• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • Världsmedborgare
    oOOo oOOo skrev 2016-04-27 10:20:12 följande:
    Att driva företag är ingen välgörenhetsinrättning nej, de försöker tjäna pengar. Men det kan mycket väl vara så att de kan anställa fler om det var billigare. Du får nog fundera lite mer på vad du menar med behov. Ha vi behov av mobiltelefoner tex? I någon mån har vi inte behov av en hel del samhället producerar idag men ändå finns det företag som tillverkar det. Det handlar om tillgång och efterfrågan. Med en viss lönesättning är det inte lönsamt att producera, med en lägre lönesättning blir det lönsamt och företagen kan anställa fler.
    Varför skulle dom anställa fler bara för att lönen är lägre, jag skulle inte göra nåt sån´t, anställer eller anlitar jag nån, så är det för att det finns ett behov, inget annat.

    Är det inte lönsamt att producera, då lägger man ner eller effektiviserar/ser över sin verksamhet.
    Det du säger är precis vad man vill åstadkomma med låglönejobb, lägre löner för att slippa förändra sin verksamhet, och givetvis även öka sina vinster.

    Men vill vi ha den typen av företag? Jag tror inte det.
    Företag som inte kan stå på egna ben har ingen framtid, så dom ska vi heller inte hålla under armarna.
    Vi ska istället se till vara bäst på det vi gör, och dit når man inte genom att sänka kraven eller lönerna.
    Eg bara fortsätta på den väg som varit så framgångsrik för Sverige, och inte bli nåt nytt jävla låglöneland som enbart gynnar skitföretag med usla arbetsgivare.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-04-27 10:44:09 följande:
    Det som tagits upp i media den senaste tiden är viktiga saker och inte bara "skit" som du (och Gustav Fridolin) säger. Nu har man främst granskat Miljöpartiet vilket ju i och för sig är bra och på tiden men man bör även titta närmare på exempelvis skumma "Socialdemokrater för tro och solidaritet". Det verkar vara liknande personer som håller till där som de nu uppmärksammade miljöpartisterna.
    För mig är det skitsaker, jag är intresserad av politik och ekonomi, det politiska spelet är mest bara tröttsamt, och driver inte på utvecklingen eller de förändringar som måste göras.

    Jag förstår att det behöver granskas, men det har gått för långt när det blir tvärstopp i politiken p,g,a av skitsaker, som inte har nåt med med det politiska arbetet att göra.
    Det måste få en egen agenda, för det är bortkastad tid och pengar när det blir dominerande frågor.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • nihka
    Tom Araya skrev 2016-04-26 21:22:16 följande:
    Stödet för en mer återhållsam invandringspoltik ger en viss antydan till det, me n jag har inte sett att det undersökts. Har du?
    nihka skrev 2016-04-24 20:05:10 följande:
    Resten av Europa och hela världen för den delen var inte förberedda på flyktingkrisen. Det är ju det som är innebörden av en kris - att den är krisartad.
    Menar du att det bara räknas som kris om man inte är förberedd?


    Nej, det är bara folk som tycker till höger och vänster och påstår att alla håller med mig - typ.

    Jag menar att man inte planera bort alla oförutsägabara händelser.
  • oOOo  oOOo
    Världsmedborgare skrev 2016-04-28 07:12:41 följande:
    Men vill vi ha den typen av företag? Jag tror inte det.
    Handlar det om vilka företag du vill ha och inte vill ha så kanske du inte skall blanda in frågan varför saker fungerar som de gör.
  • oOOo  oOOo
    Världsmedborgare skrev 2016-04-28 07:12:41 följande:
    Vi ska istället se till vara bäst på det vi gör, 
    Vilka vi? Låt företagen göra som de vill och gå under då om deras ide om att betala låga löner inte fungerar. 
  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-04-28 10:21:22 följande:
    Jag menar att man inte planera bort alla oförutsägabara händelser.
    Nej, det går inte, men man kan planera för att hantera dem i en viss grad och så långt man själv kan påverka utvecklingen av "krisen" så bör man då inte ta på sig mer problem att lösa än vad man har resurser för i sin krisplan.
    Ett påtagligt exempel för detta i just flyktingmottagande är att ge flyktingar tak över huvudet, både inledningsvis och på mer permanent basis.
  • oOOo  oOOo
    Världsmedborgare skrev 2016-04-28 07:12:41 följande:
    Varför skulle dom anställa fler bara för att lönen är lägre, jag skulle inte göra nåt sån´t, 
    Det gör du nog utan att du fattar det själv.

    Om det var så att lönen inte hade någon betydelse för om du anlitade någon för ett jobb betyder ju det att du hade betalat din förnsterputsare tex hela din förmögenhet bara för att du ansåg dig ha ett behov att få fönstren putsade. Så är det ju inte. Om hen är för dyr anlitar du henom inte helt enkelt.
  • nordanvinden

    Alltså allvarligt talat om man justerar bort varenda knäppskalle i alla politiska läger så må väl det vara hänt. Men om man marginaliserade bort alla partier som har knäppskallar i sig pga media drev så har vi snart bara nickedockor utan åsikter i alla partiet. Ingen kommer våga komma med några idéer av rädsla för att den sensationslystna medievärlden ska skapa ett nytt mer eller mindre välgrundat drev.

  • FDFMGA
    Ascendere skrev 2016-04-26 23:15:30 följande:
    Ja det är en väldigt viktig diskussion. Att bara säga "tolerans och mångfald" gång på gång ger liksom inget innehåll. Man måste våga fråga var går gränsen för vad som faktiskt inte kan tolereras. Att vägra vidröra kvinnor blev ett ovanligt tydligt exempel.

    En intressant detalj där är att det de senaste två-tre åren varit åtminstone ett liknande fall där en person som vägrat ta kvinnor i hand nekats en anställning i offentlig sektor med motiveringen att man måste kunna bemöta folk korrekt i sin anställning. Men det gången gick personen till DO och fick rätt, och den kvinnliga chef som nekat honom anställningen fick en reprimand. Men nu har tydligen något positivt hänt som gjort att debatten blivit mer rimlig.

    Att även ha en tydlig bild av vad Sverige är och står för tror jag också är enbart positivt när man ska integrera nya människor, ungefär "det här är viktigt att ni respekterar i Sverige, men i övrigt gör man ungefär som man vill" tyå
    Har för mig att det finns två domar och att dessa spretar åt olika håll - och sedan något fall i Trollhättan där kommunen gick med på förlikning med DO utan att det prövades i domstol.

    Fast det är skillnad på en person som ska representera ett politiskt parti och någon som gör sin praktik, typ.

    Har också något svagt minne av någon som gick en kockutbildning och ansåg sig ha utsatts för en stor skymf när hon ombads laga en fläskrätt som ingick i utbildningen. Hon fick visst ersättning av Arbetsförmedlingen, medan hon enligt min uppfattning inte skulle ha fått ett öre.

    Hursomhelst håller jag med Expressens ledare där man menar att Fridolins dumheter är värre än Romsons.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2016-04-26 22:57:50 följande:
    Detta har jag svårt att förstå eftersom orsaken till att det inte längre går är att den varit för generös.
    Där tror jag du tänker helt fel. Även länder som förde en väsentligt mer restriktiv asylpolitik än Sverige har skärpt sina asylregler.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?