• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • Redan47

    Jag blir gråtmild när jag tittar på TV...Bones, ja, varesig romatik el sorg!
    För övr tycker jag nog som du HRE, jag mår bara bättre. Känner mig gladare och smeker min mage med kärlek. Även om jag inte hade en man, så skulle jag mycket väl kunna få ett utfall offentligt oxå!

    SL: ohoj, nu tar du det mega lugnt!!! Bedrest skulle jag ge dig. Varje dag bebis kan bli kvar är bonus nu! Nu får din man skärpa till sig och axla ansvar med lägenhet hus mm. Och du ser till att be om hjälp. Stress är mycket negativt för dig nu!!! Finns inget som är viktigare nu än din o bebis hälsa! Jättekram!!!!

    Visst är det häftigt att vi nu i tråden är allt från 1-10 ÄD försök!!! Coolt! Liksom visar att allt är möjligt.
    Jag älskar er alla där ute, så glad att ni finns, det är verkligen stödjande! Kram

  • weeme

    Mätte hos BM i dag, blodtrycket nere! Tar det fortsatt lugnt såklart. Tog extraprover som var något alldeles nytt, har inte koll på vad de var till för. Mötet på vårdcentralen var toppen, la upp en plan för provtagning en gång per månad osv. kändes skönt att äntligen få det klart i vecka 13...

    Kakolina, grattis!

    Snartlycklig, ligg ner och ta det piano!

  • TyckOmMig

    Skriver bara lite kort från NEO anledningen till akut snitt var plötslig blödning värkar som inte gick att häva och haft begynnande havandeskapsförgiftning i 14 dgr i form av huvudvärk då jag kom in på förlossningen hade jag väldigt oroväckande låga trombocyter lite kris men håller på att stabiliseras nu.Valentin & Constantin är underbara små välskapta gossar kan ta bröstet redan dock sondmatas dom än och solar även idag!Jag mår sådär verkligen inte min melodi att snittas jag var livrädd och tycker att det varit extremt tufft men allt går med vilja och smärtlindring saknar mina andra hemma ngt enormt få bli permission när jag vill skönt.Läser av och följer er alla.
    Heja er alla vilken skön samling vi är med så mkt erfarenhet.Kramar till er alla mellan hormonstormar lyckotårar att ha fått förmånen att få TVÅ biologiska gossebarn till de TVÅ storasystrarna på 1 1/2 år där hemma totalt ovetandes.Tänk vad skoj de kommer få framöver.

  • skade

    Skönt att höra det gått vägen Tyckommig, framför allt för småttingarna. Förstår att du inte mår så värst bra, men kämpa på. Snart är du hemma!!

    Redan, vi är nu i vecka 24+6, nästa TUL blir om knappt fem veckor. Idag var också första barnmorskebesöket "på riktigt" då vi också fick moderskapsintyget.

    Eller JAG fick det, kanske man ska säga...

  • Frk Röd

    Här kommer en liten uppdatering ifrån mig. Igår var jag på mitt första ultraljud sedan jag blev gravid och fick då se ett pickande litet hjärta på en livlig liten krabat som "vinkade" med armarna. Bebisen var i storlek som om jag vore i vecka 10 (9+0) men enligt Serums tidigare uträkning så var jag igår i vecka 9 (8+3).
    För övrigt så mår jag ändå relativt bra även om jag har lite småkrämpor. Har fortfarande ont av magkatarr men inga kramper i magen/mellangärdet längre. Igår ökade jag dosen omeprazol så nu hoppas jag att det snart blir bättre. Har även illamående av och till men inte så jag har behövt spy. Tycker det är värst på kvällarna. Nästa vecka ska jag på inskrivning på mödravården.

  • JZ79
    Tyckommig,skönt att gossarna verkar må så bra Hjärta Hoppas du snart få åka hem på permis.Kram!

    Snart lycklig, vila och va rädd om dig nu så att bebis stannar kvar i magen så länge som möjligt!! {#emotions_dlg.flower}Frk Röd, grattis till lyckat ultraljud!!! Fantastiskt att du fått se ett litet hjärta slå
  • weeme

    Frk röd, grattis till vinkande bebis med pickande hjärta!

    Tyckommig, krya på er alla så ni snart får mysa hemma!

    Mitt blodtryck var nere i normalt, skönt det. Fick också ta några nya prover som jag tror gällde ÄD, helt nya rekommendationer min BM nosat fram (hon är underbart engagerad)! På vårdcentralen var dr också fantastiskt engagerad och gullig, så nu känns det som lite flyt i det hela. Ska ta prover varje månad och kommer få provsvar av honom direkt (TSH). Wow! Alla jag möter är så positiva och glada och önskar lycka till, ta det lugnt osv osv. Så att vara gravid vid 44 känns inte konstigt alls. Sedan kanske de går hem och ondgör sig, men då får de göra det när bemötandet känns så bra. Det var dagens höjdpunkt att träffa på BVCsköterskan och berätta att det äntligen verkar bli ett syskon (hon vet hela historien). Vi ses i december hoppas jag!!

    // weeme nöjd med dagen och ignorerar halsbrännan

  • zaq1234

    Glad Midsommar till er alla!!

    Snart Lycklig, hur gick det på besöket hos förlossningen igår em? Vad har du fått för plan...hur länge gå man bekräftad HF...?

    Tyckommig, skönt att gossarna mår bra, vad betyder låga trombocyter? På vilket sätt mår du inte bra nu, är det för att det gör ont efter snittet, eller är det pga av hur du mådde innan? Hoppas så att du mår bättre snart o får lite permission.

    Grattis frk röd, härligt att få se hjärtljud!

    Skönt weeme att blodtryck gått ned!

  • zaq1234

    Glad Midsommar till er alla!!

    Snart Lycklig, hur gick det på besöket hos förlossningen igår em? Vad har du fått för plan...hur länge gå man bekräftad HF...?

    Tyckommig, skönt att gossarna mår bra, vad betyder låga trombocyter? På vilket sätt mår du inte bra nu, är det för att det gör ont efter snittet, eller är det pga av hur du mådde innan? Hoppas så att du mår bättre snart o får lite permission.

    Grattis frk röd, härligt att få se hjärtljud!

    Skönt weeme att blodtryck gått ned!

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus