Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2016-04-16 18:16:12 följande:
    Ja, jösses! Hur många gånger har man inte käftat med diverse rasister här på FL om detta!
    Ja och om "nedärvda essenser" enligt SD-modell.

    Tröttsamt. Och tröttsamt med det ständiga gnället om att man inte kan framföra negativa synpunkter på invandring/invandrarfrågor utan att kallas rasist.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    SmalaSara skrev 2016-04-16 19:58:22 följande:
    Det finns säkert de som hävdar detta utan fog. Men som jag tidigare påpekat finns det ett verkligt problem på detta tema; Brunmålning av meningsmotståndare i den offentliga debatten, helt utan rim och reson, är inte alls särskilt ovanligt.

    Här är en utmärkt artikel i ämnet:

    kvartal.se/artiklar/fran-censor
    Ja, det är olyckligt med "brunmålning" om det inte finns fog för detta. Men är inte företeelsen mest bara vanligt SD-gnäll, alltså en del av just den subkulturella åsiktskorridoren.

    Däremot har det funnits en tendens bland de politiska partierna att utan eftertanke distansera sig från ett rasistiskt parti, vilket inneburit att de trängts ihop på samma lilla invandringsåsiktspolitiska fläck, tack och lov är det inte längre så.

    Jämför man Alliansens förra mandatperiod med S&MP-regeringen så stöter man för övrigt på en lustig paradox. Med MP i regeringen är det S som styr invandringspolitiken, medan MP utanför regeringen till stor del kom att prägla Alliansens invandringspolitik.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    SmalaSara skrev 2016-04-16 19:58:22 följande:
    Det finns säkert de som hävdar detta utan fog. Men som jag tidigare påpekat finns det ett verkligt problem på detta tema; Brunmålning av meningsmotståndare i den offentliga debatten, helt utan rim och reson, är inte alls särskilt ovanligt. Här är en utmärkt artikel i ämnet: kvartal.se/artiklar/fran-censor
    Glömde kommentera artikeln.

    Javisst, i den mån det förekommer att man avstår från att beskriva negativa konsekvenser av invandring av rädsla för att det ska gynna ett rasistiskt parti så är det naturligtvis fullständigt befängt.

    I viss mån kan man kanske påstå att mitt beskrivning av hur de politiska partierna hamnade på samma invandringsåsiktspolitiska fläck i när de distanserade sig från SD är ett exempel på detta.

    Personligen anser jag att den mest effektiva metoden att sluta ge näring till ett rasistiskt parti är att aldrig väja för att vad man anser korrekt oavsett om man fått för sig att åsikten/nyheten skulle gynna en rasistisk opinion. För övrigt är väl föreställningen om en pk-vinklad journalistisk en av grundbultarna i det rasistiskt konspirationsteoretiska bygget

    Och det är väl därför SD har börjat pannkaksfärden nedåt. Det politiska partierna befinner sig inte längre på samma åsiktsfläck kring invandring och i den mån det har funnits en ovilja att diskutera invandringens negativa konsekvenser har den börjat försvinna.

    Det är alldeles utmärkt. Jag har själv småskrattat här på FL några gånger under åren då jag skrivit vad jag tycker om t ex könssegregerade badhus, restriktioner för hur kvinnor ska uppträda i invandrarområden eller vad man borde göra med personer som inte vill anpassa sig till svensk värdegrund och saknar medborgarskap.

    Effekten blir nästan alltid densamma. Största möjliga tystnad, någon gång har reaktionen varit "nu skriver du ju som en sverigedemokrat".

    Åsiktsspalten bland sverigedemokrater och skrikhöger för hur en pk-debattör förväntas tänka är uppenbarligen trång, mycket trång.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    För övrigt kan man notera att de båda politiska blocken är ungefär lika stora i dagens Sifo, vilket som är störst beror på om man räknar in KD:s siffror trots att de inte skulle klara riksdagsspärren.

    M och S är ungefär likstora och SD cirka hälften så stora, kring 15 procent.

    Det är ganska långt kvar till valet och det är inte alls osannolikt att SD fortsätter sin negativa utveckling och att det efter nästa val blir omöjligt för Åkessons parti att försöka sabotera regeringsbildningen.

    www.svd.se/sd-har-slutat-skicka-valjare-till-m-och-s/om/opinionsmatningar


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-04-17 00:15:40 följande:
    Rasister fattar ju sällan att de är just rasister och gnäller över "åsiktscensur" när deras rasistiska inlägg plockas bort.
    Haha.

    Under en period tog jag för vana att aldrig citera inlägg av personangrepps- eller rasistkaraktär utan i stället skriva "Till XXX". Detta efter att jag fått mängder av egna inlägg som citerade smörjan borttagna.

    Något jag borde ha gjort även i den här tråden eftersom jag även här har fått mängder av inlägg borttagna då jag citerat någon som inte klarat av att följa FL:s regler.

    Spelar ju egentligen inte så stor roll, men det blir meningslöst att svara utförligt när man vet att någon säkert kommer att anmäla inlägget man citerar och man bara "skrivit för kråkorna".
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-04-17 10:59:05 följande:
    Jag har också gjort så att jag inte citerat rasistiska kommentarer utan bara hänvisat till inläggets nummer eller inläggsskrivaren. Men det verkar mer lugnt från den fronten än på länge. Kanske är de värsta exemplaren avstängda eller så har luften generellt gått ur SDs fotsoldater efter SDs tillbakagång i opinionssiffrorna?

    Förtroendet för SD minskar och förtroendet för regeringen (och alliansen) ökar - om man får tro opinionssiffrorna.
    Haha. Det är inte särskilt länge sedan var och varannan tråd handlade om att SD är största partiet och att de får egen majoritet efter nästa val.

    Nu är vi tillbaka vid synpunkterna att de övriga partierna borde integrera den särskilda "SD-kulturella rasistessensen" i de egna politiska agendorna - annars är det snudd på mobbning gentemot dem som är bärare av SD-essensen  .
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-04-17 11:09:38 följande:

    En rolig detalj är att siten www.status.st/ som under ett par år har lyft fram SDs framgångar i opinionen genom att sammanställa resultat från alla opinionsinstitut har blivit väldigt långsam på att uppdatera diagrammen.  Tidigare skedde  uppdateringarna i princip alltid samma dag som ett opinionsinstitut publicerade en ny undersökning. Nuförtiden kan det ta dagar/veckor innan det sker en uppdatering?


      
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-04-17 12:05:59 följande:
    När man exempelvis läser "man kan ta apan ur djungeln, men inte djungeln ur apan"  här på FL när det diskuteras invandring så är det inte så mycket att tveka på - förutom för rasisten förstås.
    Mm, helt osannolikt att man kan ha sådana monumentala skygglappar för rasismens uttryck att man inte ens vill erkänna att den existerar.

    Där kan man tala om att vara extremt PK inom de ramar den subkulturella grupp man tillhör anger.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    SmalaSara skrev 2016-04-17 12:30:18 följande:
    politologerna.wordpress.com/2016/04/05/medier.../ Aproå det "konspirationsteoretiskt bygget" så misstror 60% av svenskarna medierna vad rapporteringen om just invandringsfrågan, även om de har förtroende i övrigt. Allt enligt SOM-institutet
    Tja. Som frågeställningen är formulerad så säger det inte så mycket.

    57 procent av de som har förtroende för SVT anser att medierna inte berättar sanningen om invandring.

    Vilka medier? Varför inte ställa frågan med fokus på SVT i stället?

    Och vilken sanning? 

    Jag skulle förmodligen själv svara att jag inte anser att medierna berättar hela sanningen. Hur skulle de ens kunna göra detta, det är ett alldeles för komplext område för att medier ska kunna beskriva det på något annat sätt än genom förenklingar.

    Jag har för övrigt inte något särskilt stort förtroende för medier generellt. Jag anser att SR är suveräna, SVT vet jag inte mycket om. DN och SvD är intressanta om än något politiskt vinklade utifrån ägarnas intressen. Och därefter faller mitt förtroende kraftigt. Jag har inget större förtroende för GP, AB eller Expressen, något större för Sydsvenskan.

    Vad jag vill säga är att man måste precisera frågorna om man vill få svar som går att använda.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    SmalaSara skrev 2016-04-17 13:01:01 följande:
    Detta inlägg är oerhört intressant; Det visar på inkonsekvensen ett visst resonemang. Vilka väljare är det som ska försvinna från SD till exempelvis S eller M? Enligt duna inlägg så är alla SD:s väljare korkade obildade rasister. Och enligt samma inlägg är det en väsensskild politik som SD presenterar.; en rasistisk sådan. Varför skulle de byta parti i så fall? Tror du att dessa väljare plötsligt genomgått en personlighetsförändring och sett ljuset? De var rasister men när invandringspolitiken förändrades slutade de att vara det?
    Nej. Jag har en vän som flydde hit från Srebrenica.

    Hon tycker att Jugoslavien var ett bra land att leva i innan man började fokusera på etnicitet som det som förenar människor. Hon har berättat om forna grannar, arbetskamrater som förvandlades till dödshot.

    Hon ställde en gång frågan till mig om jag tror att svenskar är annorlunda än andra folk, om inte vi har samma potential att hata som andra. Jag är inte rasist så jag tror inte att vi är annorlunda, jag tror att vi har potentialen att bejaka primitiva känslor av att allt är någon annans fel.

    Jag har inga problem med att man ställer långt större krav på flyktingar som kommer hit, inte att de måste tänka som jag men att de ska respektera svenska värdegrunder annars kan de ärligt talat söka sig någon annanstans.

    Jag har inga problem med en skärpt integrationspolitik eller en migrationspolitik som korrelerar med Sveriges kapacitet att ta emot flyktingar.

    Jag ogillar SD för att partiet är rasistiskt och för att de vädjar till de mest primitiva känslorna hos människor, spelar på människors rädsla och pekar med hela handen ut "fienden".

    Du påstår att du är socialdemokrat. Jag kan nog påstå att jag bortsett från allt annat känner avsky för en partiledare som hyllat mordet på Olof Palme.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?