• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • weeme

    Inser nu att åldern inte stod på donatorerna vi valde av, men vi hade kryssat i max 30 år har jag för mig...

  • Snart lycklig

    Singha, i mitt fall hade Dimitri valt ut två till mig, sedan berättade han lite lätt om dem och sedan sa han trust me, trust me, och det gjorde jag/vi. ;) Vi (jag) valde hans första alternativ, gick bara på känslan då, hade vid tillfället inte alla fakta. Vet fortfarande inte från vilket land hon kommer ifrån, vet bara (som vi fick reda på vid senare tillfälle):

    Lång

    Smal

    Blond (jag är mörkblond, men blond i hans ögon är kanske inte så ljust)

    Gröna ögon (jag har blå)

    Verkar vara intelligent (D tycker det viktigt)

    Inte gåpåig när hon besöker kliniken

    Givit barn förut (vet ej om det är eget/egna eller donation)

    Blodgrupp rh- (liksom jag)

    Det är vad jag kommer ihåg. Det är ju inte konstigt att Dimitri på skämt kallar denna graviditet för "My pregnancy", alltså hans. ;) Han har ju varit mkt delaktig. Ha ha......

  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-06-08 21:55:32 följande:

    I mitt fall är det min syster som är donator så valet var enkelt. Hon var 26 när vi plockade ägg.

    Är din favorit 30 hade jag kört på det - trots allt brukar donatorerna få ut många ägg. Och kvalitén är ju alltid viktigare än kvantiteten så borde inte vara några problem.


    Nyfiken, har din syster egna barn? Barn innan hon donerade?
  • TyckOmMig

    Min äggdonator var 28 år två egna döttrar sen tidigare gav hela 32 ägg vilket sen gick vidare till 15 st i superskick.Två blev tvillingflickorna födda nov-13 och lite bortfall vid FET som nu snart ska födas tvillingpojkar väntar jag nu är i v 32 har totalt 8 embryon kvar i frysen!

  • singhatjejen

    Jösses vilket resultat från din 28-åring, Tyck om mig!! Grattis :) och tack för svar :)

    Ja, dimitri hade ju rätt bra koll på dig efter alla dina resor dit, SL :) och med facit i hand så gjorde du ju helt rätt som litade på honom :)

  • MillaQ2

    Singha, vi lät kliniken välja och sa bara att vi önskar någon de tror kan ge oss bra förutsättningar. Vi brydde oss inte om hårfärg etc. I samband med KUB frågade vi om åldern på donator, hon var 23. Hon fick 16 ägg till oss, nästan alla blev befruktade och toppkvalitet. Att de två första försöken inte fungerade kan ha berott på att jag hade för högt TSH (men man vet ju inte). Tror donatorn har samma blodgrupp som jag för bebisen har 0 Rh negativ som jag men det har inte min sambo.

  • MillaQ2

    PS inga ägg har fallit bort vid upptining/FET och nu finns ett gäng i frysen, känns lite jobbigt att tänka av vi inte planerar att ha fler barn. När embryona ligger där i frysen och väntar ... :S

  • singhatjejen

    Tack för svar, Milla. Ja visst spelar ens egna förutsättningar också in, glad att det slutade bra för dig :)
    Har också blodgrupp O rh-negativ... Har också funderat på om det ökar/minskar chanserna att välja någon med samma? De säger ju att det inte ska påverka men vad säger de om tio år med lite mer forskning?

  • MillaQ2
    singhatjejen skrev 2015-06-08 23:07:52 följande:

    Tack för svar, Milla. Ja visst spelar ens egna förutsättningar också in, glad att det slutade bra för dig :)
    Har också blodgrupp O rh-negativ... Har också funderat på om det ökar/minskar chanserna att välja någon med samma? De säger ju att det inte ska påverka men vad säger de om tio år med lite mer forskning?


    Det borde ju vara mer fördel än nackdel iallafall, för om mamma är negativ och foster är positiv finns risk (om än väldigt liten) att bloden blandas och mamman bildar antikroppar mot barnet. Fast barnet kan ju få rh+ från pappan också.
Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus