• HRE

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Redan47 skrev 2015-05-05 10:09:32 följande:

    Jag är gravid! Det är på riktigt, vi såg liten och hur hen viftade m armar o ben! Tårarna kom. Först såg det ut som två... Jag vet inte vad vi såg.

    Bot mot sammandragningar när jag överanstränger mig- VILA. Och fortsätta med lite östrogen till moderkaka tar över. Det känns skönt med återkoppling. Nu känner jag mig mycket lugnare.


    Härligt! Visst är det en fantastisk känsla att se det på bild! Först då det blir verkligt;.)
  • HRE

    12+0 idag;.)

    KUB-UL på onsdag! Tänkte först inte göra det eftersom äggen är unga men har hört att det är ett kul UL så jag kör på!

  • HRE

    Wow, Redan, grattis! Vilken överraskning! Satte ni in två embryon? Då är det ju tur att bara ett fastnade;.) Jätteroligt! Jag var ju ganska beredd på två, kände på mig att båda fastnat. Men enäggs kan man ju inte gissa på sådär!

    Mitt KUB gick så där. Bebisarna mår bra men de ville inte samarbeta alls så jag ska dit igen på fredag. Har nu varit på 5 VUL/UL: KK akut, Mvc, blödningsmottagningen, Mvc, specialist-Mvc och så nu KUB, haha!

  • HRE

    Jag fick en blödning i början och sen en mini-liten ett par dagar senare. Då fick jag tid på blödningsmottagningen. Sen har det varit lugnt.

    Tänk om båda blastocysterna fastnat och delat sig....!

    Jag har så smått blivit bekväm med att ta emot saker - har halva förrådet fullt nu med gåstol, textilier, gunga, pulka, babygym och allt möjligt. Måste ju ha dubbelt av allt så lika bra att samla på sig. Har tre Antilop-stolar nu så det ska väl räcka;.)

    Har ofta barn på besök så mycket kommer till pass redan.

  • HRE

    Glad idag! Fick följande besked från Dr. D: think that your body is calmer now. please see your plan below.


    from tomorrow we can start reducing the NEUPOGEN to half a bottle a day. Every day.


    in 10 days, you will repeat the FBC and if everything is fine, then we will stop it completely. you may need infusion around a point, but I will let you know.


    We will start reducing the prednisolone after when we will stop Neupogen.

    Känns lite nervöst att vara utan dropp så länge förstås... har mailat och frågat om det verkligen är ok.

    Mest längtar jag efter att trappa ner kortisonet och jag hatar Fragmin. Får riktigt ont ibland och stora blåmärken. Försöker med alla möjliga tricks men får märken ändå... Ska man verkligen ta dem hela graviditeten...?

  • HRE

    Snart Lycklig, är i v. 13+4! Så lycklig! Och du i v. 29, helt fantastiskt ju! Bebis kan ju komma typ när som då;.)

    Känns jättebra att kunna trappa ner. Neupogenet märker jag inget av och får heller inga märken av sprutorna. Men samtidigt är det väl den starkaste medicinen så nog bra att sluta. Men jag blir nervös av att inte ta dropp på 10 dagar!

    Vet att några av er har sagt att ni inte är vackert gravida - det är inte jag heller! Rund som en boll ansiktet och värsta dubbelhakan! Ben och armar med typ fläsk/vattendepåer... Inte för min kropp var snygg innan men nu är det värre. Sen är jag ju ingen ungdom men i alla fall. Hoppas verkligen det blir bättre när jag slutar med kortisonet! Och hyn är fördärvad av alla hormoner de senaste åren - jag har haft jättefin hy innan. Men... det får det vara värt!

    Man kan inte se kön på KUB, tidigast v. 18 eller något tror jag. Jag ska på UL v 19 och då ska min syster med, hon som donerat.

    Redan, det kommer aldrig blod när jag tar Fragmin. Och jag är så långsam och försiktig så.... Jag har nog bara lätt att få blåmärken helt enkelt, har jag alltid haft. Jag är ju också full av blåmärken på kroppen, blivit otroligt klumpig, haha! Och pga Fragminet får man ju lättare blåmärken.

    Frk Röd, oroa dig inte för mycket för progesteron. Bara du tillför varje dag. Jag har tagit lite mer än vad kliniken rekommenderade och i princip kan man inte överdosera.

  • HRE

    Frk Röd: dubbelgrattis;.)

    Snart Lycklig: har ni inte tagit reda på kön? Jag vill jättegärna veta!

    Var på KUB UL idag igen - bebisarna är envisa - de ville inte vända sig nu heller, haha! Läkare fick kallas in och göra vaginalt UL. Men riskfaktorn blev väldigt låg: bebis 1 1:9000 och bebis 2 1: 5000. Jag var inte orolig heller, det är ju unga ägg.
    Men bebisarna rörde på sig och "vinkade" och vi fick tom bild på båda där de tittade på oss!

  • HRE

    Jag är också redan tjock! Fast på KUB tyckte hon inte jag skulle oroa mig - tyckte inte jag gått upp så mycket. Jag vet inte exakt vad jag vägde när jag blev gravid men har troligtvis redan gått upp 4.5 kilo. Det tycker inte jag är lite!

    Men jag kan fortfarande ha vanliga kläder. Har ju inget emot att magen växer men det växer lite "högt upp" och det är väl mest mat... om man ska vara helt ärlig. Sen har jag blivit bredare om ryggen och det gillar jag inte...
    För att inte tala om köttbullsansiktet... Men förhoppningsvis släpper det när jag trappar ner kortisonet.

    Benen och ändan håller sig så det är jag glad för. Och brösten har inte blivit större som tur är för jag är rätt storbystad ändå!

    KUB är ju inte så avgörande för oss här - mest ett kul UL tänkte jag;.)

    Frk Röd: klart alla känslor kommer. Någonstans samlas alla besvikelser och hopp som varit under åren och nu kommer de ut. När ska du göra VUL så vi får reda på om det är en eller två;.)?

  • HRE

    Frk Röd - jag hade en blödning precis i början också. Åkte till KK akuten och blev undersökt. Det var klarrött blod.

    Så länge det bara är brunt behöver du nog inte alls oroa dig. Men jobbigt är det....

    Jag är nojig för att dra ner på Progynon och progesteron. Gått in i vecka 15 nu;.)
    Har dragit ner Progynon från 6 mg till 4 och kanske ska jag gå ner mer? Har även plåster.
    Drog ner progestron förra veckan också, tar nu 2xCrinone per dag och en Utrogestan. Visst borde jag kunna ta bara 1 Crinone per dag nu?

  • HRE

    JZ, be att få Lergigan utskrivet - de hjälper mig jättebra. Postafen hade överhuvudtaget ingen verkan...

    Själv mår jag nästan lite mer illa nu och är helt zombie-trött.... Jag har ju läst att illamåendet och tröttheten ska gå över nu;.)

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus