Inlägg från: MammaTillEnStjärna |Visa alla inlägg
  • MammaTillEnStjärna

    Marsbebis 2013

    EnStoltMamma skrev 2012-08-12 15:04:17 följande:
    Tydligen va är det bara vanliga "problem" som kommer för att jag är med barn.. Men såhär dåligt mådde jag inte sist! Inne på 4e veckan som sängliggande nu och börjar kännas ganska jobbigt:/ tydligen har man högre risk att drabbas av blodpropp när man är gravid.. Något jag inte visste:O men ska införskaffa stödstrumpor då jag ligger ner och rör mig väldigt lite.. Har varit helt förstoppad i 5 dagar nu och har så ont i magen.. Det i sig gör väl kanske att jag kräks mer.. 6 gånger bara idag:/ känns orättvist att jag inte fick dropp när jag låg inne och läkarens svar när jag bad dom kolla om jag behövde dropp va,: "här på akuten utesluter vi endast att det inte är något allvarligt". Trodde inte det va sant! Hade kanske gjort mig mycket bättre att få ligga inne och få dropp... Just nu är jag väldigt orolig för att studierna drar igång nästa vecka och jag måste verkligen vara med från start för att hinna klart tills bebis kommer.. Undrar hur det ska gå:( någon mer som mått riktigt kasst men sen börjat må bra igen? Inte är det väl meningen att man ska vara sängliggande en hel grav.?
    Jag tycker att det låter otroligt. VARFÖR blir du inte inlagd och får dropp? Du behöver återhämta dig. Du måste ju vara uttorkad och ha slut på krafter. Stackare...  Låter som att du har stött på helt fel sjukhuspersonal, utan sympati och kunskap. Det du upplever är INTE nomalt för en graviditet. Jag menar att det som nästan alla känner av, lite illmående och kräks någon enstaka gång är normalt. INTE att vara sängliggande flera veckor och kräkas flera gånger om dagen! Det är självklart att du behöver vård! Tycker du ska pröva med ett annat sjukhus om möjlighet finns... Hoppas verkligen att du snart får den hjälp du BEHÖVER och har rätt till!!!  Ge inte upp!

    Styrkekramar!  
  • MammaTillEnStjärna
    Laliii skrev 2012-08-12 17:24:33 följande:
    Åh tjejer! Jag är lite lyrisk idag!

    Vi har gått in i vecka 11 idag (10+0), jag mår bra förutom att jag haft ont i korsryggen/svanken i 2-3 dagar nu, misstänker foglossningar. Idag kom en av mina närmaste vänner på besök, hon är 9 veckor före mig i sin graviditet & hon tog med sig din Doppler och efter ett tags letande hittade vi äntligen min lilla bebis hjärtslag. 

    Ååååh! Vilken magisk & obeskrivlig känsla det var att höra hjärtslagen, de snittade på 130 :) Så ännu en sak att lägga till på min "jag-misstänker-att-jag-bär-på-en-pojke" lista :) Jag och maken spelade in det & kan inte sluta lyssna på hjärtslagen. Nu vet jag med all säkerhet att jag har ett litet liv i magen som har ett litet hjärta som slår! :) Sååå magiskt!

    Idag är det 8 dagar kvar tills vi får se lilla hjärtat oxå! Åh! *ta i trä* Hoppas allt är bra & fortsätter lika så :)

    Å va mysigt!!!

  • MammaTillEnStjärna

    Allt prat om olika doppler fick mig sugen på att köpa en!

    Stack iväg till teknikmagasinet på lunchen och köpte en caremaxx doptone. Jag köpte även till ett par extra hörlurar. I eftermiddag när jag kommer hem blir det till att försöka lyssna Ser fram emot det! Ska låta dottern lyssna också om vi hör hjärtslagen!

    Jag går in i vecka 11 idag.    

  • MammaTillEnStjärna
    Laliii skrev 2012-08-14 13:52:48 följande:
    Ååh hoppas ni hittar det :) Ha tålamod, det tog en god kvart innan vi hittade & leta rätt så långt ned i bäcknet vid blygbenet :) 

    Tack

    Ja långt ner ska man ju leta... ska bli spännande!

     
  • MammaTillEnStjärna
    EnStoltMamma skrev 2012-08-14 15:08:42 följande:
    Imorgon ska jag (äntligen) läggas in...! Ska faktiskt bli skönt och hoppas att dropp hjälper.. Den senaste veckan har jag kräkts upp allt jag ätit och druckit.. Innan kunde jag iaf få behålla vatten och ev någon frukt men nu kommer vatten också upp:/ sambon har köpt med ingefära som jag funderar på att göra te av och testa.. Men om inte ens tabletterna eller supparna funkar har jag svårt att tro att ingefära ska funka, men värt att prova.. Ligger i sängen dygnet runt och min stackars sambo får slava åt mig hela tiden.. Men jag tål inte att ha honom nära och mår ännu mer illa när han tar i mig:( hoppas verkligen att det kommer gå över för jag ser vad ledsen han är över att jag säger att jag inte klarar ha honom i samma rum stundvis:(

    Äntligen!!! Va skönt för dig (er)! Blir glad för din skull!

    Lycka till nu  
  • MammaTillEnStjärna

    Godmorgon!

    Försökte lyssna efter hjärtljud igår med min nyinköpta doppler, men hörde dessvärre inte bebis. Ska pröva igen om ett par veckor.

    Däremot hörde jag min egen puls, men det var inte lika roligt Tungan ute     

  • MammaTillEnStjärna

    Hej på er,


    Jag köpte två par mammaleggings igår. Min mage är inte speciellt svullen, men jag tycker att det är så himla skööönt att slippa trycket över magen! Har ganska höga jeans i vanliga fall… Jätte skönt, men dom hasar ner lite emellanåt – hoppas på mage snart så blir det nog bättre


     


    Helg igen. Vet inte om vi ska berätta för sambons föräldrar eller inte, ska ev. träffa dom i helgen. Vi träffas inte så ofta (som tur är) även om vi bor ett stenkast ifrån varandra. Det lär inte bli något glädjetjut utan bara stånk och stön och kommentarer som ”ska du befolka hela världen själv” osv. Det här blir min sambos 5:e barn. Inge fel med det tycker jag. Varför ska andra bry sig? Det är ju inte så att vi ber om barnvakt för det gör vi ALDRIG, kanske 1-2 ggr per år någon enstaka timme, som tex. nu när vi ska på ultraljud – då vill vi inte ta med dottern. Och vi har ALDRIG bett hans föräldrar att vara barnvakt till yngsta då jag inte vill ha deras hjälp. Aja… får se. Vi behöver ju inte berätta


     


    I övrigt så väntar jag bara… Vill kunna känna bebismagen! Men inte L Någon av er som känner livmodern när ni ligger på rygg och böjer knäna lite…? Man känner en ”skarp” kant, och livmoder är liksom hård… Jag längtar…

  • MammaTillEnStjärna
    saoura skrev 2012-08-17 10:53:01 följande:
    Mamma till en stjärna. Ligger jag raklång har jag en boll som putar! Haha ser himla roligt ut... Ska se om jag kan lägga upp en bild :)

    Härligt Då har du ju en bebismage Jag känner inte ens min när jag trycker. Men har ju en bakåtlutande livmoder också...

    Ja lägg ut en bild  
  • MammaTillEnStjärna
    CinnamonMai skrev 2012-08-20 11:37:25 följande:
    Ser inte bra ut för mig... När läkaren gjorde VUL idag mätte hon fostret till 7+3 och såg inga hjärtslag. Jag borde vara i 9+1. Det stämmer inte alls att hon skulle kunna mäta fel på 12 mm liksom. Dessutom har jag fått längden fastställd tidigare, då till 6+6 (den fjärde aug). Ska tillbaka om en vecka.

    Har inte haft minsta blödning, ingenting. Något minskade symtom bara.

    Nej va tråkigt
  • MammaTillEnStjärna

    Jag skriver inte så ofta i tråden då jag alltid är inne via mobilen och det är mycket jobbigare att göra inlägg via den. Men jag följer er varje dag!

    Jag går in i vecka 12 imorgon. Har försökt att lyssna efter hjärtslagen med dopplern från teknikmagasinet (http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=370323&title=Caremaxx%20Doptone&) igen men inte lyckats. Hör bara min egen puls. Känner inte alls livmodern heller. Allt är helt "mjukt". Man blir lite fundersam...

    För en månad sedan sålde vi vår lägenhet och nu har vi lagt bud på ett radhus (bostadsrätt). Hoppas att den inte stiger så mycket i pris! Det är spännande. Kändes verkligen som att det var ett ställe för oss
        

Svar på tråden Marsbebis 2013