• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • bullenochgrisen

    Snart lycklig, 49 år, tidigare återfört 26 st embryon med egna ägg, endast ett tidigt missfall, gravid vid 1:a ÄD (Aten, Life Clinic, Dimitri), stark immunsupport, bf 13/8, ett barn, vet ej kön.

    HRE, 46 år - väntar tvillingar! 6 IVF med egna ägg och 3 ÄD, gravid på 4:e. Tidigt dubbelmissfall IVF nr 2. Försökt bli gravid i 4 år, först med pojkvän och nu själv. Fått donerat ägg av min syster. BF 22 november, men har bestämt de kommer i oktober;.)

    MillaQ2, 43 år, flera MF efter "naturlig" befruktning, 1 MF v 8 efter IVF m egna ägg, 2 ÄD utan graviditet (en färsk, en frusen), gravid på 3e ÄD (frusen) IVF Riga, (Levaxin denna gång) BF 31/7, planerat snitt 22/7, moderkaka långt ner plus ett tidigare snitt. Har två pojkar 11,14 år. Min nuv sambo har inga barn.Det tog tre år för oss att komma hit (v33 nu) men hade flera dödsfall i familjen som troligen förlängde tiden. Vet ej kön på denna, är bara lyckliga för ett barn oavsett :)

    Bullenochgrisen: 25 år och gravid genom äd i vecka 35. BF 19 Juli. Inga tidigare IVF försök, blev gravid på första försöket med äd ( ett två dagars embryo) via ks Huddinge. Medicin vid ET: Lutinus och Progynon. Har hittills haft en bra graviditet, mådde pyton til vecka 17 men efter det så har allting rullat på Med värden och blodtryck, inga direkta gravidkrämpor förutom sammandragningar. Väntar en flicka :)

    Kopiera och fyll gärna på

  • Blomman701

    Det var bara jobbigt med foglossningen tills jag kom till kiropraktikern, har inte känt av den sedan behandlingen fick effekt! Min bm har frågat förundrat flera gånger om jag verkligen gick och fick behandling samt vad han gjorde. Hade jag fått hjälp av min bm hade med akupunktur hade jag fått vänta och det kändes inte prio med foglossning, nånting man fick leva med! Tydligen ska kiropraktiker kunna hjälpa mot illamående med om man går tidigt men jag har som tur sluppit det besväret! :) Hoppas du får hjälp snabbt.


    Snart lycklig skrev 2015-06-08 07:51:28 följande:

    Tack Blomman! Jag har inte gravidmassage förrän nästa tisdag, så ngt måste jag göra. Inatt har det varit lika jobbigt, usch. Vandrat, provat gästsängen, legat på spikmattan och värmt en vetekudde.

    Stackars dig med så jobbig foglossning. Det har jag ännu klarat mig ifrån.


  • singhatjejen

    Hej alla lyckliga och stort grattis till er alla!
    Jag står i startgroparna till ÄD och ska välja donator. Både sambon och några vänner jag pratat med är bara inne på "så ung som möjligt för att öka chanserna".
    Vad säger ni som lyckats? Är en donator på 30 år redan för gammal?
    Klart jag vill ha så stor chans som möjligt men jag har ju ändå andra önskemål också...
    Hur gamla var era donatorer?
    Hoppas någon vill svara en vilsen själ :)

  • Snart lycklig

    Hej Singhatjejen, så roligt att höra ifrån dig! Vår donator var 27 år. Vi gjorde ju ÄD hos Dimitri. Fick extremt bra resultat, 14 ägg, 9 blastocyster, 3 till mig i november och 6 till frysen.

    Var ska du göra ÄD?

    (Jag har tänkt på dig lite extra de senaste veckorna. Har precis köpt ett litet hus (renoveringsobjekt m infl i sept) i dina hemtrakter. Vet ej exakt var du bor, men i alla fall i närheten. Har inte skrivit på kontraktet ännu, så jag bör väl inte ropa "hej" ännu. Min lght i stan är till försäljning och det är visning nu i helgen.)

    Kram och hör av dig och berätta hur det går. Fråga på om du undrar något.

  • singhatjejen

    Hej Snart Lycklig! Ja, som du vet är jag en av många som hejar på dig och det är så underbart att se att du snart är i mål Hjärta håller tummarna att allt fortsätter gå bra hela vägen Glad och Grattis till hus! Även om du inte skrivit på än så är väl det bara en formalitet. Hoppas försäljningen av lägenheten också går bra Solig

    Och tack för svar om ålder på donatorn. 27 är ju inte så långt från min favorit som är 30, samtidigt läser jag att fertiliteten börjar sjunka så smått redan vid 30...
    samtidigt får ju en del barn hur lätt som helst fast de är upp i åldrarna - och vi har de som har svårt att få barn fast de bara är i början av 20 års åldern... Man kan ju aldrig veta... Ett jobbigt beslut. Och sen är det liksom turen det hänger på..?

    Fler som vill och orkar berätta om donatorns ålder...?
    Tusen tack på förhand!

  • zaq1234

    Singhat, vi valde en på 24,hon fick ut många, kommer inte ihåg tror 16 som blev 12 som blev 8 mkt bra embryon. Den andra vi fick välja på var 21, men 24 åringen hade mer lika färger som jag...

    Tror redan brukar säga att det som är viktigt att den givit ägg förut med gott resultat, det är viktigare än åldern. Vad har 30 åringen för historik ?

  • singhatjejen

    Tack för svar, Zaq! Där har du ju en mycket bra synpunkt. Jag har ingen aning om historiken. Vi får göra ett urval ur en databas efter blodgrupp, rh-status, ålder, hårfärg etc, men det står inget om historik. Men det är klart att jag kan fråga koordinatorn. Tack!

  • HRE

    I mitt fall är det min syster som är donator så valet var enkelt. Hon var 26 när vi plockade ägg.
    Är din favorit 30 hade jag kört på det - trots allt brukar donatorerna få ut många ägg. Och kvalitén är ju alltid viktigare än kvantiteten så borde inte vara några problem.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus