Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Varför hatar folk MP?

    Flash Gordon skrev 2021-10-21 18:11:16 följande:

    Man önskar det vore ett stort fä*la skämt bara, men nä ... det är verkligheten:

    Nu förbereds för cement-ransonering!

    mobile.twitter.com/jonsson_henrik/status/1451143545356800002

    När cementransoneringen börjar drabba allt från gruvnäring till byggnadsindustri och svensk industriexport, kom då ihåg att miljöpartiet - som är direkt ansvarigt för denna kris - är övertygat om man i framtiden kommer att kunna lära sig bygga utan cement.

    Tack Miljöpartiet!


    Du framstår som väldigt okunnig när du insinuerar att Miljöpartiet skulle vara ansvarig för Cementas ofullständiga ansökan som ledde till avslag i miljööverdomstolen..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2021-10-31 19:33:56 följande:
    Boriana Åberg (M)

    till Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP)


     


    Den senaste veckan har Sverige importerat kolkraftsel från Tyskland, Polen och Litauen. Svenska kraftnät har startat reservkraftverket i Karlshamn, som drivs på olja. Detta slår hårt mot klimatet eftersom utsläppen från en kilowattimme producerad el är mer än 52 gånger så stora när elen kommer från olja som när den kommer från kärnkraft.


    Med anledning av detta vill jag fråga miljö- och klimatminister Per Bolund:


     


    Vilka åtgärder tänker ministern vidta för att minska den belastning på klimatet som Sveriges import och produktion av fossilel orsakar? 


    Importen av kolkraft Skriftlig fråga 2020/21:1730 Boriana Åberg (M) - Riksdagen
    Bra svar från Bolund:

    "M2021/00360 Miljödepartementet Miljö- och klimatminister samt vice statsministern Till riksdagen


    Svar på fråga 2020/21:1730 av Boriana Åberg (M)


    Importen av kolkraft


    Boriana Åberg har frågat mig vilka åtgärder jag tänker vidta för att minska den belastning på klimatet som Sveriges import och produktion av fossilel orsakar.


    Det svenska elsystemet har redan i dag mycket låga utsläpp av växthusgaser jämfört med andra länder och endast cirka 1,8 procent av elen producerades av fossila bränslen 2018, varav knappt hälften av detta var avfall och restprodukter.


    Först och främst kan jag konstatera att Sverige har haft ett elöverskott tio år i rad. Förra året nettoexporterade vi el varje vecka, även under vintern. Trenden har fortsatt också under detta år. Det råder alltså inte någon brist på el i Sverige. Eftersom vi har en gemensam elmarknad importerar och exporterar vi el med våra grannländer. Det elöverskott, med mycket låga växthusgasutsläpp, som exporteras från Sverige tränger bland annat undan kolkraft i grannländerna.


    De senaste årens stigande utsläppsrättspriser har också lett till en allt snabbare utfasning av den europeiska kolkraften. Elproduktion från kolkraft minskade till exempel med 24 procent mellan år 2018 och 2019, och elproduktion från sol- och vindkraft översteg år 2019 för första gången kolkraftens produktion. Prisökningen i EU ETS kan till stor del förklaras genom den mekanism för annullering av marknadsöverskott som på svenskt initiativ beslutades vid den senaste översynen. Sverige driver nu på för ytterligare skärpningar av systemet.


    Boriana Åberg tar också upp Karlshamnsverket som utgör Sveriges effektreserv. Jag vill tydliggöra att effektreserven endast har satts i beredskap vid några tillfällen denna vinter, vilket inte är detsamma som att verket har behövt användas i elförsörjningen. Faktum är att det var länge sedan effektreserven verkligen behövde aktiveras. Senast det inträffade var vintern 2012/2013.


    Stockholm den 10 mars 2021


    Per Bolund"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2021-11-01 00:26:08 följande:
    Mentat skrev 2021-10-31 21:25:18 följande:

    Man kan naturligtvis gilla innehållet i Bolunds svar, men notera gärna att han faktiskt inte svarar på frågan.


    Precis och det han svarar om Karlshamns kraftverk är inte heller sant.

    Karlshamnsverket körs som aldrig förr - P4 Blekinge | Sveriges Radio

    Bra svar om man genom att ljuga och vilseleda vill försvara sin ståndpunkt.

    Dåligt svar om man sakligt och ärligt vill svara på frågan.
    Bolund svarade i början av mars och du hänvisar till en händelse som inträffade 6 månader senare. Det är alltså inte Bolund som ljuger utan du när du påstår att han skulle ha ljugit.

    Om man vill vara ärlig och det antar jag att du vill så har det framkommit att Uniper som äger Karlshamns kraftverk producerade fossilbaserad el från detta kraftverk för att sälja utomlands och inte för att Sverige hade behov av denna el.

    www.dn.se/sverige/oljekraft-kordes-for-fullt-kopplas-till-putin-och-klimatatgarder/

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2021-11-01 19:14:12 följande:
    Utöver att Bolund glider undan den faktiska frågan, så glömmer du att Bolund också anger av vilka skäl som fossileldad reservkraft som Karlshamnsverket avsåg köras. Däri ryms inte att köra fossileldat för att höga el-priser gör det lönsamt. Därför är hans svar i februari relevant även för situationen senare på året.
    Utöver att fokusera på en mycket liten del av den svenska elproduktionen noterar jag att du inte kommenterar din lögn om Bolund. Hade det inte varit passande med en ursäkt för din falska anklagelse om att han ljög?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-11-01 21:39:16 följande:

    Per Bolund?

    Han gör en episk intervju i Ekots Lördagsintervju:

    sverigesradio.se/avsnitt/ekots-lordagsintervju-med-per-bolund-mp

    Trettiofem minuter intervju utan att han svarar på en enda fråga som journalisten ställer. Inte EN!

    Istället så börjar han varje svar i stil med: "Låt mig först få påpeka att ..." och sedan drar han sina inövade talepunkter i en halv minut eller så utan att svara på den faktiska frågan.

    Episkt usel.


    Apropå usel. Att du inte förmår förstå Bolunds svar innebär ju inte att han inte svarar.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-11-15 06:02:53 följande:
    " ... industriprocesser anpassas till att drivas när det är elöverskott ..."

    Hälsningar, Miljöpartiet

    Det är ett brott mot upphovsrätten att publicera hela texter från en tidning  och du måste ange källa om du citerar. Den text du har kopierat kom från Hela Hälsingland och kan läsas här. https://www.helahalsingland.se/2021-10-30/vindkraft-ar-en-viktig-del-i-var-framtid


    Insändarna påpekar att Sverige har stor tillgång till reglerkraft från våra vattenkraftverk och nya tekniker för energilagring utvecklas snabbt men den delen väljer du bort eftersom det inte passar din demagogi.


    Att industrin anpassar sin produktion efter elpriset är inget nytt. Det är därför som Sveriges mest elintensiva industrier är placerade/planeras i Norra Sverige där vattenkraft och de senaste åren vindkraftinvesteringar ger Sveriges lägsta elpriser. Den typen av industrier skulle aldrig etablera sig i delar av Sverige som är beroende av dyr kärnkraftsel.

    När vi pratar höga elpriser är det viktigt att påpeka att det var den moderatledda Alliansregeringen som delade in Sverige i fyra el områden vilket resulterat i att de som konsumerar elen får betala ett pris som baseras på el områdets produktionskostnad. Elområdena har resulterat i mycket låga elpriser i Norra Sverige medan södra Sverige fått se elpriserna öka kraftigt.



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Friger skrev 2021-11-15 08:37:17 följande:
    Och du ignorerar att energilagring inte utvecklas så snabbt. För övrigt en annan tråd. Vår arbetslöshet går åt fel håll.

    Här diskuterar vi huruvida det är Gazprom eller Saudiarabien som finansierar MP. För någon med djup plånbok och stort intresse för fossil-kraft måste det ju vara.

    Per Bolund har tydligen skrivit över sin bensinbil på svärmodern nu. Men den står fortfarande på hans garageuppfart. Att föregå med gott exempel är inte hans grej. Han är ju bland dom få som rimligen har råd med en elbil. Falska är vad dom är.

    Tyska Siemens Energys koncept med vätgasproduktion ska vara i drift om bara 4 år. Vad menar du med att år arbetslösheten går åt fel håll? I förra veckan publicerade arbetsförmedlingen data som visar att arbetslösheten nu har sjunkit till samma nivå som före pandemin.


     


    Om det är några partier som vill gynna fossil-kraft så är det Moderaterna och Sverigedemokraterna. De vill ju tom sänka skatten för att det ska bli billigare att köra diesel och bensinbilar.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    MPs beslut att lämna regeringen kommer troligen gynna både dem och socialdemokraterna.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-12-05 12:40:33 följande:

    Det säger rätt mycket när MP är rädda för att det islamistiska partiet Nyans ska ta deras väljare

    ledarsidorna.se/2021/12/sa-kommer-turkiet-vara-narvarande-i-det-svenska-valet-2022-2/

    Jag är väldigt orolig för Nyans. De kan ta många röster från partier på vänsterkanten. Jag tror de kan komma in i kommunfullmäktige i Göteborg och kanske även i andra delar av landet, säger riksdagsledamoten (MP) Leila Ali Elmi till Niklas Orrenius.


    En intressant iakttagelse är att det enligt artikeln som du länkar till är Recep Tayyip Erdo?an som agerar i barkunden av partiet Nyans. Recep Tayyip Erdo?an leder AKP partiet dvs. de svenska Moderaternas systerparti i Turkiet.  Vad är egentligen Moderaternas roll i det som händer?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2022-03-18 10:36:15 följande:

    Kom ihåg: oppositionen får inte göra partipolitik av läget nu. Nu gäller det att samlas i enighet! Det har regeringen sagt.


     


    Tycker du inte att man ska få berätta att Moderaternas kraftiga skattesänkningar på drivmedel gynnar Putins Ryssland?

    www.dn.se/ledare/lars-calmfors-nar-politiker-nu-vill-sanka-skatterna-pa-olja-och-diesel-gar-pengarna-rakt-in-i/

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2022-03-18 13:04:53 följande:
    Vilket då skulle innebära att regeringens "bränslepaket" är ett direkt stöd till Putin.
    Regeringens bränslepaket är uppdelat på flera stöd tex bilersättning glesbyggdsbidrag och nytt reseavdrag. Professor Lars Calmfors har pekat på att detta är bättre med den typen av bidrag än skatterabatter på drivmedlet som i högre grad blir till nytta för Vladimir Putin.

    Eftersom Moderaterna fokuserar på att sänka priserna på drivmedel är deras förslag mer till fördel för Putin än vad regeringens paket är. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2022-03-18 14:26:49 följande:
    Du kan slingra dig hur mycket du vill. Med din egen logik så är regeringens förslag till "bränslepaket" ett stöd till Putin.
    Ja så är det men Moderaternas förslag leder till att Vladimir Putin får ett väldigt mycket högre stöd. Jag väljer det det paket som är minst bra för Putin.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2022-03-18 17:18:52 följande:
    Ja så är det men Moderaternas förslag leder till att Vladimir Putin får ett väldigt mycket högre stöd. Jag väljer det det paket som är minst bra för Putin.
    Jag repeterar. 

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2022-03-20 13:52:23 följande:
    Du väljer ett paket som, med din egen logik, stöder Putin. Och inga beskyllningar riktade mot andra kan dölja den saken. Men om det är viktigt för dig att stödja Putin samtidigt som du inte vågar stå för att du, enligt din egen logik, stöder Putin så...
    De flesta förslag som ligger på bordet gynnar Putin. Mest gynnas Putins Ryssland av förslaget från M, SD, KD, L och V?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2022-12-12 18:35:35 följande:
    Flash Gordon skrev 2022-12-12 19:35:20 följande:

    Bilden nedan avslöjar effektivt att det ni påstår i den här tråden inte är annat än svammel.

    1. Det är lika höga elpriser i hela Norden.

    2. Orsaken till höga elpriser är inte svenska energipolitik utan Rysslands strypt gas och oljeexporten till Europa samt Rysslands krig mot Ukraina. 

    3. Den är SD, M, KD och L som styr landet nu. Om människor inte längre får ihop sin ekonomi så ska SD, M, KD och L hållas ansvariga. 

    4. Det pristak på el som SD, M, KD och L lovade innan valet var inte ett pristak och Norrland får klara sig helt utan stöd trots lika höga priser som i södra Sverige. 

    De svenska väljarna är så djävla lurade av den nuvarande regeringen



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Varför hatar folk MP?