• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Lycka till Mia!!!!

    Det låter nästan som om du fått någon magsjuka. Kräkas på kvällen är väl inte så vanligt när man är gravid? Inte omöjligt, för all del, men det är trots allt februari än. Hoppas du mår bättre idag.

    Idag är jag själv lite lugnare. Efter några dagar utan växtvärk och illamående är det tillbaka igen. Puh! Var och tränade i måndags och fick liksom ont i tappen(?) efteråt. Sist fick jag foglossning i v. 8, så det kanske är det jag känner redan? Då påstod min BM att smärtorna omöjligen var foglossning och att det inte kom före v. 20. Vid det laget var det så illa att jag gick med foglossningsbälte, så man kan väl säga att hon hade lite fel. Dock släppte det någon vecka senare och var inte så farligt förrän veckorna innan förlossningen. (Just då snodde nån jäkel min cykel som var min enda chans att ta mig någonstans utan att det kändes som om jag skulle gå av på mitten. )

  • Baktakt

    Så glada nyheter! Grattis Mia! Det är inte ovanligt att det kommer lite blod. Vad jag förstått, så är slemhinnorna sköra när man är gravid, och det kan komma lite från tappen om den blir irriterad vid VUL, eller sex för den delen.

  • Baktakt

    Ah ok! Jag fick bara VUL under de tre jag gjorde innan RUL:et, så jag förutsatte att det var det du gjorde. Lite avis att ni andra ligger så pass parallellt, men bra att ni är två som kan berätta vad som ligger en månad fram i tiden för mig ;-D Minns ni mycket från tidigare graviditeter? Jag känner mig som rena novisen och är glad att jag skrev dagbok sist. Då kan jag kolla efter lite vad jag har att vänta mig. Kring den här tiden försvann de flesta symptom med E, liksom det gjorde nu i dagarna. Och så kräktes jag mellan 10+1 och 14+3, vilket skulle innebära hela april den här gången. Kan tilläggas att jag garanterat kräktes om det var fredag, men inte mer än totalt ca 10 ggr under perioden. Är inte det väldigt lite kräk? (Förlåt, jag är kanske rubbad som undrar? ) jag fick iaf höra bara någon dag innan första gången att hade jag inte kräkts så långt i graviditeten, så skulle jag slippa. Hann säkert glädja mig åt det i två dagar innan Ulrik kom på besök.

  • Baktakt

    Vem av dem kom först? Dottern, eller sonen? Min mamma påstår att hon mådde förskräckligt med min bror (äldst), men jättebra med mig och min syster. Jag är inte den som tror illamående har så mycket med kön att göra, men har funderar på om man inte borde må bättre när kroppen känner igen vad som pågår. Ju fler barn, desto mindre tid att känna efter också. Vi har mer regelbundna mattider nu också och äter bättre iom att vi har E att tänka på, så frågan är om sådant inte också borde inverka. (Fast mindre tid och mer stress kommer väl också med fler barn och borde kanske verka i motsatt riktning). Vad tror ni?

  • Baktakt

    Herre guuuud vilken gasboll jag är! Jag skulle kunna tjänstgöra som enmansblåsorkester. Har mått illa hela dagen också. Bitvis så att jag fått gå ifrån jobbet och äta/gömma mig. Det blir två fikor mellan varje huvudmål idag, ser det ut som. Nåväl: vecka sju imorgon och bara två veckor till inskrivning nu.

  • Baktakt

    En kompis BM hade sagt något i stil med att hjärtslag i v. 9 motsvarade samma chans att få fullfölja graviditeten som om man klarat sig till v. 12. Ska se om jag hittar mer om det. Jag var inte så himla tuff när jag var gravid med E och blödde i v. 8, så jag förstår om du är orolig, men det blev ju ett litet pyre för oss trots allt. Vi får hålla tummarna för att det bara är konsekvenser av magsjukan som spökar.

  • Baktakt

    Jag har väl mest torra, men lite rikligare än vad det är just innan mens för mig.

    Hoppas slippa bakteriell vaginos och hejdlösa mängder guacamole-flytningar den här graviditeten. Blir det grönt och grynigt kan det vara bra att veta att det är enkelt botat ned vagitorier i ca tre (fem?) dagar.

  • Baktakt

    Det gör jag och det hjälper inte. Man får höra mer. När jag var i 6e månaden med E ojade de sig över att "nu kommer den väl när som helst". Du skulle sett blickarna när jag förklarade att det var tre månader kvar. De trodde nog jag skulle explodera innan dess.

  • Baktakt

    Det gör jag och det hjälper inte. Man får höra mer. När jag var i 6e månaden med E ojade de sig över att "nu kommer den väl när som helst". Du skulle sett blickarna när jag förklarade att det var tre månader kvar. De trodde nog jag skulle explodera innan dess.

  • Baktakt

    Lycka till Lilla Kakan! Idag har jag fått blodblandade flytningar. Jag fick det förra gången med, på nästan exakt samma datum, men var då lite längre gången än nu. Vill ringa BM och be om en titt, men vet inte om det är lönt. Så mycket är det inte att jag är rädd, men orolig är jag. 6+3 idag.

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus