• HRE

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Idag var jag på RUL, mina systrar var med! Vi ville ju veta om det är kille/tjej, tjej/tjej eller kille/kille! Men mina bebisar är har minsann integritet så de ville inte alls visa detta;.) Men... de är välskapta, fina mått på lårben, skallben, bukmått och allt. Vi såg läppar, ögon, näsa så klart. Och de rör på sig så är aktiva! Och det är ju huvudsaken. Så det blir nytt UL om 2 veckor!

    Vad gäller att trappa ner på Progynon och progesteron så drog jag ut på det. Men har förstått att man ska inte ta Progynon alltför länge. Ta bort en tablett per dag åtminstone.

    Bling Bling - kul med fler tvillingar;.)

  • HRE

    Redan och alla andra - jag är här!

    Skrev stort GRATTIS till Snart Lycklig igår men det verkar inte ha gått fram! Hur som - nu är du bara LYCKLIG;.)

    Var på spec. mvc idag - vet inte om jag är så impad. Mest en massa prat om min medicinering som de ju klart inte gillar. Enligt läkaren jobbade man mkt med Pred och Fragmin i Sverige för 20 år sen.... Hm, inte precis något IVF-kliniker erbjuder. Sen frågade han varför jag inte gjort behandlingen i Sverige! Vilket skämt, haha. Jag sa bara att är man gammal och singel är det förbjudet att bli mamma i Sverige;.)


    Lustigt var också att i min journal så har en läkare jag aldrig träffat skrivit att Patienten kräver IL-dropp i hemmet. Va, sa jag? Enligt läkaren jag träffade är IL-dropp hokuspokus. Men helt ärligt hade ju denna tråd inte funnits utan denna hokuspokus;.)
    Stod också att jag gått runt till en massa olika läkare och det gillar de inte heller. Nähä, sa jag, men om man inte vill betala för medicinen själv får man ju gå runt för att få recept översatta. För min MVC-läkare skriver inte ut ett skit - hon hänvisar till IVF-kliniker.

    Hur som, bara en massa prat. Och så ska jag dit igen om några veckor för flödeskontroll och UL. Jag känner mig väl inte orolig egentligen - har ju varit på många UL och ska på RUL igen imorgon (hon hann inte med sist) men känner inte att någon riktigt har koll på mig. Min MVC gör inget i onödan så nu har jag  bytt - ska dit på fredag.

  • HRE

    Redan, ja, jag mailar fortfarande till Dr. D. men inte så ofta nu. Sist jag tog blodprover sa han att det såg bra ut och att jag kunde ta IL vid tillfälle! Så det fick jag i lördags. Ska trappa ner på Pred igen v. 24. Så det känns rätt så tryggt.

    Jag kan nog fortfarande lura människor som inte känner mig att jag bara är väldigt tjock om jag har rätt kläder! Min mage börjar precis under brösten så skulle mkt väl kunna vara en "tjockmage". Det är väl en månad sedan jag var hos BM och då hade jag gått upp 5 kilo och det tyckte de var helt ok. Men inte är det bara bebisarna som väger inte- jag äter mer än jag ska. Har iof avtagit lite nu med värmen och så blir man ju rätt så mätt snabbt.
    Kan fortfarande bli illamående men inte alls ofta. Värst är nästan att jag får kramp - tar magnesium och har gjort länge men får kramp ändå. Min BM säger stödstrumpor men nu på sommaren står jag hellre ut med kramperna faktiskt;.) Får även halsbränna ibland som gör riktigt ont men tycker Novaluzid hjälper.

    Min syster ska häromdagen att hittills har jag bara glidit igen graviditeten och hon har lite rätt. Inga stora besvär alls ju.

    Tycker alla vi här borde vara förskonade från grav besvär med tanke på hur resan dit varit!

    Och just det, ett hett tips till tvillingmorsorna här: Gå med i Tvillingar 2015 på Facebook - superbra grupp med massor med tips och råd.

  • HRE

    Lycka, lycka!
    RUL nr 2 idag eftersom vi inte hann med allt sist. Nu kunde BM se könet - en flicka och en pojke! Jag och mina systrar hurrade;.)

    Jag har tänkt hela tiden att det blir så och önskat det också!

    Jag är bara så glad och lycklig hela tiden;.)

    Det blir en Sara/Amanda och en Emil. Har inte helt bestämt tjejnamnet men lutar åt Amanda!

  • HRE

    Hej!


    Bullen - grattis! Och så fräsch du ser ut efter allt!

    Tyck om mig - härligt att ni är hemma;.)

    SL - lätt för mig att säga om amning men jag tror den kommer igång. Njut av att ha din bebis hos dig - det är det viktigaste.

