• Prällen

    Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?

    Jag är inte antimuslim eller SD:are.

  • Svar på tråden Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?
  • Flash Gordon
    Anonym (Lolita) skrev 2015-01-08 07:00:29 följande:

    Våldet och dådet har ingenting med islam att göra. 

    Viktigt att komma ihåg.


    Jo.

    Acceptansen för, ja till och med kravet på, våld mot "de otrogna" är inbyggt som en central del av islam.
  • Lord Hans

    Om man provocerar och förminskar extremisters åsikter så borde man vara medveten om att det kan bli konsekvenser. Korkade människor står på torget och demonstrerar och tror det handlar om yttrandefrihet.

    Tidningsredaktionen gjorde narr av en väldigt farlig organisation, som har tillgång till en enorm arsenal av skjutvapen, och fick betala med livet. Jag har svårt att sympatisera med de avlidna eftersom de i mina ögon var otroligt korkade. Leker man med eld så kan det hända att man bränner sig.

  • The past is now

    Man an göra hån och annan satir om vad som helst och det är helt rätt. Idiotiskt detta och ni är patetiska som tycker att mord är rätt.

  • Kim Possible

    Väldigt obehagligt att se hur människor sitter och försvarar detta, jag fick hakan i golvet när jag läste tråden och ser åsikter som "de får skylla sig själva". 

    Man får i ett fritt samhälle aldrig, aldrig låta denna typen av krafter vinna eller försöka göra dem till lags genom tystnad och censur. Inte heller säga "skyll er själva" till offren för den här typen av religiös extremism och terrorism. 

    Jag mår illa. 

  • Anonym (Inte rätt!)

    Jag är muslim och jag tycker absolut inte att detta är rätt. Även om tidningen skrev massa dumheter om islam och profeten så är det inte upp till oss människor att straffa någon, det är upp till Gud att straffa!

  • Kim Possible
    Flash Gordon skrev 2015-01-08 08:04:59 följande:
    Och detta inlägg visar precis på det jag skrev om ovan.

    Fenomenet med att "vanliga" muslimer (som inte själva mördar "otrogna") egentligen inte har några större problem med det som hänt är mer utbrett än vad vi vill tro.
    Hon är inte att betrakta som "vanlig muslim", skulle jag vilja hävda.
  • Anonym (***)
    Anonym (Inte rätt!) skrev 2015-01-08 08:26:40 följande:

    Jag är muslim och jag tycker absolut inte att detta är rätt. Även om tidningen skrev massa dumheter om islam och profeten så är det inte upp till oss människor att straffa någon, det är upp till Gud att straffa!


    Men du tycker ändå att de bör straffas för teckningarna de gjort?

    Du kan inte bara rycka på axlarna och strunta i bilderna?
  • Anonym (Tyra34)
    Anonym (Fia) skrev 2015-01-07 21:34:22 följande:
    Jag håller med dig. Varför skall de hålla på och  provocera när de vet att det finns konsekvenser. Tycker ärligt talat att de får skylla sig själva.
    Är man med  i leken får man leken tåla. 
    Är man med i leken får man leken tåla??

    Hade det varit så att muslimerna svarade genom att göra satir av oss så hade man gett tillbaks på samma sätt. Att istället gå in på någons arbetsplats och kallblodigt avrätta folk går väl knappast att jämföra?

    Men du tycker alltså att om vi säger en 5-åring på dagis retas med en annan 5-åring så är det okej att 10 vuxna män hoppar på detta barn och slår ihjäl honom?

    Din kommentar var nog en av de mest idiotiska jag läst på FL....och det säger en hel del!
  • Anonym (Idioti)

    Ni som anser att ni är muslimer och att detta är ok, vill ni hänvisa till var i Koranen det står att det är OK att mörda någon annan? Sådana som umm ambullah ( eller vad du nu heter) smutskastar islam och vanliga muslimer som inte står för terror eller mord! Åk ni o joina IS, så kanske Peshmergah i Syrien och Irak tar hand om er! Hoppas Säpo hittar er

Svar på tråden Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?