• Anonym (om?)

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Det är ju helt normalt att en kille vill jobba direkt efter sina 10 pappadagar, men jag som tjej vill inte heller vara hemma en längre tid med barnet, hur gör man då? finns dagis för väldigt små barn?

    Säg att jag är hemma max två månader om allt går bra och sen jobbar, men hur sätte rjag mig i kö för att få en plats i tid? Eller kan ni rekomendera någon form av hemdagmamma i stockholmsområdet?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:17
    Ledsen för sent svar jag har ringt runt till lite olika ställen nu och jag ska ha telefonintervju med tre au pairer idag så detta löser sig garanterat skyller på den trötta hjärnan att jag inte kom påden lösningen själv

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:23
    just det jag har planerat att vara hemma ca 3 månader max för att läka och så. 3 månader tyckte barnmorskan jag pratade med igår eftermiddag lät som en rimlig tid att planera in att man är borta iom läkning men hon sa ju också att det kan bli komplikationer så man blir borta längre så jag är helt med på det. Jag tog såklart även upp detta med att vi båda kommer jobba hon tyckte att det lät som att au-pairlösningen var bäst plus att vi båda går ner till 6 timmar och försöker överlappa varandra lite i tid. Så kommer vi troligen göra!

  • Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?
  • Lavish
    Tow2Mater skrev 2012-08-01 19:56:51 följande:
    TID och engagemang finns normalt alla andra av dygnets timmar, plus två hela dagar per vecka, plus semester, helgdagar, flextider, komptimmar, etc etc. Det handlar inte om att föräldrar inte vill vara med sin bebis, bara om en viss del av dygnet.
    Så är det för mig, fast jag har varit mammaledig länge. Jag trivs inte med det. Inte för att jag inte vill umgås med mitt barn. Utan för att jag INTE ENBART vill umgås med mitt barn utan även få göra andra saker i livet. Jag är faktiskt helt övertygad om att det inte gör mig till en sämre mamma att jag har andra intressen och glädjeämnen än enbart mitt barn.
  • c89

    Det är inte normalt att en nybliven pappa VILL jobba efter sina 10 lediga dagar, inte en mamma heller så länge barnet verkligen var planerat och efterlängtat. Det NORMALA borde vara att föräldrarna snarare bråkar om vem som ska få vara hemma mest med den nya lilla familjemedlemmen.

    Jag förstår inte vad det är med folk idag, stackars barn som behöver komma till en värld där inte ens föräldrarna vill vara med dom Foten i munnen 

  • granbarr

    Där jag bor går det iallafall att ansöka om tidig start på förskolan, om man då har speciella omständigheter som kräver att man har bebisen på förskolan innan 1 års ålder kan man få de godkänt. Vet en kvinna som hade sin bebis på dagis från 4 månader då hon fått en fl depression och inte klarade av att ta hand om bebisen hela dagen. I övrigt vet jag att det är vanligt med bebisar som börjar från 8 månaders ålder då båda föräldrarna arbetar, även de söker då om tidig start. Går säkert att ringa din kommun å fråga.

  • Tow2Mater
    Anonym (Soc.) skrev 2012-08-01 19:51:23 följande:
    Förstår du verkligen inte att det är alldeles självklart att den person som finns där till vardags för att ta hand om en så liten ÄR den som blir barnets känslomässiga förälder alldeles oavsett vilka gener barnet bär på. Eller tror du att det två månader gamla barnet på nåt magiskt vis förstår att personerna som kommer hem och gullar med det ett par timmar efter jobbet egentligen är föräldrarna fast det är "nanny gonzales" som funnits där 8 timmar om dagen, bytt, matat, tröstat, badat, älskat och gosat med barnet? I såna fall är du ute och cyklar helt enkelt.
    Barn kan ha fler är en "känslomässig anknytningsperson" vet du.

    Och du tycker det inte behover "bytas, matas, tröstas, badas, älskas och gosas" på kvällstid och andra tider än just 8-timmar dagtid, ha ha! (Och mig veterligen badade de inte min son på dagtid alls.)
  • MandyMi

    Varför skaffa barn om man inte vill ta hand om det??? Idiotiskt!

  • Landqvist

    Det är en del som inte förstår poängen här. Bebisen kommer säkert att överleva även om ingen av föräldrarna är hemma med det. Problemet är ju att föräldrarna INTE VILL vara med sitt barn. Att jämföra med andra länder är bara fånigt. De flesta i andra länder skulle säkert vilja ha det som i Sverige för att få spendera mer tid med sin bebis. När man längtar efter barn och bestämmer sig för att skaffa barn vill man vara med det så mycket som det går. Vill man inte vara med bebisen vill man inte ha barn. Då låter man bli att skaffa barn eller väntar tills längtan efter att ta hand om en bebis uppstår.


    Så länge jag får visa leg på Systemet tänker jag åka på reducerat pris i SL-trafiken
  • skoladan

     I USA har man ju ingen föräldraledighet alls egentligen. Varje företag bestämmer själv hur länge man får vara ledig efter en förlossning. Är företaget väldigt generöst kan man vara ledig 4 månader (utan betalning) Vanligast är att man får 2 veckors ledigt (utan betalning)


    Nu har vi ju här i Sverige kämpat för att mödrarna ska få vara lediga och ta hand om barnet. När jag fick barn på 70-talet hade man 7 månaders betald ledighet. Det statliga verk jag jobbade i gav oss ytterligare 2 månader. Nu vill Du inte ha nån ledighet alls,säger Du. Är barnet fött än? Kanske Du ser annorlunda på saken när Du har barnet hos Dig.


    Det finns vad jag vet inget dagis som tar emot nyfödda.

  • Anonym (men)

    Min första och enda tanke är att skaffa inga barn. Varför skaffa barn om ingen av er vill ta hand om det utan låta andra göra det? Då är det nog bättre att bli avlastningsfamilj någon helg i månaden åt ett barn som behöver det. En av föräldrarna ska iaf vilja va med barnet anser jag... Så jag känner.

  • Plutteli
    Tow2Mater skrev 2012-08-01 19:56:51 följande:
    TID och engagemang finns normalt alla andra av dygnets timmar, plus två hela dagar per vecka, plus semester, helgdagar, flextider, komptimmar, etc etc. Det handlar inte om att föräldrar inte vill vara med sin bebis, bara om en viss del av dygnet.
    Ja det gör det, men det är ju en fördel att faktiskt vilja spendera den tiden med barnet eller hur?
    Förhoppningsvis vill ju TS just det, spendera typ all tid med barnet när hon inte arbetar. Om det däremot blir så att hon ska arbeta heltid (8 timmar om dagen) och sen ha egentid för hobbys och dyl efteråt så kommer de där timmarna att rinna iväg för nån stans i allt det hela ska hon och hennes sambo också hinna sova för att orka med barn och arbete och vips har barnet en bättre anknytning till sin barnflicka än till föräldrarna...

    Men som sagt, förhoppningsvis vill ju TS vara med barnet så mycket som möjligt trots jobb. Jag tillhör också de där mammorna som inte trivs med att vara föräldraledig någon längre period, men för mitt barns skull skulle jag inte kunna tänka mig att ha au pair i princip all barnets vaken tid under den tid då anknytningen skall grundläggas...
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?