• lilladun

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    Känner mig deppig och ledsen..
    har sedan 7 månader tillbaka slutat med p-piller sedan jag och min sambo vill bli gravida.. Har sedan jag slutat med p-piller inte haft endast en mens direkt efter avslutet därefter inget mer. Har en bakgrund med ätstörningar och extrem lite fett på kroppen under ca 8 år tillbaka.. jag har försökt att våga "ätapå" lite.. Idrottar dock fortfarande på elitnivå (dansar och styrketränar på heltid), har ökat lite i vikt och känner att jag som icke gravid inte vill lägga på mig mer.. (har ett normalt BMI) men fortfarande mycket lite hull...

    Jag fick i går gå till gyn (äntligen) för att få redan ut min uteblivna mens. Gynekologen sa att min värden (blodprover) och att den gynekologiska undersökningen såg bra ut förutom att jag hade extremt tunn slemhinna vilket han menade på var ett tydligt täcken på att jag inte producerar tillräckligt med hormon.

    Han ville att jag skulle om jag förstod honom rätt äta mer, träna mindre.. typ.. Och jag ska nu yterliggare göra mitt bästa för att trotsa mitt egna psyke (och den kropp som jag dagligen får så fin feedback på av många andra som ser mig som ett super tränat ideal) 

    Låter säkert löjligt men det känns jäääääätte jobbigt att gå in för detta.. och garanterat kommer få höra av folk omkring mig att jag blivit tyngre, rundare osv vilket också kommer att gå ut över min karrier.. 

    Jag vet att detta är ett måste, men det känns så otroligt jobbigt!!!!! NÅGON SOM VARIT, ÄR i LIKNANDE SITS?
    Jag vill så gärna kunna komma vidare i livet, när jag väl är gravid. Just nu känns en graviditet så långt borta.

  • Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.
  • lilladun

    barbamamma 08
    Såg ditt inlägg först nu. Tack för att du delar med dig av dina egna erfarenheter.. kloka ord.. tror faktiskt att jag själv säker hade känt lite likadant..
    Känns som att man åker känslomässig berg och dal bana... ena stunden känner man sig super peppad på att gå in för att bli "vuxnare" i huvudet och mer förståndig.. andra stunden känns det som att jag bara har en dålig ursäkt till att låta min kropp förfalla..
    Precis som camille nämner så handlar det inte om BMI, jag vet ju det så väl.. men på något vis känns det som att så många andra mycket smalare mäniskor blir gravida till höger och vänster.. varför skulle då jag behöva bli knubbig.. (vet att jag inte blir knubbig men i huvudet känns det så)

  • lilladun

    Har nu gått ett tag och jag har nu gått upp 5kg (tror jag) har inte vågat väga mi den senaste månaden.. 
    Camille tack för dina kloka ord :) och ja, jag känner mig som en mycket gladare och lyckligare människa..
    Ännu aldrig fått någon men utan bara framkallat blödning med gulkroppshormoner.. Har kört enkel, dubbel och trippel kur med pergotime då jag fick det efter ca 4kg plus samt ett intyg från min psykolog.
    Pergotime Har inte lett till någon ägglossning :(.. så nu väntar jag på att få gå vidare med injektionsbehandling istället. Får vänta tills i höst för att få en tid för full utrening (som tydligen måste göras innan) Min sambos spermakvalitet ska testas och mina äggledare ska spolas.
    SEN ska jag få prova den injektionsbehandlingen...

    Camille: Hur har det gått med IVFen???!!

    Jag har läst lite här på olika trådar och tycker att du skriver så mycket bra saker Camille. Tack för att du delar med dig å är så flitig här!

  • lilladun

    Kan ju lägga till att jag nu har en fett procent på 16 och ett fullt normalt BMI i alla fall så min läkare trodde inte att jag behövde lägga på mig mer.. Har pendlat mellan 3 och 12% de senaste tre åren.
    Camille vet du något om din fettprocent i dagsläget eller tidigare? Fick du tillbaka mensen?
    Stort tack

  • Ingrediensen

    Vill bara säga att jag har läst mig till att det framför allt är hård träning som är negativt för fertiliteten. Kanske något att tänka på eftersom inte mensen kommit igång? Själv har jag helt slutat löpträna, går bara promenader med förhoppningen att bli gravid. Känns jättehårt men jag tänker på att det finns massor med löprundor att göra i framtiden. Ingenting varar ju för evigt utan det är bara att köra igång igen, sen när du nått detta målet!

  • lilladun

    Ingrediensen. Tack... Ska se hur mycket jag kan skära ner på det.. kan tänka mig att den"stress" kroppen får utstå med all träning har med det hela att göra.. Hur länge har ni försökt? Har du fått någon utredning? Käns bra att vi är flera med samma problematik som kan stötta varandra.

  • Camille

    Lilladun: Bra jobbat med viktuppgången! Synd att inte pergotime fungerade, men bra att du iallafall fick en blödning av gulkroppshormon. Håller tummarna för att din sambos simmare är bra!

    Jag har hunnit göra två hela IVF-behandlingar men tyvärr har det inte blivit något plus. Första försöket fick vi bara fram ett ägg med halvbra kvalitet. Sista omgången blev det 11 varav 6st befruktades och 1 var toppkvalitet som sattes in..
    Mådde tyvärr inte särskilt bra varken psykiskt eller fysiskt av behandlingarna.
    Men har återhämtat mig snabbt vilket är positivt!

    Nu ser jag framemot semester snart och laddar för ny IVF i höst.

    Nej vet inte vad jag har för fettprocent men skulle gissa att den ligger mellan 18-20%.. Lyckades gå upp något extra kilo inför den sista IVF:en. Men mådde så illa under behandlingen så tyvärr har jag tappat lite vikt nu trots att jag höll mig till promenader under behandlingsperioderna. Men jag får väl äta lite glass nu under semestern

    Nej, fick inte tillbaka min mens förutom direkt efter behandlingarna.

  • lilladun

    Camille.. Tråkigt att höra, men då vet du ju att det går i allafall å få till bra ägg ;)11stycken dessutom!) ha nu en lugn skön semester och ladda för nya försök :) kan ju va skönt att ge kroppen en "paus" . Försöker själv se det så... Nya friska tag i höst igen. Först har jag semester å sen min gyn. Så vi får lägga allt till sidan ett tag nu.

    innan ni fick börja med ivf, fick du göra en kontrastvätske spolning på dina äggledare då? Isåfall; hur upplevde du det?? Låter ju lite läskigt tycker jag..

  • Camille

    Ja det känns bra att få en liten paus ett tag nu!

    Ja, jag fick också göra en sådan undersökning av äggledarna.
    Jag tyckte att det var lite obehagligt minns jag men det gick fort. Så man överlever!
    Det är bra att ta några värktabletter innan undersökningen så att man är lite smärtlindrad.
    När ska du göra det?

    Njut av sommaren du också!
    Kram

  • lilladun

    Camille.har inte fått tiden ännu men men gyn. Ska ha skickat en remis. Så väntar på brev i lådan under veckan. :)

    Nu ska vi se till å njuta av semestern båda två å i höst är det nya friska tag. Uppdatera mig gärna om det skulle hända något nytt! :)

Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.