• Äldre 13 okt 20:37
  18942 visningar
  78 svar
  78
  18942

  Vad tror Ni händer vid och efter döden?

  Jag är en människa som tänker alldeles för mycket. Den sista tiden har jag haft mycket tankar och funderingar över döden. Den skrämmer mig samtidigt som den på något sätt fascinerar mig. Därför vill jag höra vad andra tror och tänker händer precis då man somnar in och därefter. Blir det helt mörkt, kommer man till himlen eller vad tänker Ni?

 • Svar på tråden Vad tror Ni händer vid och efter döden?
 • Äldre 19 okt 20:14
  #1

  Jag tror att när man dör slår processerna i hjärnan av och vad som utgjorde ditt medvetande slutar existera. Allt du själv kommer uppleva är förmodligen en känsla av att du somnar och sen inget mer.

 • Äldre 19 okt 20:17
  #2

  Vad jag tror är väl att jaget helt enkelt slutar reflektera över sig själv och sin omgivning och omedvetenhet inträder, svart kort och gott.

  Vad jag däremot hoppas är att man skulle kunna få fortsätta vara medveten, fast död. Och sakta men säkert bli något slags medvetet näringsämne och upptagen av naturen, det vore skapligt spektakulärt kan jag tycka.

 • Äldre 22 nov 15:51
  #3

  Eftersom tankar, medvetande och minnen alla är uttryck för signaler och bansystem i hjärnan och den slutar signalera och ruttnar när vi dör så upphör jaget att existera. Hur upplevde du det att vara ofödd? Så tror jag att det blir.

  Inte så dumt egentligen när man tänker på det. Kan någon föreställa sig en djupare "vila"? Passa på och njut av livet medan det varar. Man får bara en chans!
  En annan fin tanke är att alla atomer som utgjorde dig kommer att finnas kvar som energi eller utgöra en del utav något annat. Kanske ett träd, en häst eller varför inte bli en del i en supernova?

 • Äldre 2 dec 21:44
  #4

  Själen, tankarna och livet är processer i din kropp. När de slutar försvinner detta. När själva kroppen bryts ner är det helt oåterkalleligt. Precis som ditt matstmältsningssystem inte fungerar när din mage har förmultat, försvinner dina tankar och minnen när hjärnan inte längre fungerar.

 • Surpup­pan
  Äldre 2 dec 22:25
  #5

  Lampan släcks. Sen är det slut.

 • Gomez
  Äldre 2 dec 22:33
  #6

  Alla ens tankarAllt försvinner upp, ut i atmosfären, seglar ut i universum(förbi gudar som viftar bort det som otäckt mjäll)  tills det hittar en annan atmosfär. Ramlar ner som radioaktivt stjärnregn, fastnar sen på första nyfödda utomjording. Så nu har jag sagt det. Dagens sanning.

 • Äldre 2 dec 23:01
  #7

  Men kan det verkligen bara ta slut?
  Känns det som att somna eller drömma eller bara pang bom svart?

 • Äldre 2 dec 23:26
  #8
  Carran83 skrev 2013-12-02 23:01:13 följande:
  Men kan det verkligen bara ta slut?
  Känns det som att somna eller drömma eller bara pang bom svart?
  Det känns rimligen inte alls, du slutar ju existera. Föreställ dig hur det var att inte vara född, precis så kommer det mest troligt att "kännas".
 • Äldre 2 dec 23:46
  #9

  Inget dör... egentligen! Att livet och själen bara skulle vara en tillfällighet är att förneka självaste skapelsen.

  Ett känt fenomen genom tiderna och runt om I världen är själaminnet, ibland kommer människor ihåg ett annat liv.

  Vi gör en resa in I livet och resan fortsätter genom hela livet och ut ur det för att sen fortsätta till nästa destination, vi får uppleva födseln och det mest fantastiska att vara med själva och skapa nya liv för att sen lämna plats åt andra själar. Livet är en fantastisk gåva, skapelsen är så mycket store än vi kan förstå, det är meningen så.

  Har själv varit död och tillbaka, innan tänkte jag ungefär som dem andra forumsinläggen, det sägs att hjärnan spelar en ett spratt när man dör, att det är därför vi ser ljuset. Men det jag såg var verkligt och ingen dröm. Vi har en själ

  Din fråga går inte riktigt att besvara, för det är inte meningen vi sall veta. det är meningen vi skall leva och ta till vara den tid vi har här. 


  People suck
 • Äldre 2 dec 23:59
  #10

  Jag tror att vårt medvetande eller själen finns kvar men lämnar kroppen. Har en föreställning om att alla själar får återföds med jämna mellanrum. Att man på det sättet får uppleva olika liv i ett syfte att lära sig nya saker. Vägrar bara tro att det bara blir svart.

Svar på tråden Vad tror Ni händer vid och efter döden?
Logga in
Bli medlem