• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • Snart lycklig
    Blomman701 skrev 2015-06-10 20:08:58 följande:

    Imorgon kommer vårt pyre till världen! Tyvärr blir det ett snitt men men jag har fått gå en full graviditet och klarat mig utan havandeskapsförgiftning och leverpåverkan! Försöker hitta positiva saker men jag har ju en tendens att måla fan på väggen. Ni får gärna skicka en tanke eller två till en lite nervös och nojjig Atenmamma!

    Kram


    Åh, vad spännande. Skickar tankar till dig. Förstår att det är nervöst. Förstår dig också så väl, när det gäller kejsarsnitt.

    Atenmamma? Berätta när du har ork och lust, var har du gjort behandling? Nyfiken. ;)

    Kram.
  • TyckOmMig
    Blomman701 skrev 2015-06-10 20:08:58 följande:

    Imorgon kommer vårt pyre till världen! Tyvärr blir det ett snitt men men jag har fått gå en full graviditet och klarat mig utan havandeskapsförgiftning och leverpåverkan! Försöker hitta positiva saker men jag har ju en tendens att måla fan på väggen. Ni får gärna skicka en tanke eller två till en lite nervös och nojjig Atenmamma!

    Kram


    Önskar dig/er stort lycka till imorgon till att få möta ert nya barn och underverk-förstår också din oro men det kommer säkert gå hur fint som helst.
  • Ananda Balaganapati

    Tack HRE och SL för era tips. Jag har tagit för givet att det är injektioner, men det kanske är injektionsvätska. Ska hämta ut så får jag se. Är det neupogenet som gör sista tricket på immunförsvaret? Tog massor av IL senast, 20 mg prednisolone, och allt det där andra. Hoppas så innerligt att jag blir gravid igen och att det stannar. 

  • Ananda Balaganapati
    Snart lycklig skrev 2015-06-09 22:48:30 följande:

    Natten till idag var helvetisk, jag hade så ont i ryggen (bröstryggen). Kl 02.00 ca vaknade jag hade sedan ett helsike. Imorse satt jag i min ensamhet på toalettstolen och bara störtgrinade högt och ljudligt, orkade inget mera. Tänkte "ta ut ungen, så jag kan överleva". Den tanken är nu borta. ;)

    Idag har jag varit till min kiropraktor, fantastiska Petra, och än så länge har det känts lite bättre. Hon tyckte det släppte bra i bröstryggen. Hoppas hoppas att denna natt blir lite bättre, helst mkt bättre. Ska till henne igen på måndag.


    Åhh, låter verkligen jobbigt. Hoppas du snart slipper smärtan... Kram 
  • skade

    Grattis till att nedsläpp närmar sig, Blomman! Det kommer att gå jättebra!

    Vi har ultraljud med flödesmätning på tisdag (v 24 + 4) så vi är förstås jättenervösa redan. Hoppas det går vägen.

    Spännande med alla graviditeter!

  • MillaQ2

    Fick TSH provsvar, nu 1,7 (för sex veckor sedan 1,4) Läkaren sa det var bra, i deras referensvärdetabell står att i tredje trimestern är det ok upp till 3 och att jag inte behöver ta fler prover på det nu. Men jag litar inte på det där, de hade andra värden vid ET också, för mig fungerade det ju inte förrän jag kom ner till 1. Vad tror ni andra som har TSH-erfarenhet ?

  • zaq1234

    Blomman, tänker på dig idag. Det går säkert bra!! Så spännande att höra sen.

    Milla, förstår din misstro helt o fullt. Min bm sa att så länge under 2 så är det ok. Jag skulle heller inte ta mera prover bara ett TPO Tror jag det hette, för att se om jag kunde avsluta sedan.

  • TyckOmMig

    Milla-jag går ju hos SPEC läkare endokrina och TSH värdet i en graviditet ska inte ligga över Max 2,0 så det är ok med 1,7 för dig nu.
    Jag ska inte heller ta fler prover förrens jag fött mina två dock 6v efter förlossningen då jag ska trappa ner mina 125mg till 50mg direkt i samband nedkomsten sen får man ta ställning till dos framöver.

  • weeme

    Hoppas allt gått bra Blomman!

    UL för oss i går såg bra ut, väldigt viftande med armar och ben. Fortfarande en vecka mindre än om man sätter äggplock som ÄL dag, men om den föds i januari är det bättre än december så det gör inget.

    Jag hade TSH 1,2 någon vecka innan transfer, i Riga tog de prov och höjde levaxinet liiite, sedan har jag legat på 1,0. Den graviditet jag hade när jag fick dottern skötte endokrina, då skulle jag gå varje månad hela graviditeten. Jag tog levaxin innan graviditeten också, c:a 112 nu tar jag 125 mg.

  • weeme
    Snart lycklig skrev 2015-06-09 23:00:42 följande:
    Tack. Ja, denna smärta har varit hemsk. Ät så trött att jag fysiskt dåligt. Haft lite halsbränna några dygn också, så det spär ju på det dåliga måeendet.

    Lite gnällig just nu.
    Kommer ihåg halsbrännan jag hade frampå i förra graviditeten. Man är ju nästan döende bara av den... Man får vara gnällig faktiskt, man kan inte orka med allt...
Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus