnStjärna |Visa alla inlägg
  • MammaTillEnStjärna

    Marsbebis 2013

    saoura skrev 2012-08-26 07:39:38 följande:
    Jag kommer köpa mycket 50 denna gången och även vara förberedd med några prematura plagg. Man vet ju aldrig när tvillingarna väljer att kika ut och i snitt så är dom mindre oavsett. Med dotter hade jag bara köpt 56 som jag hade med till bb och det var ju bara att glömma så sambon fick köra iväg och handla byxor och body i strl 50 som hon kunde ha. Hon var ändå normalstor, vägde 3440 och var 51 cm... Men strl 50 hade hon ett bra tag.

    Det var samma med min dotter. Hon vägde 3680gr och var 50cm lång. Storlek 50 hade hon ett bra tag, tur att vi hade det med oss till bb. Storlek 56 var bara å glömma. Tänker ta med både 50 & 56 den här gången också då det andra barnet ofta är större än det första. Är rädd att det blir en bebis som väger över 4 kg...
  • MammaTillEnStjärna
    älskarlivet81 skrev 2012-08-26 07:39:06 följande:
    Min bebismage har redan börjat komma.. Magen har börjat rundas av och jag kan inte ha mina vanliga byxor alls längre..

    Härligt! Jag använder inte heller mina vanliga byxor. De är alldeles för obekväma! Mage har jag fått men det är livmodern som tryckt upp tarmarna typ ...
  • MammaTillEnStjärna
    älskarlivet81 skrev 2012-08-26 07:59:43 följande:
    Kommer inte ihåg, men är det ditt första barn du väntar? Förra gången fick jag bebismage runt vecka 17 och andra gången får man ofta mage tidigare. Är mycket smalare i mig själv denna gången också. När jag blev gravid vägde jag 12 kg mindre än när jag blev gravid med dottern. Nu har jag gått upp lite, men väger ändå 10 kg mindre än graviditeten med dottern. 

    Okej. Det är mitt andra barn. Förra gången såg jag "kulan" på magen när jag låg på rygg i vecka 16. Idag känner jag inte livmodern alls. Hoppas den kommer tidigare
  • MammaTillEnStjärna
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-27 09:05:17 följande:
    Nu har vi varit på KUB-ultraljud. Den lilla/lille var 62 mm och vi fick låg risk på alla tre trisomierna.

    Härligt! Skönt å veta
  • MammaTillEnStjärna
    Cantaton skrev 2012-08-27 08:18:28 följande:
    Åh, ska ni flytta?! Inom kommunen eller långt? Större? 

    Jag läser just nu ikapp en hel del av det ni skrivit senaste tiden. Har nu kommit till sidan 199 och har visst en hel del kvar

    Vi kom hem från landet i lördags och har haft en jätteskön vecka. På lördagskvällen var vi hemma hos sambons föräldrar då hans mamma fyllde år. Han frågade henne om det var ok för henne att han berättade under kvällen, vilket det var. Så till kaffet höll han ett litet tal och avslutade med att han, trots att gästerna redan var så många, skulle ta med sig en till nästa år  Så nu vet i alla fall hans bästa vänner med familj, hans farmor, farbror med familj, några andra släktingar och ett gäng vänner till familjen.  

    Igår höll jag utbildning för en grupp "kollegor" tillsammans med en annan kollega. Hon och jag har jobbat ihop riktigt tätt senaste månaderna, och trots att hon vetat om min önskan att bli gravid har hon faktiskt inte anat någonting. Så igår när vi körde presentationsrunda berättade jag och hon fik "spel" (positivt). Kvinnan på min andra sida började gråta glädjetårar och resten jublade. Det här gänget har jag gått en utbildning med under hela sommaren, och jag har hela tiden varit öppen med att vi vill ha barn och att mina mål relaterar till det osv. Att jag däremot vetat om i nästan två månader att jag har ett litet pyre i magen är det ingen som förstått...

    Till eftermiddagens externa föreläsare hade vi valt att öppna upp portarna även för besökare och jag minglade med ett gäng bekanta som jag jobbat med, träffat eller lyssnat på vid olika sammanhang. Några av dem fick också veta. Däribland en journalist som skrev ett reportage om mig och två andra kvinnor i Expressen i julas. Artikeln handlade nämligen om sex, kärlek och relationer, och jag var öppen med hur min vestibulit i många år fick mig att tro att jag aldrig skulle "utstå smärtan för att ens kunna skaffa barn". Hon rös när jag nu berättade att jag faktiskt var gravid.

    Så nu börjar nyheten så smått sippra ut. Gick in i vecka 13 idag.

    Senaste dagarna har jag dessvärre haft mycket problem med illamående, kräkningar som nått upp i halsen (men inte längre) , hugg i sidorna, molvärk i magen och ilningar i brösten. Jag som hörde att det skulle börja lätta nu, och istället har det blivit riktigt jobbigt. Dessutom gick jag upp 2,5kg förra veckan!! Undrar om det var pga för mycket chips och andra onyttigheter på landet... Idag sätter sambon och jag i alla fall igång med träningen igen. Indoor walking ikväll - har saknat passet och instruktören!  
    Vi ska flytta till Haga. Ett radhus. Ska bli sååå skönt att slippa trappor och balkong nu när nästa bebis kommer

    Härligt! Går ju in i vecka 13 imorgon och har tänkt att böeja berätta offentligt efter KUB undersökningen på onsdag... Vad är det för skillnad att berätta då som att berätta efter RUL...   
  • MammaTillEnStjärna
    Laliii skrev 2012-08-27 08:42:17 följande:
    Haltar idag, foglossningen är inte nådig idag! Strålar nu upp & ned på höger sida! Ska försöka ta mig till en sjukgymnast under veckan & få lite hjälp. Jag slapp ju illamående så då får jag detta istället :) Så lindrigt undan kom jag då inte undan. haha. Men det lönar sig i slutändan.

    Idag är jag 12+1 & vi ska få se bebisen för andra gången :) Den lyckan går över allt annat! :) 13:30 ligger jag där & ser mitt lilla hjärta!  

    Härligt! Berätta sen hur det gick Ska själv på kub på onsdag
  • MammaTillEnStjärna

    Imorse mådde jag aboslut som värst när jag vaknade. Mådde riktigt illa och fick bara i mig en lite tugga av ett mariekex (för att lindra illamåendet). Inge kaffe blev det heller...

    Har bråttats med huvudvärk sedan igår morse. Alvedon hjälpte inte alls igår. Trodde att huvudvärken skulle ge mig sig över natten men hade ont och i morse var det mycket värre. Fick i min två alveon innan jobbet och det känns mycket bättre. Har aldrig haft huvudvärk när jag sover, det brukar ju gå över då! 

    Jag hoppas att det avtar nu det här med trötthet, illamående, humörsvängningar...   

  • MammaTillEnStjärna
    mie02 skrev 2012-08-27 13:54:38 följande:
    Hej! Ni som väljer att göra kub, har ni tänkt på hur ni ska hantera ev negativt besked? Jag tror jag har betämt mig för att göra testet, men det känns inte som jag vet vad jag skulle göra ifall det visar på hög risk..

    Jag och sambon har inte diskuterat alls, men jag vet vart jag står... (tror jag).

    Visar det på hög risk så kommer jag att vilja gå vidare med fostervattenprov. Jag vill veta hur mycket handikapp barnet kommer att ha så jag kan förbereda mig mentalt. Vet inte hur jag ska klara ett barn med sjukdom, men det gör man väl. Ingen vet väl hur man ska klara det - ändå gör man det. Visar fostervattenprovet på extremt handikapp, så får vi prata om det och se vad som är mest rättvist för oss och bebis att göra. Usch, det är inget jag vill tänka på nu.     

     
  • MammaTillEnStjärna
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-27 14:30:28 följande:
    Ni som har en doppler, vad använder ni för gele?

    Jag körde gelén som jag fick med, men det var en pytteliten tub så fick snåla med det. När det tog slut så bytte jag till glidmedel, funkar perfekt! Man ska ta en rejäl klick
  • MammaTillEnStjärna
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-27 15:19:31 följande:
    Tack för tipset!

    Min man är väl inte helt positiv till att köpa en doppler, men jag tror jag gör det ändå..  och jag tror ju han kommer uppskatta prylen om vi väl lyckas identifiera bebisens hjärtslag om några veckor.

    Det tror jag med

    Man ska ju vara medveten om att man kanske inte hör bebisens hjärtslag när man lyssnar tidigt. Så att bli orolig för att man inte hör är inget man ska bli. Prova igen efter en vecka eller så. När man väl hör sen så är det alldeles underbart Det kommer din man också tycka!
Svar på tråden Marsbebis 2013