Inlägg från: Solrosens |Visa alla inlägg
  • Solrosens

    Tanke kring Putins agerande

    Snöflinga skrev 2013-10-04 22:57:20 följande:
    Man kan ju ha olika åsikter om olika länders krav, men faktum är ju att länderna kan sätta vilka krav de vill. Och att man inte kan adoptera om man lever i en homosexuell relation är ju snarare regel än undantag i adoptionsvärlden. Så att ställa ett sådant krav på Ryssland skulle ju vara väldigt märkligt. Mig veterligen finns det inget land som tillåter samkönade par att adoptera internationellt?

    Precis! Detta är ett icke problem egentligen. Sverige kan inte även om vi vill göra det möjligt för barn att adopteras till homosexuella eftersom landet där barnet kommer ifrån inte tillåter det, de godkänner ju adoptivföräldrarna i slutändan. Förstår inte vad Ryssland är så rädda för eftersom inget land godkänner adoptioner till samkönade. Inget samkönat par i Sverige har alltså kunnat adoptera.
  • Solrosens
    Lejonmamman01 skrev 2013-10-05 19:15:04 följande:
    Jag tror att de är rädda för vad som ska hända, om det adopterade barnet skulle mista sina adoptivföräldrar innan det är stort nog att klara sig självt. DÅ kanske det skulle placeras i en homosexuell adoptiv- eller fosterfamilj - och de ryska myndigheterna skulle inte kunna göra ett skit. Jag kan förstå att de är oroliga och inte vill ta den risken med sina barn...

    Ja kanske är det det de är rädda för. Synd om alla barnen och alla förväntansfulla föräldrar här hemma :(
  • Solrosens
    AlexO skrev 2013-10-06 18:03:46 följande:
    hur får homosexuella barn menar du?  

    surrogat eller inseminering!
  • Solrosens
    AlexO skrev 2013-10-06 18:12:35 följande:
    Surrogat är inte lagligt i Sverige. Tom jag skulle klassas som surrogat åt mitt eget barn i Sverige enligt lagen om jag fick ägg från min flickvän.  

    Ja men många får barn så!
  • Solrosens
    VNmamma skrev 2013-10-06 18:52:32 följande:
    Lejonmamman01 skrev 2013-10-06 17:47:33 följande:
    Det kan du inte veta. De flesta går inte ut med sina icke-politiskt korrekta skäl så öppet. Det vet du också, att det händer hela tiden att givarländer slutar att ge sina barn till vissa länder, och börjar samarbeta med andra i stället.
    Det kan jag. När förslaget om att låta samkönade få möjlighet att utredas som adoptivföräldrar kom påstod många, bland annat adoptionsorganisationerna, att en lagändring skulle få givarländerna att bryta samarbetet med Sverige.  I utredningen som gjordes inför lagändringen skickades en enkät ut till mängder av länder. De fick svara på frågan om en ny svensk lag skulle förändra Sveriges möjligheter att adoptera. Jag tror det endast var två länder som svarade "ja" på den frågan. Inget av dem var ett s k givarland. I dag medger adoptionsorganisationerna att deras farhågor var överdrivna. INGET land har stoppat eller minskat några adoptioner pga lagändringen. Den enda påverkan jag minns var att kort tid efter lagförslaget så införde Kina ett krav på intyg från singeladoptanter, ett intyg om att de inte var homosexuella. Tror inte det kravet finns kvar i dag.  Jag tar adoptioner på stort allvar. Därför tycker jag väldigt illa om felaktiga påståenden kring adoptioner. 

    Ryssland nu då!
  • Solrosens
    Grappa skrev 2013-10-06 19:11:15 följande:
    Eh, nej Många får inte barn så.

    Menar både heterosexuella som homosexuella. Många söker sig till surrogatmödraskap idag.
  • Solrosens
    AlexO skrev 2013-10-06 20:26:26 följande:
    Okej du tänker på de som är såpass rika att de kan resa till andra länder och använda deras rehler och betala dyra pengar för ett barn.  

    Kostar inte alls mycket. Därför åker de flesta till Indien tex.
  • Solrosens
    VNmamma skrev 2013-10-06 19:00:02 följande:
    Lejonmamma01 påstår att Ryssland inte är ensam om att stoppa adoptioner på det sätt som Ryssland nu gör. Där har hon fel. Det är det vi pratar om. 

    Ja jag förstår det.
  • Solrosens
    AlexO skrev 2013-10-06 22:41:22 följande:
    Ja men gud ja, det vill jättemånga göra, utnyttja fattiga kvinnor som prostituerar sin kropp för att överleva. Precis så vill jag ha barn. 

    Det är din åsikt. Skriver igen att många par fått barn så. Vet flera. Dilemat får varje par värdera. Jag bara konstaterar fakta, så mig behöver du inte bli upprörd över!
  • Solrosens
    AlexO skrev 2013-10-06 22:45:53 följande:
    Jag är inte upprörd över dina åsikter, jag är upprörd över det faktum att du anser att homosexuella enkelt kan skaffa barn i Sverige. Vilke var det första du skrev, för så är inte faktumet. Det är väldigt svårt, kostsamt och dyrt. 

    Ganska enkelt faktiskt. De söker sig bara till det andra könet av homosexuella. Likt Lotta Brome och han programledaren gjort bara ett exempel, kostar inte en krona.De gjorde heminsemination.
  • Solrosens
    AlexO skrev 2013-10-06 22:55:04 följande:
    och du ser inga problem i det? Om jag skaffar barn ska det vara mitt och partnerns barn, inte 4 personers barn. Bögar skulle ju då alltid behöva finna ett passande flatpar att skaffa barn med, inte nog att det är svårt att hitta EN person man är villiga att skaffa barn med, tänk dig då 2-3 st?? 

    Återigen jag lägger inte ner några värderingar i det jag bara förklarar att det behöver inte vara svårt, krångligt och kostsamt, och folk gör så! På pappret finns det en biologisk mor och en biologisk far. Finns trådar på fl där det söks donatorer och även andra forum, kolla in regnbågsfamiljetrådarna! Lesbiska har det ännu lättare då de kan få insiminerade av donerad spermie av fertilitetskliniker i Sverige!
  • Solrosens
    Grappa skrev 2013-10-06 22:58:00 följande:
    Antingen är din definition av flera helt korrupt eller så hittar du på. Förra året var 38 barn som kom till Sverige födda av surrogatmödrar i Indien. Jag hävdar igen att det är få, till och med ytterst få, som använder surrogatmammor.

    Jag vet flera familjer som fått sina barn så inte bara i år utan flera år bakåt.
  • Solrosens
    Solrosens skrev 2013-10-06 22:59:18 följande:
    Återigen jag lägger inte ner några värderingar i det jag bara förklarar att det behöver inte vara svårt, krångligt och kostsamt, och folk gör så! På pappret finns det en biologisk mor och en biologisk far. Finns trådar på fl där det söks donatorer och även andra forum, kolla in regnbågsfamiljetrådarna! Lesbiska har det ännu lättare då de kan få insiminerade av donerad spermie av fertilitetskliniker i Sverige!

    *de kan få insemination av donerad sperma.
  • Solrosens
    Grappa skrev 2013-10-06 23:05:31 följande:
     2009 var det bara 4 barn så nej, det är inte många.

    Okej, jag tycker det är en hel del under åren. Vet ett par som fick tvillingar, men det var med hennes ägg. Ökar gör det också.
  • Solrosens
    Grappa skrev 2013-10-06 23:16:21 följande:
    Ja från 4 till 38 på 4 år så är det en explosiv ökning, blir intressant att se hur staten ska ställa sig till det fenomenet. Helt OT men varför behöver man surrogatmamma om man har fungerande ägg?

    Jag tror det var pga hormonella faktorer, MEN är inte insatt mer detaljerat. Paret är vänner med min arb.kamrat så jag känner de ej personligen men de hemligåller det inte. Även ett annat par gjorde likadant. Det är oftast då att en surrogat just är surrogat och inte ägggivaren. Oftast kommer äggen från kvinnan själv eller är donerade avnågon helt annan.
Svar på tråden Tanke kring Putins agerande