Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2016-05-15 08:23:25 följande:
    Klart det sjönk 2008-2010, ungefär.

    Vi hade den värsta finanskrisen på den här sidan Hitler och i stort sett alla bostadsprojekt stoppades av investerarna. Det hade ingenting med Alliansen att göra.

    Sedan gjorde man en del regellättnader, vill jag minnas, och det har nu skjutit fart igen i takt med att ekonomin blivit bättre.

    Varje regering som behåller det hämmande system man har idag med skatter, lagar, regler osv håller nere bostadsbyggandet på de nivåer vi ser idag.

    Nu för man bostadspolitiska samtal sägs det men man har direkt kört fast på just dessa principiella grejer: regelverket.

    Redan när Alliansen tillträdde hösten 2006 så var det tydligt att det överskott som många kommuner hade haft under några år hade förbytts i ett underskott av bostäder. 

    Samtidigt som Alliansregeringen tillträdde skedde också en ökning av invandringen till Sverige och invandringen ökade från ett genomsnitt på ca 60 000 per år  till ca 100 000 per år. Kombinationen av ökande bostadsbrist och kraftigt stigande invandring borde ha fått Alliansregeringen att reagera. 

    Du har rätt i att Sverige i likhet med övriga världen 2007 drabbades av finanskrisen och många företag fick problem med sin finansiering men borde då inte regeringen ha underlättat finansiering av just bostadsbyggande? Byggande av bostäder måste ju ha varit jämförelsevis säkra investeringar som dessutom hade genererat arbetstillfällen i en tid då arbetslösheten ökade kraftigt och befolkningen skrek efter bostäder.


    Under Alliansen tid vid makten 2006-2014 tog Sverige emot mer än 800 000 invandrare samtidigt som bostadsbyggandet under perioden var mycket lågt. Det finns inte något försvar för detta.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-05-15 11:59:19 följande:

    (O)praktiska konsekvenser av strandskyddet:
    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/inga-bostader-vid-rastasjon
    http://www.dn.se/sthlm/strandskyddet-stoppar-flytt-till-soderstaden/
    https://mitti.se/strandskyddet-stoppar-husplaner/
    http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.3719128-lt-play-lansstyrelsen-kan-stoppa-bygget-av-nya-kanalstaden
    http://www.skargarden.se/kommunen-stoppar-detaljplan-for-svartso/
    https://mitti.se/villor-vid-kottlasjon-stoppas/

    Tusentals bostäder i stora och små projekt stoppas i bostadsbristens stor-Stockholm.

    En del av dessa till och med mitt inne på Kungsholmen där Tekniska Nämndehuset planerat att rivas för att istället bli bostäder men eftersom huset ligger närmare än 100m från Klara Sjö så gäller strandskyddet och inget nytt hus kan byggas för att ersätta det som rivs!

    .
    Samtidigt har vi en annan tråd på FL om hur en signatur harar bostadsbristen i Stockholm ...
    http://gamla.familjeliv.se/Forum-26-98/m76616291.html


    Det är framförallt etablering av villor som stoppas av strandskyddet. Strandskyddets effekt på byggandet av flerfamiljsbostäder bör vara begränsat.

    I fjol stoppade Centerpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet byggandet av 5000-7000 lägenheter i Sundbyberg för att i stället etablera ett naturreservat mitt i stan.

    Det är nog fler stoppade lägenheter i detta enda exempel än de som du ger på lägenheter som har stoppats pga av strandskyddet.

    bors.six.se/ttspektra-web/six/news/details
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-06-07 11:21:52 följande:

    Hur går det egentligen med Löfvens målsättning att ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020 eller vad det var?

    www.svd.se/fler-oppet-arbetslosa-83m9/om/naringsliv

    Fler öppet arbetslösa

    I slutet av förra veckan var 175 794 personer inskrivna som öppet arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är 3 340 fler än veckan före och 329 fler än samma vecka i fjol.


    Det är nog en tillfälligt förändring som kan bero på när skolorna slutade i fjol och i år.

    Arbetslösheten förväntas hur som helst minska både i år och nästa år:

    www.expressen.se/dinapengar/arbetslosheten-vantas-minska-nasta-ar/
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-06-18 01:02:58 följande:

    Regeringen har svängt i frågan om medicinska ålderstester av asylsökande som uppger att de är minderåriga och utan vårdnadshavare i landet. Det var ju inte speciellt länge sedan som det ansågs totalt förkastligt med sådana tester. Nu låter det så här:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6456228

    Regeringen vill att Rättsmedicinalverket ska förbereda sig på att genomföra över 18 000 åldersbedömningar på ensamkommande ungdomar i år och nästa år.

    Regeringens besked innebär att myndigheten på kort tid ska gå från att utföra i stort sett inga åldersbedömningar till omkring 1 500 per månad. Enligt migrationsminister Morgan Johansson (S) vill man med kravet ta höjd för stora mängder flyktingar.

