• Äldre 21 sep 10:54
  30404 visningar
  81 svar
  81
  30404

  Ni som dricker cola och ni som har slutat!

  Jag skulle inte kalla mig själv beroende. Däremot har cola (eller Pepsi Max i mitt fall) blivit något som är ok att ta ett glas av då och då när jag blir sugen. Jag äter LCHF annars och Pepsin triggar inget sötsug eller så hos mig så det har blivit min "lyx".


  Men ni som dricker mycket Cola, och särskilt den vanliga varianten som är sötad med riktigt socker. Har ni testat att välja Cola zero eller Cola light istället? Eller Pepsi Max? Vet ni hur mycket rent socker ni dricker i er på en dag?? Nu snackar vi rena kalorier rakt in i kroppen som ni inte ens får någon näring ifrån. En liter Cola innehåller motsvarande 108g socker. Mer än vad en vanlig person behöver få i sig på en hel dag.

  http://www.coca-cola.se/nordic-corp/cc/se_SV/pages/products/nutritional_gda.html

 • Äldre 22 sep 08:25
  #37
  pluvdo skrev 2012-09-21 18:10:14 följande:
  Cola zero är äcklig. Cola light är okej, men inte alls samma sak som vanlig cola. Smaken är inte densamma och känslan är inte densamma.

  Nu slutade jag med vanlig cola tidigare i veckan och dricker bara light. Det fungerar, men jag känner av abstinensen. Man blir ju "beroende" av sockret också, inte bara koffeinet.

  Absolut, så är det ju. Men då kanske man ska försöka köra en socker-detox först och sen gå över till cola light/zero efter det?
 • Äldre 22 sep 08:43
  #39
  Asivol skrev 2012-09-22 08:35:28 följande:
  Jag kände inte att det var bättre att dricka light eller zero utan bättre att sluta helt... Tveksam till light och zero även när det häller annan mat med... Bättre med orginal men i normal mängd...
  Fast det beror på mängden tycker jag. Att fortsätta dricka vanlig cola "i normal mängd" som du skriver kan vara en väg om man bara unnar sig cola till helgen tex. Där förstår jag att många hellre dricker den vanliga i stället för light/zero eftersom man kan vara skeptisk mot sötningsmedlena.
  Men är det stora mängder så är det ändå väldigt mycket socker som man bara häller i sig. Då borde man nog sluta helt istället.
 • Äldre 22 sep 10:51
  #41
  Asivol skrev 2012-09-22 09:34:12 följande:
  Gladskit: håller helt med om att det beror på mängden men det jag tycker är oroväckande är att många (inte sagt att någon här gör det!!!) resonerar som så att om jag dricker light eller zero så kan jag dricka hur mycket jag vill och det är jag skeptisk till!
  Nej det är inte heller bra, det kan jag hålla med om. Det kanske är bättre för tänderna och sett till kalorierna men BRA är det ju inte att dra i sig litervis med läsk. Vatten anyone?
 • Äldre 21 jan 11:24
  #79

  Jag dricker cola zero kanske 5 dagar per vecka och har helt ärligt inga planer på att sluta. Det är min ENDA last! Det innehåller inga kalorier, det påverkar mig inte annars förutom det faktum att det är hemskt för tänderna. Men då tänker jag att jag får ta hand om min munhygien extra noga.

 • Äldre 21 jan 13:04
  #81
  Nitan skrev 2016-01-21 11:35:56 följande:
  Ursäkta en dum fråga, men på vilket sätt är det hemskt för tänderna? 
  All kolsyrad dryck sliter på tändernas emalj.
Svar på tråden Ni som dricker cola och ni som har slutat!
Logga in
Bli medlem