• Anonym (om?)

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Det är ju helt normalt att en kille vill jobba direkt efter sina 10 pappadagar, men jag som tjej vill inte heller vara hemma en längre tid med barnet, hur gör man då? finns dagis för väldigt små barn?

    Säg att jag är hemma max två månader om allt går bra och sen jobbar, men hur sätte rjag mig i kö för att få en plats i tid? Eller kan ni rekomendera någon form av hemdagmamma i stockholmsområdet?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:17
    Ledsen för sent svar jag har ringt runt till lite olika ställen nu och jag ska ha telefonintervju med tre au pairer idag så detta löser sig garanterat skyller på den trötta hjärnan att jag inte kom påden lösningen själv

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:23
    just det jag har planerat att vara hemma ca 3 månader max för att läka och så. 3 månader tyckte barnmorskan jag pratade med igår eftermiddag lät som en rimlig tid att planera in att man är borta iom läkning men hon sa ju också att det kan bli komplikationer så man blir borta längre så jag är helt med på det. Jag tog såklart även upp detta med att vi båda kommer jobba hon tyckte att det lät som att au-pairlösningen var bäst plus att vi båda går ner till 6 timmar och försöker överlappa varandra lite i tid. Så kommer vi troligen göra!

  • Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?
  • Läs vad som står och inget annat

    Då skaffar ni helt enkelt inga barn alls ! Om man inte ens VILL va hemma med sitt barn under barndomsåren som e en mycke dyrbar tid för barnet under den korta tid så kan man tamejfan leva utan barn oxå.

  • Helene70
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:45:55 följande:

    det där var faktiskt en bra idé med för 4 timmar det är knappast en ång tid per dygn, om jag och pappan kan dela upp det så jag jobbar FM och han EM så borde dte ju bli optimalt.
    Detta tycker jag personligen låter som en prima lösning!
    Jag tycker att det är JÄTTEBRA och ansvarsfullt av er att planera hur ni vill lägga upp föräldraledigheten i stället för att göra det som förväntas av er.

    Lycka till hur ni än väljer att göra!
  • Helene70
    violatricolor skrev 2012-08-01 17:59:36 följande:
    Fast ni får ju inte vara med den tiden på dagen då barnet är som mest aktivt, såvida ni inte jobbar natt. 

    Så du menar att båda föräldrarna alltid bör vara hemma hela tiden med barnet om man inte vill missa någon aktivitet? Eller gäller det bara mamman?
  • Tow2Mater
    Insatt skrev 2012-08-01 18:12:16 följande:
    Att första året är viktigt för anknytningen finns det studier på.
    Som redan sagts om o om igen, knyter vi andra utanför Sverige an fint till vara barn fast vi inte är hemma med dem första året. Att 'vara hemma första året' skulle vara det enda som ger bra anknytning finns det inga bevis för!
  • Lilia
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:48:48 följande:
    vad får du ut av att vara rent elak?



    Det är inte ett dugg elakt, de vill inte ha barn, barnet behöver föräldrar och det finns massor av vuxna som vill ha barn men inte kan få det.
  • Tow2Mater

    Otroligt vilken fördomsfullhet det finns, som vanligt. Tror ni verkligen att man inte träffar och knyter an till sitt barn (o vice versa) bara för att man har barnomsorg i nån form under en arbetsdag?

  • Havsjungfrun

    Då skaffar man inga barn eftersom intresset uppenbarligen inte finns!

  • Anonym (mamma)

    Har man inte tid och lust att vara hemma med sitt barn ska man kanske vänta med att skaffa?

    Och om det nu ändå blir så... skaffa barnflicka!

Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?