    - När man planerar det här ska man ta höjd för det högsta scenariot. Det är en klar signal från regeringen, att planera för det högsta, säger Morgan Johansson.


    Regeringen tog detta beslut redan i november 2015 så detta är egentligen ingen nyhet.

    www.regeringen.se/artiklar/2015/11/regeringen-foreslar-atgarder-for-att-skapa-andrum-for-svenskt-flyktingmottagande/
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 08:19:47 följande:

    Nu vill Gabriel Wikström ta bort godiset vid kassorna för att "hindra impulsköp". Vad sägs om att sluta behandla vuxna individer som barn?


    Gabriel Wikström tycker att det är bra att detaljhandeln försöker komma fram till en gemensam lösning (diskussioner som redan pågår mellan detaljhandelns aktörer). Har du problem med att detaljhandelns aktörer diskuterar hur de kan främja folkhälsan?  www.dn.se/ekonomi/godis-i-kassan-kan-vara-pa-vag-bort/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 09:36:40 följande:
    Har du problem med att vuxna människor behandlas som självständiga, tänkande varelser istället för nickedockor i statens lekstuga?

    Johanna Eurén, kommunikationsansvarig Willys:
    ?Det är viktigt för oss att kunna erbjuda bra och nyttiga alternativ till godis i kassalinjen. Men vi tycker inte att det är vi som mataffär som ska välja vad kunden ska köpa - det är kunden som ska välja och vi som ska erbjuda alternativen.?
    Claes Salomonsson, presschef Hemköp:
    ?Vi säljer tuggummi, halstabletter, läkemedel och mindre godisbitar som choklad, eller nyttiga snacks vid kassadiskarna. I framtidens butiker, där kunderna scannar varor och betalar utan personal, är kassorna helt rena.?
    Tobias Rydergren, pressansvarig Coop:
    ?På senare år är det snarare så att godis har minskat till förmån för andra nyttigare alternativ som till exempel nötter just vid kassorna.?
    Christina Karlsson, hälsoansvarig på Ica:
    ?Vi rekommenderar inte handlarna att ha annat än sockerfritt framme vid kassan, men handlarna bestämmer själva.?

    Det verkar som om handlarna håller med mig.

    Tänk om Gabriel Wikström var lika engagerad i att få ner den drogrelaterade dödligheten som att hålla vuxna människor borta från godishyllan.
    Nu är det du som inte läser vad som står i DN.

    ?För att slippa lagstiftning började dagligvaruhandelns stora aktörer att träffas i våras för att diskutera bland annat godisfrågan?


    ?Mötena kom i gång när folkhälsominister Gabriel Wikström gav Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket i uppdrag att se över vilka insatser som behövs för att främja hälsa relaterad till matvanor och fysisk aktivitet?

    Detaljhandelns aktörer träffas alltså på eget bevåg och diskuterar en frivillig överenskommelse.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 09:36:40 följande:
    Tänk om Gabriel Wikström var lika engagerad i att få ner den drogrelaterade dödligheten som att hålla vuxna människor borta från godishyllan.

    Jag förmodar att legalisering av all narkotika är viktigt för dig som libertarian och att du ser friare tillgång tiill droger som ett sätt att få ner dödstalen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 09:55:50 följande:
    Med tanke på att narkotikadödligheten i EU endast övertäffas av Estland så verkar det som om din käre Gabriel borde titta på skademinimering istället för att låsa in  missbrukare i fängelse. Eller tycker du att den svenska narkotikapolitiken visar på lysande resultat?

    www.expressen.se/ledare/johannes-forssberg/nu-maste-wikstrom-ta-tag-i-drogdoden/

    "Likgiltigheten inför människors liv är stötande."

    Ditt eget vurmande för morallagstiftning är tydligt.

    För den fortsatta diskussionens skull får du gärna berätta vad du tycker om lagstiftningen. Vill du som övriga libertarianer legalisera all narkotika och göra tillgången till alkohol och droger helt fri?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 10:12:19 följande:
    Frihet under ansvar (för människor som uppnått myndighetsålder), räcker det som svar?

    Narkotikastrafflagen bör avskaffas och skademinimering ersätta kriminalisering som strategi för att motverka missbruk.

    Alkohollagstiftningen är ett skämt. Gårdsförsäljning av vin är förbjudet av folkhälsoskäl, undert tiden går karavaner av bilar och bussar till stormarknader i norra Tyskland för att fyllas med bl.a. öl från svenska bryggerier, öl som fraktats ner med långtradare till samma stormarknader. Under tiden dunkar de svenska morallagstiftarna varandra i ryggen.

    Din tur.

    Men tycker du att det ska vara tillåtet att sälja heroin, kokain osv till myndiga människor dvs narkotika ska legaliseras? Själv tycker jag att vi har en bra narkotikalagstiftning i Sverige.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2016-06-18 10:20:35 följande:
    Kul att Gert är tillbaka. Så du har någon att dela dina Bamsebetraktelser med.

    Det finns någon för alla, brukar man ju sägaÄpple
    Hihi Skrattande
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?