    Själv har jag shoppat en massa! Känns JÄÄTTEkonstigt men enligt Tvillingklubben bör man ha allt klart v. 25 och jag går in i v.23 imorgon och det känns nästan overkligt. Än så länge har jag vagn, babyskydd, rätt mycket kläder (det har varit största nojan - allt annat är ju trots allt "hårdvara"), hoppgunga, bärselar, badbaljor och så har jag fått massor av annat av vänner. Gåstol, mobiler, madrasser, lekmattor.. Kör Skåne runt för att handla billigt, haha! Idag ska jag både till Malmö och Svalöv! En tjej i Svalöv säljer kläder i storlek 44 och det lär nog behövas eftersom bebisarna antagligen är rätt små när de kommer.

    Ny bil behövs också - jag har en liten Polo och två bebisar och tvillingvagn blir trångt;.) Igår sa min pappa att han tar lån på sitt hus på 100 000 (detta ska ju beviljas också) så jag får en rejäl bil. Gillar Skoda Roomster och VW Touran. Allt måste ju vara så enkelt som möjligt eftersom jag är själv med bebisarna och de här bilarna är lite högre.

    Tog nya blodprover häromdagen och Dr. D. var nöjd och sa igen att jag kan ta IL "vid tillfälle". Vet inte hur många dropp jag är uppe i nu men närmar mig nog dig, SL;:) IL is the shit alltså;.)

  • HRE
    Snart lycklig skrev 2015-07-30 17:01:08 följande:

    Tack snälla raringar för era ord och pepp runt amning.

    Ego: har nu lämnat tillbaka den förb......e bröstpumpen. Vårtorna och psyket pallade inte längre. Sonden drogs imorse. Nu kör vi bara mys-/"så mkt som finns"-amning, ca 10+10minuter, sedan Calma nappflaska med ersättning. Lyssnar lite mera på sonens önskemål om tidpunkter för måltider. Inatt var första natten m flaska, han sov fr kl 01.00 till 07.00!!!!!! Underbart!


    Helt rätt beslut! Mycket viktigare att du och killen mår bra! Och härligt väl att han sover så länge - då är han både trygg och mätt!

  • HRE

    Hej alla!

    Söta bebisar på bilderna! Och tänk så många som snart är i "mål" med bebis i famnen. Tycker alla här visar att man inte ska ge upp!

    Själv så var jag på flödeskontroll igår och mitt flöde var bra och flödet till bebisarna var bra. De väger nu 653 resp 656 gram så följer varandra väl. 13% under kurvan men det var vad som kunde förväntas så ingen fara. Ska till spec. mvc igen om 3 veckor. Jag har "bestämt" att de ska komma i v. 36 så det närmar sig;.) Jag är ju tokigt nog i v. 25 redan! Gått upp 10 kilo och det är fullt godkänt enligt barnmorskan. Inte fullt så klotrund i ansiktet längre heller. Bebisarna får gärna käka på lite mer av mitt extrahull!

    Har slarvat med Fragmin på sistone - hatar verkligen den medicinen! Verkar som jag hatar den mest av alla här, haha! Gick in i diskmaskinen för två veckor sedan och såret har inte läkt än. Och det blödde massor!!! Så fort jag stöter i någonstans får jag megablåmärken och kliar jag mig på benen eller armarna så blir det märken under huden - någon typ av inre blödning. Tänker att om man normalt är lättblödande kanske man inte behöver samma dos varje dag. Dr. D,. skrev att han trodde jag behövde dosen men skulle kolla nästa provsvar. Hoppas innerligt få trappa ner kortison också. Tror jag gör det ändå även om Dr. D. inte svarar.

  • HRE

    Grattis än en gång till alla söta bebisar! Jag skriver ju inte så ofta här så får skriva så;.)

    Och stackars er med grav.besvär. Jag inser att jag är lyckligt lottad. Har haft lite illamående, lite halsbränna och kramp. Krampen har i princip försvunnit - jag dricker massor med chokladmjölk nu om det kan ha med det att göra;:)

    Har heller inte blivit så stor - + 8 kilo och det är ju helt ok med tanke på att det är två och jag är i v. 26 nu. Tiden går sååå fort nu tycker jag - snart är de här;.)

    Sen har jag ju turen att inte jobba så det hjälper väl också.

    Däremot så hatar jag ju medicinerna - fick ett sår på skenbenet för tre veckor sen imorgon och det har inte läkt än. Så nu kan jag lägga till antibiotika till min medicinarsenal. Har normalt inte svårt för att läka så det är helt klart medicinerna som gör det. Och ha ett sånt sår när det är rötmånad är inte bra.

    Din foglossning låter inte alls bra, Redan, men tur du fått lite hjälp. Det är märkligt att inte kroppen hanterar en graviditet bättre egentligen.

    Dr. D. ordinerar fortfarande dropp till mig men det verkar inte vara någon brådska med att ta dem. Men känns som jag får fortsätta tills jag föder typ;:)

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus