• babylove78

    Ni som gjort flera ivf försök. Hur har ni lyckats sköta jobbet?

    Hej underbara kämpar.{#emotions_dlg.flower}
    Själv gjort flera misslyckade ivf försök. Femte försöket nu som troligtvis blivit ett missfall. Mitt första plus... suck.
    Haft svårt med både sorg och smärta vid behandlingarna, svårt att vara närvarande på jobbet. Det är en tuff process vi är inne i, vi som gör ivf.
    Undrar. Hur har ni lyckats få det att gå ihop på jobbet. Har ni varit sjukskrivna mycket? Gått ner i tid?
    Sjukskrivna på heltid ?
    Har en svår situation på jobb med en chef som är mycket svår. Har ni fått mycket stöd?

    Hade varit skönt om någon av skulle vilja dela med sig. Tillsammans är vi starka! Stor kram

  • Svar på tråden Ni som gjort flera ivf försök. Hur har ni lyckats sköta jobbet?
  • Libra1

    Jag ringde Vårdcentralen idag men kom inte fram. Helt galet! Försökte i en timme men gav nu upp. :-/ Jag fick ta ut en semesterdag idag. Får sån ångest bara jag tänker på att gå dit. Inte för att jag hatar jobbet i sig utan att det känns stressigt när man inte är på topp. :(

    Imorgon ska jag träffa min kurator. Vet inte om hon kan hjälpa mig..?


  • Libra1

    Kan det vara så att era chefer går igenom samma sak som oss men inte lyckas? Bara en tanke som slog mig. :O

    Galet att man ska behöva få dåligt samvete för att man är borta och mår dåligt. Så ska det inte vara. Jag är nära att säga upp mig för att jag mår dåligt och inte får någon förståelse. Känner mig så dum när jag ringer och sjukar mig. Men ska försöka stå på mig nu. Stress under ruvardagarna kan inte vara bra. Inte psykisk i alla fall. Ruvardag 3 idag.


  • Zaky

    Min chef HAR gjort det. OCH lyckats. Det e ju det som är så sjukt!
    Hon om någon borde förstå! Men det gör hon inte! Förmodligen har det väl gått lätt som en plätt för henne.............
    Jag söker nytt jobb för fullt. Får jag det får vi vänta med ivf ett tag pga provanställning. Men det jag vet är att jag ORKAR inte vara kvar med den skatan!

  • Zaky

    Har funderat på det där med kurator också. Men är lite tveksam...känns inte som att det kan hjälpa:-/ men man vet aldrig...

  • Libra1

    Oj då är det ännu mer konstigt ju. Skumt! Förstår att du inte vill vara kvar.

    Jag kollade också lite jobb precis men kom på att det är dumt att byta just nu. Får försöka bita ihop.

    Jag trodde inte heller att kuratorn skulle hjälpa mig. Men nu vet jag att det fungerar. Det gör inte det för alla tyvärr, som för min man. Men jag ger det ett nytt försök.

  • babylove78

    Libra lustigt du tog upp det med chefen.
    Min chef har också gjort det och lyckades på första -blev tvillingar. Hon har noll förståelse, tänk mkt hur konstigt det är!
    Efter mitt missfall var det knappt nån förståelse.

    Hoppas du kommer fram på telefonen.
    Förstår din stress. Stress är aldrig bra. Håller tummarna lilla ägget ligger tryggt.

    Zacky. Även jag sökt mkt nya jobb men gett upp nu. Blir för mycket att tänka på och ännu mer stress. Drömmer dagdrömmer om att jag säger upp mig eller blir uppsagt. Suck.

  • babylove78

    Vi skall börja gå hos sjukhusets psykolog. Man behöver det. Jag och min man har reagerade väldigt olika och blivit en hel del konstiga missförstånd. Tror det är viktigt

  • Libra1

    Tänk att båda era chefer har gjort IVF. Hur visste jag det? Något jag kände på mig. Kanske de inte kan hantera situationen eller något. Konstigt! Det borde vara tvärtom. Har de själva berättat eller har ni hört av andra? Min kontaktperson på kontoret som jag berättat för har sagt att hon känner folk som gjort IVF och har därför stor förståelse. Om det är hon själv egentligen vet jag inte dock.

    Det gick verkligen inte att komma fram idag. Så jag gör ett nytt försök imorgon. Jag testade nu också men det var 10 stycken i kö före mig. Men jag lär inte få någon vanlig tid förrän om 2 veckor eller något. Då känns det lite sent. Så det gäller att försöka vara först imorgon igen och få en akuttid. :-/


  • Blomflugan

    Hej hej. Har precis misslyckats med andra ivf-försöket och det blev liksom droppen för min kropp. Har blivit väldigt känslig för stress och har gråtit dagligen de senaste veckorna. Kan inte koncentrera mig på jobbet, idag stannade jag hemma för att jag helt enkelt inte pallade att gå dit. Har berättat för min chef som, som tur var, var väldigt förstående, han hade själv gjort ivf (verkar vara vanligt bland chefer :)). Jag vill i första hand försöka få hjälp med KBT istället för att sjukskrivas, så jag kontaktade vårdcentralen idag, fick tid först på måndag. Känns som en evighet när man mår piss... Skönt att höra att man inte är ensam i alla fall!

  • Libra1

    Blomflugan: Vad tråkigt. Du får sjukskriva dig själv i 7 dagar. Ett tips om du inte orkar. Skönt att du har en förstående chef.

    Min mans chef har också gjort IVF. Galet!

Svar på tråden Ni som gjort flera ivf försök. Hur har ni lyckats sköta jobbet?