Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    Kung Markatta skrev 2016-08-17 20:20:57 följande:
    Det tog inte många dagar innan hon ansökte om och fick beviljat ett saftigt avgångsvederlag:
    .
    Självklart.

    1,5 mille är hon väl värd efter sin fantastiska insats för riket under en sisådär 22 månader?

    *Ka-tjing* bara ...

    ... rätt ned i börsen. Och sedan en reträttplats inom rörelsen till vidare.
  • Flash Gordon

    Och med en fd minister som nu säkrat sin försörjning framöver så fattas bara att hon Palm utses till hennes efterträdare så är scenariot komplett.

    Det vore faktiskt rätt kul.

    Från kongress med terrorregimen och massmördarna i Angola raka vägen till Rosenbad.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-08-19 08:17:54 följande:
    Jag är ingen expert på Angola men har inte landet tagit små steg i rätt riktning de senaste åren (även om det i Angola fortfarande finns en utbredd korruption och brister när det gäller demokrati)? Den förra alliansregeringen öppnade ambassaden i Angola som de stängt några år tidigare och flera Europeiska länder har, de senare åren, stärkt sina diplomatiska förbindelser med Angola (exempelvis Storbritannien).

    Hur kritisk är du mot att Alliansen öppnade ambassaden i terrorregimens och massmördarnas Angola?
    Samma parti som mördat hundratusentals, hundratusentals(!) meningsmotståndare sitter vid makten då som nu. Ingen förändring.

    Där sitter sossarnas Veronica Palm, iklädd partisymboler, och supportar dem på deras kongress med sin blotta närvaro. Med all säkerhet utsänd av partiet dessutom och inte på en privat nöjestripp.

    .
    Att hålla med en ambassad för officiella kontakter två stater emellan är någonting helt annat.
  • Flash Gordon

    Och vad gäller förtroendet för regeringen (dvs S+MP) så kan det säkert få sig ytterligare en smäll strax.

    S börjar nu, sent omsider följa i SD:s och M:s fotspår och tala om tiggeriförbud.

    MP håller (än så länge) hög profil i sitt motstånd mot detta.

  • Flash Gordon
    nattuv skrev 2016-08-19 12:23:26 följande:
    Ett populistförslag som att förbjuda tiggeri lär inte påverka förtroendet för regeringen vare sig det går igenom eller inte. Fast nog är de en intressant utveckling att det som inte ens fick antydas igår kan bli ett reellt förslag idag.
    Nä, inte förslaget i sig, men striden inom regeringen OM förslaget.

    Splittringen.

    Å andra sidan tror jag inte det finns någon utanför de bägge partierna som verkligen har kvar något förtroendet för regeringen så det kanske inte finns något för den att förlora?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-08-19 12:53:16 följande:
    Regeringen har inte lagt något förslag om tiggeriförbud "
    Nä, men man talar om det, som jag skrev.

    Det är dels intressant att förslaget överhuvudtaget kommer från S efter att SD talat om det länge och M plockat upp frågan efter SD.

    Det är dels intressant att det (uppenbarligen) inte är kommunicerat med MP.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-08-23 08:07:14 följande:
    Ja det är vidrigt att vissa inte drar sig för att sprida den här typen av dynga. Det borde ju vara väl känt vid det hör laget att statens finanser är mycket starka och att statsskulden minskar. Alla som kontrollerar uppgifterna på exempelvis Riksgäldens hemsida eller som följer med i nyhetsrapporteringen vet att så är fallet. Ändå drar sig vissa människor inte för att påstå det motsatta.

    Jag undrar hur man mår inombords när man väljer att skriva ihop, eller väljer att sprida, den här typen av föraktfulla, insinuativa och falska inlägg?
    Tja, det där med statsskulden stämmer ju hyfsat i alla fall.

    Från 1261Mdr i augusti 2014 till 1311 Mdr nu i juli 2016.

    http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/

    Regeringen tillträder ju formellt i oktober så visst hade man kunnat mäta från sep/okt om man velat men det gör ingen skillnad i sak. Statsskulden har i alla fall ökat under denna regering.

    Finns det någon särskild anledning att hålla fakta borta från diskussionen kan man undra?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-08-23 10:08:10 följande:
    Om du tänker efter så förstår du också att man inte kan lasta den nuvarande regeringen för förändringar av statsskulden under 2014 (hur statsskulden förändrades år 2014 berodde till 100% av beslut av den förra regeringen). När man värderar statsskulden brukar man också förhålla sig till decembersiffran. (Pg.a. olika typer av peroidiseringar av kostnader kan  jämförelser mellan olika månader felaktig bild av hur statsskkulden förändras.) 

    Den här informationen kan du hämta på Riksgäldens hemsida och som du ser så har statsskulden minskat sedan årsskiftet 2014. 
    Nu var det ju du som påstod att det hela var lögner och ditten och datten när det i sjäva verket var ganska enkelt att härleda siffrona som visade sig stämma.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-08-24 21:27:31 följande:
    Det är inte hederligt att försöka lasta regeringen för effekterna av politiska beslut som togs innan regeringen tillträdde. Att staten skulle öka statsskulden i december 2014 var känt redan innan valet.

    Däremot är det otvetydigt så att statsskulden har minskat sedan januari 2015 (3 månader efter det regeringen tillträdde).
    Påståendet är fortfarande sant, oavsett om du gillar det eller inte.

    Då är inte rätt svar från dig: "Fan vad ni ljuger!" och sedan skälla ut andra i tråden utan "Det där ger en felaktig bild därför att ..." och så får du argumentera för din sak.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2016-08-26 01:35:46 följande:
    Varför det inte byggs flitigare på sådana här platser? Det är inte trendmässigt rätt (även om det verkar vända något) men framför allt för att orterna inte får någon stimulans. Folk i allmänhet verkar vilja ha liv och rörelse serverat utan att behöva skapa en sådan miljö själva.

    Att stimulera sådana här orter med omnejd har regeringar från höger till vänster varit riktigt dåliga på.

    En ruralisering hade helt klart underlättat i bostadskrisen.

    För att det saknas möjligheter att försörja sig.

    Och det har inget med statiliga stimulanser att göra utan för att förutsättnignarna för ett fungerande näringsliv inte finns på orten.

    Bostadsbrist har vi haft i decennier, oavsett regering. Men den sprider sig och den ökar. Nuvarande regering kommer absolut inte att kunna göra någonting åt detta för de verkliga lösningarna finns inte på deras sida av spelplanen.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?